Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mé putování po Istanbulu

11. 06. 2016 | Vaše příběhy

S partou kamarádů jsme se rozhodli pro návštěvu Istanbulu. Vzhledem k tomu, že momentálně studuji v Bulharsku, Istanbul je od mého místo studia 7 hodin autobusem, rozhodli jsme se jet přes noc. Náš autobus vyjížděl o půlnoci a v Istanbulu jsme byli brzy ráno.

Měli jsme domluvené ubytování u nejlepší kamarádky mého kamaráda z Turecka. Doprava do jejího bytu byl trošku náročná, jelikož Istanbul je komplikované a rozhlehlé město. Pokud si myslíte, že Praha je mega velké město, jeďte do Istanbulu a názor rozhodně změníte. Cestovali jsme snad 1,5 hodiny z nádraží metrobusem a tramvají. Poté jsme se nasnídali a odpočívali. Okolo poledne jsme vyrazili zpět do centra a  prošli jsme si hlavní památky Istanbulu – Grand Bazar, mešita Sultan Ahmed a Modrá mešita.

Druhý den jsme strávili dopoledne na Grand Bazaru, kde část naší party chtěla nakupovat. A odpoledne jsme vyrazili lodí do asijské části Istanbulu. Tam jsme si dali pravý turecký kebab, který je úplně jiný než kebab, který se dá koupit třeba v ČR. Poté jsme seděli u vody při západu slunce a bylo to parádní!

Vrcholem našeho výletu bylo kempování na ostrově Burgaz v Istanbulu. Dopoledne jsme se sbalili a vyrazili jsme okolo poledne, cesta nám zabrala něco málo přes hodinku. Když jsme dorazili na místo, v místním obchodě jsme si nakoupili párky k ohni a šli jsme hledat vhodné místo ke kempování. Vzhledem k tomu, že toto byl ostrov, který je proslulý kempováním, na ostrově už bylo mnoho stanů. Ale i tam jsme našli vhodné místo pro náš stan. Začali jsme sbírat větvičky a dřevo na oheň. Dali jsme si párky na ohni a sledovali jsme západ slunce. Kempování bylo úžasné!

Další den jsme jeli zpět do Bulharska, i když se nám vůbec nechtělo. A nejhorší bylo, že většina lidí z naší party měla od rána školu, ale vše se zvládlo a už teď plánujeme spolu další výlety nejen po Bulharsku.


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mé putování po Istanbulu:

Mé putování po Istanbulu
Mé putování po Istanbulu
Mé putování po Istanbulu
Mé putování po Istanbulu
Mé putování po Istanbulu
Mé putování po Istanbulu
Mé putování po Istanbulu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !