Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pícháme náušničky

21. 10. 2010 | Zajímavosti

Taky máte holčičku? Taky jste se rozhodli, že zkrášlíte její ouška náušničkami? Také nevíte, zda propíchnout, nebo raději nastřelit?
Já toto dilema řešila také, nakonec po několika radách mé dětské lékařky jsem nechala nastřelit.

Jak ale vypadá propíchnutí a jak nastřelení?
Propíchnutí ouška se provádí ideálně kolem 3. - 4. měsíce života holčičky, dle rady mé dětské lékařky, že by to mělo být provedeno po prvním očkování, ale slyšela jsem i názory, že nic nebrání tomu nechat slečně ouška propíchnout i dříve.
Já se přikláním k názoru propíchnout raději až po očkování, přece jen, organismus je o něco starší a už se setkal s možností vytvářet protilátky.
Propichuje se sterilní jehlou, nevýhodou je, že i když má děťátko snížený práh bolesti, přece jen je to dvakrát a podruhé už ví, co ho čeká. Může být tedy neklidné, plačtivé a těžko udržitelné.
Po propíchnutí se navíc protahují dírkou náušničky, které by měly být namočené v lihu. Ideálně zlaté. Takže další trauma pro dítě.
Nastřelení se provádí buď u lékařky, pokud toto provádí, nebo v nastřelovacím studiu. Náušničky nemusíte mít své, stačí si vybrat tam. Stojí pár korun. Dítěti jsou první udělány tečky, kde asi náušničky mají být a pak pomocí nastřelovací pistole v mžiku prostřelí ouško i s náušničkou, která se jen "zadělá." Než se dítě vzpamatuje, má náušnici na uchu.Totéž i u druhého ouška. Tam už ale dcerka zaplakala, i když po 5 minutách nevěděla, proč vlastně a náušničky jí zdobily ouška.
Jak se o ouško s náušnicí starat?
Ideální je si koupit vatové čtverečky a líh v lékárně a ouška potírat lihem. Sem tam pokroutit a protáhnout náušnici. Po propíchnutí může být ouško hodně citlivé, bolestivé, začervenalé - můžeme podávat i chladivé obklady. My po nastřelení jen potírali a protahovali asi 3 dny. Po měsíci jsme náušnice vyměnili za zlaté a máme je dodneška.
Musím být u toho?
Nemusíte, stačí, když vyšlete manžela, babičku, nebo někoho, v koho má dítě důvěru, vy můžete zůstat na chodbě, nebo v čekárně. Já jsem statečně šla dovnitř, ale když se chystalo nastřelování, držel dcerku tatínek a já se otočila, abych nic neviděla. Po akci jsem si zase vzala dcerku do náruče.
Komplikace?
Ano, i ty mohou nastat. Obvykle po začervenání a i při  "lihování" může dojít k zanícení dírky, obvykle po propíchnutí. Je nutné sundat náušnice a dírku promazávat Framykoinovou mastí a jít na kontrolu k lékařce, která určí, co a jak dále. V nejhorších případech se nechává dírka zacelit a s náušničkami se počká.

Samozřejmě, že záleží jen na vás, zda necháte dítěti nastřelit, či propíchnout ouška a parádit se od miminka, je spousta dětí - holčiček, kterým náušničky vadí, či je dokonce nesmí nosit. Myslím, že času, odkdy se parádit, budou mít ještě spousty a co víte, jednou k vám přijdou domů s piercingem v pupíku, či prostříleným ouškem plným malých kroužků. A vy nenaděláte vůbec nic.

Diesonne - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsme propichovali do ouska tehdy hned po ockovani proti Tetanu...a u lekare- zdarma a to bylo dcerce asi mesic....bez komplikaci Dnes je rada a ja taky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles