Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozvánka na zámek Červená Lhota

5. 09. 2012 | Česká republika

Červená Lhota je známý vodní zámek v jižních Čechách, který se nachází asi 20 kilometrů od Jindřichova Hradce.

Zámek leží na skále, která se díky zvýšení vodní hladiny stala ostrůvkem na zámeckém rybníku. Zámek tvoří čtvercové nádvoří a věž umístěna nad vjezdem. Kamenný most tvoří přístupovou cestu k zámku.

K zámku se můžete dostat vlastním autem, na kole nebo pokud jste z okolí, také pěšky krásnou krajinou. K dispozici jsou dvě placená parkoviště, která jsou od zámku přibližně 200 metrů.

První písemná zmínka pochází z roku 1465, kdy na skalním útesu vznikl samostatný gotický celek. V roce 1530 nechal majitel Jan Kába z Rybňan tento celek přestavět na renesanční zámek zvaný Nová Lhota.

Zámek Červená LhotaZámek měl původně bílou barvu a název Červená Lhota vznikl až na začátku 17. století. A to podle pověsti o dceři jednoho z majitelů zámků, která odmítla jít na rodinnou modlitbu do zámecké kaple. Ve vzteku uchopila posvátný kříž a vyhodila ho z okna do vody. V tu chvíli se v její komnatě objevil čert, který ji odnesl s sebou do pekla. Ještě předtím však dceřinou krví nakreslil na zeď znak kříže. Ten pak nešel žádným způsobem odstranit, a tak zbývala jediná možnost, přetřít celý zámek na červeno. Zda je to skutečnost či jen pouhá pověst, to nikdo z nás neví...

Na zámku bylo natočeno i několik pohádek. Nejznámější z nich je Zlatovláska z roku 1973. Dále se zde natáčela například pohádka O zatoulané princezně, O kráse a štěstí nebo Princezna na hrášku. Červená Lhota byla také místem pro natáčení několika filmů, například známý film Svatby pana Voka s Milošem Kopeckým.

Samozřejmostí je také prohlídka zámku, během níž si můžete prohlédnout 16 pokojů – hostinský salon, Dittersův salonek, hostinskou ložnici, toaletní pokoj, věžní pokoj, předsíň, ředitelnu, pracovnu, jídelnu, salon, dámskou a pánskou ložnici, budoár, spojovací pavlač, pánskou šatnu a Kamarýtovu ložnici.

Zámek nabízí i zapůjčení lodiček na projížďku po zámeckém rybníku. Celý zámek jde také obejít kolem rybníka pěšky. Pro děti je zde možnost projet se na koních.

Na tomto zámku se také často konají svatby. A není divu, vždyť tento zámek je pohádkový. A kdo by nechtěl mít svatbu jako v pohádce že ...


Ahaaha - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pozvánka na zámek Červená Lhota:

Pozvánka na zámek Červená Lhota
Pozvánka na zámek Červená Lhota
Pozvánka na zámek Červená Lhota
Pozvánka na zámek Červená Lhota
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jste mě pěkně nalákala,budu muset na výletSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to už hodně dávno, co jsme navštívili tento krásný zámek / asi 30 let /. Rádi bychom se tam ještě jednou odívali. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
i článeček ...jednou jsme tam taky byli při dovolené v J:ČecháchSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jako v pohádce? To ani omylem, místo je možná romantické, ale obřadní síň je mimo zámek, v podstatě ve vjezdu. Maličká místnost, do které se mělo co namáčknout 40 lidí. Svatba jak na běžícím páse, v podstatě už nás málem vystrkovala další svatba. Vysloveně komerční záležitost, romantika snad jen v šatech nevěsty a družiček, jinak nikde. Pan oddávající na romantice taky nepřidal, to měl dojemnější řeč náš starosta, který oddává jednou za půl roku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles