8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Owenová Cheryl - Patchwork pro začátečníky

1. 02. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Patchwork pro začátečníky
Autror: Owenová Cheryl
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2012
Rozměry: 200 × 276 mm
Vazba: Paperback
Počet stran: 199
Cena:  259 Kč

Vše, co potřebujete vědět, chcete-li vytvořit patchwork nebo oděvy, doplňky a různé maličkosti do domácnosti krásně zdobit prošíváním a aplikacemi. Veselá zástěra, pruhovaná nákupní taška, polštář pro mazlíčka, polstrovaný přehoz, obal na album, halenka s aplikací, parádní pásek, květovaná šála, letní top s krajkovým motivem – to je jen výběr z módních doplňků. Postupy jsou popsané krok za krokem a 20 půvabných projektů na stránkách stolního kalendáře zhotovíte hravě.

V knize Patchwork pro začátečníky najdete:


Patchwork pro začátečníky* Podrobné postupy práce a šikovná forma stolního kalendáře
 umožňují zvládnout každou techniku mnohem hravěji

 * Příručka zahrnuje seznam potřebného vybavení, nářadí,
 základní terminologii a techniky

 * Přináší výběr půvabných jednoduchých návrhů vytvořených
 zejména pro začátečníky

Obsah knihy Patchwork pro začátečníky:


Veselá zástěra
Pruhovaná nákupní taška 
Polštář pro mazlíčka    
Polstrovaný přehoz   
Patchworkový vzor „srub" 
Obal na album   
Kytičkový polštář 
Sarong s pestrou bordurou   
Halenka s aplikací    
Parádní pásek   
Květovaná šála 
Letní top s krajkovým motivem... 

Ukázka z knihy Patchwork pro začátečníky:


Polstrovaný přehoz

Tento půvabný přehoz na postel zdobí jedna obří hvězda. Přehoz má rozměry 180 x 180 cm a teplou vložku, aby posloužil také jako hřejivá přikrývka. Na lem a podšívku jsme použily stejnou látku. Vrstvy drží pohromadě vázání zvýrazněné plstěnými kroužky: chcete–li přehoz prát, vyberte prací materiál, neboť tradiční vlněná plst či filc se musí čistit chemicky.

Potřeby
• látka A: přibližná spotřeba 140 x 40 cm
• látka B: přibližná spotřeba 140 x 50 cm
• látka C: přibližná spotřeba 140 x 40 cm
• látka D: přibližná spotřeba 550 x 150 cm
• vatelín: přibližná spotřeba 390 x 150 cm
• plst: 23 x 23 cm
• silná bavlněná vyšívací příze
• silná jehla
• šicí nit barevně sladěná s látkami

Zhotovení přehozu
Z látky A střihněte 4 čtverce 32 x 32 cm. Z látky B střihněte 2 čtverce 45 x 45 cm. Všechny čtverce A a B rozstřihněte úhlopříčně na poloviny. Z látky C střihněte 4 čtverce 32 x 32 cm. Z látky D střihněte 1 čtverec 61 x 61 cm (pro střed přední strany); po 2 pruzích 121 x 30,5 cm a 180 x 30,5 cm (na lemy); 2 obdélníky 190 x 96 cm (na zadní stranu). Z vatelínu střihněte 2 obdélníky 190 x 96 cm. Z plsti střihněte 12 kruhů o průměru 3,5 cm. Všechny přídavky na švy dělejte široké 5 mm a všechny díly sešívejte líc na líc.

1 Jeden trojúhelník A přišijte přeponou k jedné odvěsně trojúhelníku B. Přídavek na šev sežehlete k A. Druhý trojúhelník A přišijte přeponou k druhé odvěsně trojúhelníku B. Přídavek na šev sežehlete k A.

2 Stejně sešijte zbývající trojúhelníky B s trojúhelníky A, takže máte připravené čtyři obdélníkové bloky. Dva obdélníky nastavte po obou stranách čtverci C, aby vznikly dva dlouhé pásy.

3 Zbývající dva obdélníkové bloky přišijte k protilehlým stranám čtverce D, čímž máte hotový široký střední pás. K protilehlým dlouhým stranám širokého pásu přišijte úzké pásy zhotovené v bodu 2: tak jste daly dohromady celý vzor.

4 K stranám ústředního vzorovaného bloku přišijte pruhy z látky D. Velké obdélníky z látky D sešijte ve čtverec tvořící spodní stranu přehozu. Obdélníky z vatelínu sešijte ve čtverec tak, aby se kraje o kousek překrývaly. Přehoz připravte k prošití podle návodu na straně 11.

5 Na vnější a vnitřní rohy čtverců C a vrcholy trojúhelníků B přišpendlete plstěné kroužky. Středy kroužků všechny vrstvy svažte: použijte šest pramenů příze a postupujte podle návodu na straně 41.

6 Podél vnějších krajů lemu tvořeného pruhy D všechny vrstvy sešijte. Zarovnejte kraje vrchního dílu a vložky. Přečnívající okraje spodního dílu ostřihněte na šířku 4 cm, založte o 1 cm do rubu a přežehlete. Spodní kraje přeložte přes vrchní kraje tak, aby zakryly šev a vytvořily obrubu, kterou přišijte slepým stehem.               

Tuto knihu Owenová Cheryl - Patchwork pro začátečníky koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jestli umíš tohle všechno, vč. pletení košíků, to máš trpělivosti na rozdávání, ale já zas nevím, jak bych to šilaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mě se to líbí, ale nejsem manuálně zručná
Obrázek uživatelky
profil
Obdivuji ty co to umí...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles