Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hry na svatební hostinu

16. 12. 2008 | Užitečné rady

Asi každý/á z nás by chtěl/a mít svatbu, na kterou budou ještě dlouho vzpomínat všichni příbuzní a kamarádi. Taková svatba musí být veselá, dobře zorganizovaná a slovy mladých především „akční".

Dobrá hudba a tanec jsou samozřejmým základem, ale během oslavy je určitě vhodné nechat tanečníky také oddychnout. A právě tento okamžik je výbornou příležitostí pro profesionálního konferenciéra (popř. vašeho veselého strýce), aby se ujal pořádání her. Neměly by být intelektuálně ani pohybově příliš náročné, jejich jediným posláním je pobavit svatebčany a dát jim příležitost vzájemně se poznat i z jiné stránky.

Organizace veselých svatebních soutěží by se měl zhostit člověk s určitou dávkou talentu, řečnických schopností, diplomacie a vkusu. Měl by podle reakce hostů vycítit, zda je vybraná hra vhodná pro pozvané spektrum svatebčanů, kdy má zařadit hry jednodušší a kdy již uzrál čas na ty více veselé nebo lechtivější.

Tanec s balónky
Každá dáma přiváže svému partnerovi ke kotníku nafouknutý balónek, šňůrka by neměla být moc dlouhá. Jakmile začne hrát hudba, všechny tanečnice se snaží propíchnout svými podpatky balónky ostatním pánům. Pár, kterému praskne balónek, jde z kola ven. Vyhrává ten pár, kterému zůstane balónek jako poslední.

Poznej si svou nevěstu
Toto je úkol pro ženicha - poznat nevěstu podle kotníčku, lýtka, obličeje, ušního lalůčku atd. Ženich je odveden stranou a zavážou se mu oči. Potom se vybere skupina žen (včetně nevěsty) i mužů (ti si například navléknou dámské punčochy), všichni se posadí na židle a ženich může hledat.
Svého ženicha samozřejmě může hledat obdobným způsobem i nevěsta.

Tanec se židličkami
Doprostřed parketu se umístí židle, kterých je ale o jednu méně, než je počet soutěžních párů. Za doprovodu hudby se tančí kolem židliček. V okamžiku, kdy hudba najednou ztichne, musí si každá dáma sednout na jednu ze židliček. Pro kterou židle nezbude, jde se svým partnerem z kola ven. Ubere se jedna židle a začíná se znovu. Vítězí dáma, které se podaří sednout si jako první na poslední židli.

Kradená polka
Taneční páry tančí v rytmu polky. Při přerušení hudby se muži zastaví a snaží se ukrást partnerku jinému tanečníkovi. Tempo se postupně zrychluje.

Kolíčky
Nevěsta se zavázanýma očima musí najít tři kolíčky, které jsou přichyceny na různá místa ženichova oblečení, jako jsou např. tkaničky od bot, límeček apod. Zapojit se mohou také další svatební hosté.

Jazykolamy
Toto malé zpestření se hodí i do pozdějších hodin, kdy už mohou být svatebčané společensky i fyzicky unaveni. Organizátor nahlas vysloví jazykolam (například slovo nejkulaťoulinkatější) a vybere někoho, kdo se pokusí o totéž. Pokud je stále přítomen kameraman, neměl by otálet! Výhodou je, že soutěžit může skutečně každý.


Zdroj:Svatba.cz


DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
U nás se hraje jedna zajímavá hra - Soutěžní páry (nevěsta a ženich jsou samozřejmostí) dostanou salátovou okurku, pánové si stoupnou na židle a po odstartování jim dámy strkají okurku jednou nohavicí dovnitř a druhou nohavicí ven. Může mu popřípadě rozepnout i poklopec. Vyhrává ten, kdo první vytáhne okurku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Měla jsem na svatbě pár her a tradic a všichni se dobře bavili
Obrázek uživatelky
profil
U nás to chodí tak, že se po obřadu ukradne nevěsta přítomnými pány a ženich jí pak musí hledat po restauracích či hospodách. Jakmile nevěstu najde, tak musí zaplatit celou útratu.

Nebo se vybírají peníze od pánů, kteří si chtějí zatancovat s nevěstou.
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím s Miguelou. Článek mě zklamal.
Obrázek uživatelky
profil
článek jsem byla moc zvědavá, ale bohužel nic inspirativního tu není, tyhle klasické staré hry hrajeme i s děckami na akcích v družině. Chce to něco šmrncovního.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles