MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Páteční večery budou po celé léto patřit pohádkám

18. 06. 2010 | Televizní tipy

Oblíbené pohádkové příběhy plné romantiky, lásky, dobrodružství i humoru mohou diváci České televize sledovat od 18. června vždy v pátek na ČT1 od 20:00 hodin.

 

18. 6. Princezna ze mlejna        

Česká filmová pohádka (1994). Hrají: A. Černá, R. Valenta, Y. Blanarovičová, J. Zindulka, L. Bílá, A. Švehlík, L. Županič, O. Ševčík, J. Páleníčková, M. Zounar, Š. Blažková, M. Mejzlík a další. Scénář V. Marek a Z. Troška. Kamera E. Sanders. Režie Z. Troška.

 

25. 6. Princezna ze mlejna II.   

Jak vodník s čertem chránili Elišku před knížepánem, zatímco Jindřich bojoval s Turkem (2000). Hrají: A. Černá, R. Valenta, Y. Blanarovičová, J. Zindulka, M. Absolonová, O. Ševčík, L. Županič, A. Švehlík, L. Vaculík a další. Scénář V. Marek a Z. Troška. Kamera E. Sanders. Režie Z. Troška.

 

Pro prázdninové měsíce jsou připraveny tyto pohádkové příběhy:

 

Tři životy                                                                       

Výpravný pohádkový příběh vypráví o lásce Aničky a Jakuba, která musí projít těmi nejtěžšími zkouškami (2007). Hrají: V. Dyk, L. a P. Molnárovy, F. Cíl, J. Dvořák, J. Štěpnička, M. Taclík, J. Hlaváčová, A. Švehlík a další. Scénář volně podle předlohy B. Němcové napsali V. a V. Šaškovi. Kamera M. Šec. Režie J. Strach.

 

Sedmero krkavců

Česká filmová pohádka na motivy Boženy Němcové (1993). Hrají: M. Podhradská, M. Dlouhý, I. Chýlková, B. Rösner, J. Hlaváčová, R. Brzobohatý, Z. Jandová, M. Růžek a další. Scénář P. Aujezdský. Režie L. Ráža.

 

Čert ví proč     

Pohádka o království, kde slušnost a úctu k lidem nahradila láska k moci a penězům (2003). Hrají: T. Pauhofová, I. Janžurová, Š. Kubišta, I. Shvedoff, J. Somr, C. Kassai, J. Lábus, E. Holubová, P. Liška a další. Scénář R. Vávra a O. Šulaj. Kamera R. Greičius. Režie R. Vávra.

 

Císař a tambor 

Ondřej Vetchý a Petr Rajchert v hlavních rolích pohádky na motivy pověstí o císaři Josefovi, který se rád v převlečení vydával mezi poddané (1996). Dále hrají: J. Skopeček, V. Forejtová, L. Kostelka, A. Goldflam, V. Čapka, M. Černoušek, J. Sedal, N. Lichý, F. Řehák, A. Veselá, P. Padillová a další. Kamera M. Duba. Scénář a režie V. Křístek.

 

Kouzla králů

Výpravná pohádka o dvou královstvích, nebezpečných nástrahách a velké lásce odvážného Tadeáše a princezny Mariany (2008). Hrají: P. Tenorová, M. Kraus, M. Slaný, J. Abrhám, L. Šafránková, M. Dejdar, J. Schneiderová, S. Postlerová, S. Skopal, J. Smutná a další. Kamera P. Berkovič. Scénář a režie Z. Zelenka.

 

Sen o krásné panně     

Výpravná dramatická pohádka o veliké lásce a úkladech, které se jí stavějí do cesty (1994). Hrají: J. Čenský, M. Podhradská, Z. Kocúriková, J. Vinklář, M. Huba, O. Pavelka, L.Tokoš, P. Trávníček a další. Scénář B. Šimková a L. Ráža. Kamera J. Nosek. Režie L. Ráža.

 

RumplCimprCampr

Jiřina Bohdalová a Július Satinský jako královští rodiče v pohádkové komedii o velké lásce, tajemném mužíčkovi a také o ženské moudrosti, bez níž by bylo na světě hůře (1997). Dále hrají: A. Elsnerová, I. Hora, J. Kepka, T. Brodská, R. Merunková, L. Potměšil, S. Postlerová a další. Scénář podle J. Wericha napsala H. Sýkorová. Kamera V. Opletal. Režie Z. Zelenka.

 

Královský slib

Romantický pohádkový příběh, v němž se princ a princezna vzepřeli dávnému rozhodnutí svých královských otců (2001). Hrají: K. Issová, M. Kramár, L. Vondráčková, D. Kraus, G. Wilhelmová, J. Somr, J. Kraus a další. Scénář F. Pavlíček a K. Hanzlík. Kamera R. Pavlíček. Režie K. Hanzlík        .

Lotrando a Zubejda     

Rodinná komedie Zdeňka Svěráka natočená na motivy pohádek Karla Čapka Velká loupežnická pohádka a O princezně solimánské (1996). Hrají: J. Strach, B. Seidlová, P. Zedníček, A. Goldflam, M. Labuda, J. Pecha, J. Lábus, N. Konvalinková, L. Krbová, V. Javorský, L. Gerendáš a další. Kamera J. Malíř. Režie K. Smyczek.

 

Zdroj: Česká televize

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
..........hezci, jak ta druha a treti...atd.
Obrázek uživatelky
profil
to je dost, že konečně dávají české pohádky a ne přihlouplé zahraniční seriály apod.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Konečně něco, na co se dá koukat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles