8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prevence rakoviny a úloha potravinových doplňků v boji s nemocí

17. 09. 2018 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Zhoubná onemocnění – s výjimkou geneticky podmíněných forem rakoviny – jsou civilizační choroby. S rozvojem společnosti, technologií a znečištění stoupá i jejich výskyt. Jsme v  dlouhodobém stresu, fyzikálním, chemickém, nutričním i biologickém, kdy čelíme tzv. onkogenním virům, které mohou stát za vznikem rakoviny. To vše doprovází každodenní shon, práce pod tlakem a interpersonální konflikty. Tyto civilizační vlivy působí komplexně a mohou vést k fatálnímu zvratu normální buňky v buňku nádorovou. Důležitá je proto prevence.


Jaké jsou nejdůležitější principy prevence?


Kapsle Reishi Plus     1) Dostatek ovoce a zeleniny v jídelníčku. „Obsahují fytochemické látky ze skupiny polyfenolů a flavonoidů, které mají protinádorové účinky. Denní dávka by měla odpovídat poměru 2 : 1 ve prospěch zeleniny. Pro 70 kg člověka tedy alespoň 500 g zeleniny a 200 g ovoce za den. Významný je princip duhy, tj. zastoupení zeleniny všech druhů a barev, a to pokud možno z ekologických zdrojů,“ říká gastroenterolog a odborný konzultant společnosti LR Health & Beauty MUDr. Pavel Hanzelka.

    2) Redukce tučných a sladkých nutričně chudých jídel. Obsahují minimum vitamínů a minerálů a fytochemické látky neobsahují vůbec. Přednost by měly mít rostlinné tuky z oliv či ořechů, eliminovat bychom měli rizikové formy úpravy (smažení a grilování). Významný protinádorový potenciál mají ořechy, rajčata, brokolice, hlávkové zelí, česnek, cibule, kurkuma, zelený čaj, červená řepa, ale i kvalitní kakao či hořká čokoláda.

    3) Dostatek pohybu je velmi důležitý – námaha snižuje vnímání stresu, zlepšuje psychickou pohodu a díky tomu i funkci imunitního systému.

    4) Podstatné je vyvarovat se kouření a nadměrné konzumaci alkoholu. Obojí jsou silně rizikové faktory vzniku nádorového bujení.

    5) „Potravinové doplňky představují v prevenci i v léčbě rakoviny významnou podporu. Vhodné jsou neslazené přírodní vitamínové koncentráty či imunonutriční houby, například reishi. Látky v ní obsažené stimulují imunitní systém a skupinu triterpenoidů, které jsou schopny likvidovat nově vzniklé nádorové buňky. V Japonsku a Číně je reishi schválený lék užívající se jako významný doplněk onkologické léčby u řady nádorových onemocnění. Kapsle Reishi Plus společnosti LR Health & Beauty chrání buňky před oxidačním stresem, přispívají k normální energetické látkové výměně, funkci cév a v neposlední řadě snižují únavu a vyčerpání. Kvalitní prevenci představuje i aloe vera s více než 200 účinnými látkami. Důležitá je vždy kvalita zpracování a garance obsahu účinných látek v každém produktu,“ vypočítává MUDr. Pavel Hanzelka z LR Health & Beauty a dodává: „Potravinové doplňky nejsou léčiva a nenahrazují klasickou léčbu, mohou ale posílit prevenci i samotný boj se zákeřnou nemocí. Složení a kombinaci potravinových doplňků bychom měli vždy konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.“


Text vznikl ve spolupráci s MUDr. Pavlem Hanzelkou, gastroenterologem a odborným konzultantem společnosti LR Health & Beauty.
Kapsle Reishi Plus













Kapsle Reishi Plus od LR Health & Beauty chrání buňky před oxidačním stresem, přispívají k normální energetické látkové výměně, funkci cév a v neposlední řadě snižují únavu a vyčerpání.

V Japonsku a Číně je reishi schválený lék užívající se jako významný doplněk onkologické léčby u řady nádorových onemocnění.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
druhé
Obrázek uživatelky
profil
5
Obrázek uživatelky
profil
mám 4 a jsem spokojená
Obrázek uživatelky
profil
Take mam 3
Obrázek uživatelky
profil
4 kouskySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles