Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dům plný důchodců

15. 09. 2012 | Vaše příběhy

Předem mého vyprávění chci poznamenat, že proti starším lidem či důchodcům nic nemám. Někteří mladí lidé se také nechovají tak jak mají. Chci Vám ale povyprávět příběh důchodců z našeho domu. Každý důchodce je něčím zvláštní či ojedinělý.

Když jsme se před čtyřmi lety přistěhovali do tohoto domu s mým manželem, tak jsme netušili, co nás ještě čeká. Nejen že v domě nebydleli žádní mladí lidé, nýbrž zvláštní důchodci, ale také jsme netušili, jaké zážitky s nimi budeme mít.

Teď Vám jednotlivé „hvězdy našeho domu“ představím a popíšu.

sousedéMáme tady klasickou paní drbnu, která všude byla, všechno ví a na všechno se vyptává. Zrovna máme štěstí, že bydlí naproti nám. Má zvláštní povahu. Třeba když vytírám chodbu, kouká se na mě kukátkem a když skončím, okamžitě otevírá dveře a hnedka běží kontrolovat, to už koukat na tu podívanou jdu zase kukátkem já. Několikrát na nás také klepala ve spodním prádle či v natáčkách. Ovšem venku ji uvidíte vymóděnou podle posledních trendů a módy, všechno má dokonale sladěné, jak kabelku s botama, ale i se slunečními brýlemi. Každý den jiná barva vlasů a jiné oční stíny (např. fialové, červené nebo růžové). Tak to je naše sousedka, podotýkám, že má okolo 70 let. Samozřejmě kdykoliv když ji potkám, okamžitě mě podrobí bleskovému a detailnímu výslechu.

Další velmi zvláštní osoba je tzv. „šmírák“. S manželem jsme si ho tak pojmenovali. Když jdu ven nebo přijíždím či přicházím z nákupů, pokaždé máme pana Šmíraka v okně, ale ne za záclonou, ale celého až do pasu. A kouká a kouká, co jsme vlastně přivezli a co vezeme. Tento pan „Šmírák“ udržuje velmi úzké přátelské vztahy s naší sousedkou drbnou. Určitě si mají co povídat. No a také ho každý den shlédnete v popelnici, kde stále hledá něco nového.

Další zvláštním příslušníkem našeho vchodu je paní, kterou máme zase pojmenovanou „Bareťák“. A to podle jejích slušivých baretků na hlavě. A co je na ní podivného? Když někam vyráží, ke každým dveřím přiloží ouško a poslouchá, co je nového. Zvláštní paní.

Také tu máme paní „Komunistku“. Ta na každé domovní schůzi prezentuje velice zvláštní názory, např. že v domě nebude kočárkárna, že tam má kytky na stole atd. Brání svou klubovnu do posledních sil.

Také tu máme upovídaného věčně vysmátého dědulu, který tráví veškerý volný čas ve sklepě apod. Lidé jsou tu velice povahově různí a zvláštní.

To je příběh a lidé z našeho domu. A jaké máte vy sousedy?

Dodávám naposledy, že proti důchodcům nic nemám, někteří jsou naopak velmi příjemní a milí, bohužel takové nám náš baráček neposkytl.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
něco podobného jsme měli v minulém bydlení
Obrázek uživatelky
profil
napsala jsem hezký příběh o našich sousedech, tak snad vyjde Smajlík a můžeš si pak počíst o tom, koho máme v domě my Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles