Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci – 7. cyklus 12.3. 2018

12. 03. 2018 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy každý všední den. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Televize Prima přináší na obrazovky premiérovou sérii příběhů z každodenní policejní praxe. Další případy uvidíte už od pondělí 12. března v 16.50.

Policie v akci – 7. cyklus – 12.3. 2018:


Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v novém pořadu Policie v akci řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manželi a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Policie v akci – 7. cyklus 12.3. 2018PONDĚLÍ


Vloupání do vozidla

Svědek vidí z okna svého bytu mladíka, který vykrádá auta v ulici. Než na místo dorazí hlídka, mladík se schová pod dodávku. Co tam ale dělá, neumí policistům vysvětlit. Z batohu, který má přes rameno, mu navíc kouká něco kovového. Chvíli zatlouká, jak se ale ukáže, jde o nářadí na vykrádání aut, včetně několika kradených autorádií. Tvrdí, že nejsou jeho, že je našel pod autem na zemi.

Vyhrožování sebevraždou

Na tísňovou linku volá muž, kterému bývalá přítelkyně prý vyhrožuje tím, že spáchá sebevraždu. Policisté neztrácejí čas, ženu najdou opilou. O sebevraždě mluví, její život prý po rozchodu s přítelem ztratil smysl. Na místo je přivolaná záchranka, která ženu odveze do nemocnice, kde bude v péči psychologů.

ÚTERÝ


Nechtěná návštěva

Policisty zavolá mladý muž, že v jeho domě krade neznámá žena. Na místě hlídka zjistí, že o neznámou tak zcela nejde – je to tchýně muže, který je zavolal a se kterou moc dobře nevychází. Do bytu jim prý žena chodí bez pozvání, a jemu se to nelíbí. Navíc si chce odnést věci, které páru věnovala. Její dcera a manželka přítomného muže situaci bezmocně přihlíží, neví, na kterou stranu se má přidat. Policie uklidňuje situaci a po chvíli vyzve tchýni k odchodu.

Lihová fixa

Na tísňovou linku volá v noci muž, že na ulici slyší hluk a vidí neznámého mladíka, jak fixem popisuje vše, co mu přijde pod ruku. Na udaném místě hlídka skutečně najde mnoho čmáranic a nápisů. Nedaleko pak spatří i kymácejícího se mladého muže, jak dokončuje nějakou kresbu. Pokusí se sice o útěk, jeho stav mu to ale znemožní. S policisty komunikuje smysluplně, i když jazyk se mu plete. K tomu, co udělal, se přizná, ale důvod svého konání není schopný vysvětlit. Přišlo mu to prostě jako dobrý nápad. S policisty spolupracuje, po prověření totožnosti a zjištění, že na kontě nemá dosud žádné přečiny, jej policisté propustí s tím, že k vysvětlení se dostaví následujícího dne.

STŘEDA


Zlobivé děti

Na tísňovou linku volá starší muž, kterého prý už několik týdnů obtěžují dva chlapci ze sousedství. Kromě pokřiků mu prý házejí sněhové koule nebo bláto do oken. Na místo vyrazí policejní hlídka, která přímo při činu chytí dva chlapce, již opět hází sousedovi něco do oken. Kluci se pokusí o útěk, policisté je ale doženou. Mezitím domů dorazí i matka obou chlapců, která se po objasnění situace horlivě omlouvá. Kluky kromě umytí oken sousedovi čeká domácí vězení a dny bez počítače a televize. Poté, co s takovou omluvou souhlasí i soused, hlídka odjíždí. 

Testoval léky

Řidič autobusu volá na policejní linku, že má ve voze agresivního cestujícího, který odmítá vystoupit. Po příjezdu hlídky zmiňovaný muž s policisty komunikuje hrubě, jeho slova nedávají smysl, jako by mluvil s někým, kdo tam není. Při pokusu policistů vyvést je z vozu se brání a vykřikuje, že na sobě coby student medicíny jen zkouší účinek některých léků. Nakonec je z vozu vyveden násilím.

ČTVRTEK


Napadl matku


Na tísňovou linku volá žena, že v sousedním bytě asi dochází k fyzickému násilí, slyší mužský křik, ženský pláč a rány. Na místo tak okamžitě vyráží policejní hlídka. Mužský křik je v domě slyšet skoro až do přízemí, je tedy zřejmé, že ještě není po všem. Dveře jim otevře alkoholem páchnoucí muž, rudý vzteky. O tom, že by u něj doma mělo dojít k nějakému násilí, prý nic neví, popírá také, že by tam s ním byl někdo další. Policisté však slyší zevnitř bytu sténání. Muž říká, že jde o jeho matku, kterou hlídka najde v obýváku na zemi, jak si drží tvář a oko. Je evidentní, že ji někdo uhodil. Stále agresivní muž matčino zranění svaluje na to, že upadla, což jim žena potvrdí. Stoupající mužovu agresi jsou policisté nakonec nuceni ukončit fyzickou inzultací, která v ženě vyvolá strach, zda synovi neublížili. Policisté opilého muže odvezou na záchytku, kde mu naměří 2,6 promile. Matka ale odmítne proti němu vypovídat, ze správního řízení tak odejde jen s pokutou osm tisíc korun.

Utajená zbraň

Policisté přijíždějí do autoservisu, kde se hádá majitel s rusky mluvícími zákazníky odmítajícími zaplatit. Cena za opravu se jim zdá příliš vysoká. Hlídka nedokáže na místě posoudit, kdo má pravdu, a odkazuje proto muže na soud. Při prokazování totožnosti policisté ale zahlídnou u jednoho z mužů v tašce zbraň. Situace se rychle změní, muž je odzbrojen a hlídka zjišťuje, zda zbraň drží oprávněně.

PÁTEK


Odpor přihlížejících

Policejní hlídka je vyslána k agresivně se chovající bezdomovkyni, která má obtěžovat mladou ženu. Na místě si od údajně napadené ženy vyslechnou popis situace, poté se snaží o komunikaci s ženou bez domova. Ta o sobě nechce nic říct, odmítá také předložit doklady. Neustále křičí a sprostě nadává policistům i přihlížejícím. Zklidnit ji policisté musí pomocí donucovacích prostředků. Znenadání na jednoho policistu ale zezadu zaútočí cizí muž a prudce do něj strčí s tím, že na ženy se neútočí. Policisté proto oba zajistí.

Pobodání na ubytovně

Policie dostane zprávu od záchranné služby, která vyjíždí na jednu z pražských ubytoven k muži, jenž utrpěl bodné poranění. Zřejmě nožem do plíce ho zasáhl jiný host ubytovny. Hlídka na místě okamžitě začne po agresivním pachateli pátrat. Hrozí totiž, že se stále na ubytovně pohybuje a mohl by znovu zaútočit. V pátrání pomáhá i bratr napadeného muže, který tam bydlí také a byl svědkem celé události. Policii poskytne popis pachatele, na jehož základě jej hlídka dopadnou a končí v poutech.

Sledujte pořad Policie v akci od pondělí 12.3. 2018 v 16.50 každý všední den na Primě.


Zdroj, foto: FTV Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !