MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Patří sítě proti hmyzu do oken?

22. 05. 2009 | Domácnost

S jarem přichází i pravidelný příliv obtížného hmyzu do našich domácností. Nejsou to přitom jen komáři, ale i mouchy a mušky. Ochrana domácností, surovin ale i lidského zdraví jsou namístě.

Závadnost a nezávadnost ochrany proti hmyzu:

Před dvěma lety jsme doma nejdříve používaly klasické spreje na hubení převážně komárů. Brzy jsme ale přešli k zásuvkovým aplikátorům, které pokud nedošla výplň sloužily výborně. Problémem bylo jen neustálé sbírání mrtvého hmyzu z koberce. Po narození naší dcery, která má postýlku v ložnici, jsme si nejednou uvědomili, že by jed, který dokáže zahubit letící hmyz zcela určitě neměla dýchat naše dcera a velice rychle jsme opatřili sítě proti hmyzu do oken. Tím bylo po starostech a dokonce jsme ušetřili nemalé peníze.

Jiná služba sítí proti hmyzu:
Sítě proti hmyzu jsou bariérou nejen proti vniknutí obtížného hmyzu, ale zároveň zabraňují vlétnutí ptáků, v přízemních bytech dokonce umožňují spánek při otevřeném okně, aniž by hrozila nezvaná návštěva.

Design sítí proti hmyzu a jejich vnímání:
Patří sítě proti hmyzu do oken?Často se setkáváme s požadavkem zákazníků na bílou barvu síťoviny. Z hlediska optiky je ale použití bílé kontraproduktivní, protože dochází k efektu "záclona". Neboli síť je vidět. Opakem je černá barva síťoviny, kterou lidské oko na pozadí exteriéru vůbec nevidí a často se milně domnívá, že okno je otevřené. V naší nabídce již jinou barvu síťoviny nenabízíme. Co se týče barvy rámů, zde je vhodné ladit sítě proti hmyzu k barvě rámu oken.

Sítě proti hmyzu do plastových oken
Jedná se o tzv. síť s lemem. Síť proti hmyzu, která se vkládá do rámu z interiéru a která nebrání otvírání a zavírání oken. Síť je určena pro plastová okna a lze ji kdykoliv vyjmout a zase instalovat. Hlavní uplatnění nelezne především v horních patrech domů či bytů, kde je znemožněn přístup z venku.

Sítě proti hmyzu pevné
Pevné sítě proti hmyzu jsou montovány z vnější strany okenního otvoru. Mohou být použity pro jakýkoliv typ okna, nebo i jen pro otvor ve stěně. Jejich montáž se provádí z vnějšku, proto se většinou instalují na delší dobu, nebo trvale.

Sítě proti hmyzu dveřní
Dveřní síť je vyrobena z hliníkového extrudovaného profilu s možností opatřit rám těsnícím kartáčkem. Jedná se o dveřní křídlo, které se montuje na opačnou stranu balkónových, nebo vstupních dveří.

Sítě proti hmyzu atypy
Atypické sítě proti hmyzu mohou svírat minimálně vnitřní úhel 45° a větší. Je nutné vždy přesně měřit, nebo přikládat šablony kopírující tvar atypického okna. Sítě umíme vyrobit pro atypická okna jak pevné, tak s lemem.

Zdroj: Záclona.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já na sítě nedám dopustit, pořád nám létali do bytu sršně a to bylo dost nepříjemné.
Obrázek uživatelky
profil
Nejlepší ochrana proti hmyzu jsou okenní sítě. Také máme nová plastová okna a v každém okně jednu síť.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles