Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řidiči v zahraničí musí dávat pozor na pravidla

1. 07. 2009 | Praktické rady
Řidiči, kteří cestují do zahraničí, by měli dávat pozor na pravidla silničního provozu, která se liší v jednotlivých evropských státech. Dodržování rychlosti na dálnicích, placení mýtného, hlášení nehod policii, nebo například dodržování zákazů dopravy v historických centrech metropolí.

Před odjezdem na dovolenou se zpravidla řidiči vyplatí, aby nastudoval, jaká dopravní pravidla platí v zemi, do které jede.

Francie - Pokud řidič zavítá na francouzské silnice a nemá řidičský průkaz déle než dva roky, musí dodržovat rychlosti 80 km/h na silnicích, 100 km/h na dálnicích ve městě a 110 km/h na dálnicích. Na zadní části vozidla musí mít řidiči disk s červeným písmenem A, nevyžaduje se však u zahraničních turistů. U dětí a mládeže do 18 let cestujících bez dospělých, mohou francouzské úřady vyžadovat písemný souhlas rodičů s cestou do zahraničí. V Calais a na Korsice upozorňují úřady na časté krádeže zahraničních aut.

Chorvatsko - Při placení mýtného v Chorvatsku může řidič vjet i do pruhů s elektronickými terminály, nejsou totiž jen pro držitele elektronických čteček, ale je možné v nich platit i normální platební kartou. Vzhledem k tomu, že v Řidiči v zahraničí musí dávat pozor na pravidlabřeznu chorvatský parlament schválil změnu cizineckého zákona, došlo ke zrušení povinnosti souhlasu zákonných zástupců pro vstup jejich dětí do země bez jejich doprovodu.

Itálie - Řidiči, kteří přijedou do některého z italských měst zjisti, že doprava zvláště v historických centrech je kvůli stavu ovzduší a hustoty provozu zakázána. Nezkušený řidič, který vlastní průkaz méně než tři roky, musí na dálnici dodržovat rychlost maximálně 110 km/h a na rychlostních a hlavních silnicích 90 km/h. V srpnu kvůli čerpání celostátní dovolené jsou zpravidla zavřeny italské úřady, obchodní domy a služby občanům.

Německo - Vulgární řidiči na německých silnicích mohou za své nadávky dostat pokutu od 200 až do 6 000 EUR. Desítky měst také před vjezdem do svých centrálních částí umístily značku "Umwelt ZONE", pod kterou je dodatková tabulka s barevnými proužky. Řidičům, kteří nevlastní speciální nálepku pro vjezd, hrozí pokuta od 40 EUR.

Maďarsko - Pro řidiče na maďarských silnicích platí absolutní zákaz řízení motorových vozidel pod vlivem alkoholu. Pokud policie přistihne řidiče s obsahem alkoholu v krvi do 0,08 procent, udělí mu pokutu. V případě, že řidič nevlastní platnou dálniční známku, hrozí mu pokuta až 400 EUR.

Španělsko - Řidič s brýlemi, musí mít ve Španělsku v zásobě náhradní. V případě menšího přestupku může policie na místě, pokud řidič ihned zaplatí pokutu, snížit její částku o 30 procent.

Rakousko - Při nehodě, při které dojde k věcnému poškození, řidič zavolá policii jen v případě, že identita druhého řidiče není zjištěna. Doporučuje se vyplnit evropský protokol o nehodě, který musí podepsat oba účastníci.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
musí se určitě ve vlastním zájmu respektovat-to by se pak jeden nedoplatil!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles