Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš letní výlet za sněhem

8. 08. 2016 | Vaše příběhy

Vzhledem k tomu, že jsem milovník zimy a zimních sportů, sníh jsem letos opravdu postrádala. Přemýšlela jsem, že i když je léto, na některých místech je stále sníh. Vyrazila jsem tedy do Chamonix ve Francii, kde bylo sněhu hromada.

Vyjela jsem večer z České republiky a do Chamonix jsem dorazila ráno. Nejdřív jsem si prošla trhy v centru města, kde jste si mohli koupit cokoli – ryby, zeleninu, ovoce, oblečení, sýry a i suvenýry. Poté se trošku vyjasnilo a vykouklo sluníčko, proto jsem se rozhodla vyjet lanovkou na horu Aiguille du Midi a prozkoumám, kolik sněhu tu od zimy ještě zbylo. A musím uznat, že sněhu je tu mnoho, více než v ČR přes zimu dohromady.

Když jsem přijela nahoru, bylo docela zataženo, z čehož jsem neměla moc velkou radost. Jednu chvíli začalo dokonce i sněžit a pršet dohromady, takže žádný krásný výhled na okolní hory nebyl, jak jsem si plánovala. Docela nešťastná jsem si dala svačinu a poté se najednou ukázalo sluníčko a déšť i sníh byl rázem pryč. A já se tudíž mohla kochat nádhernými výhledy na horu Mt. Blanc a okolní hory.  A byl to rozhodně zážitek!

výlet za snhemAle jsem moc ráda, že jsem si s sebou vzala teplou zimní bundu a rukavice, jelikož nahoře bylo opravdu chladno a tak se mi zimní oblečení rozhodně hodilo.

Zpět jsem nasedla do lanovky během odpoledne a bylo docela příjemné, když jsem dole vystupovala do krásných 20°C (a nahoře bylo okolo 0°C). Poté jsem si ještě jednou prošla městečko Chamonix, dala si oběd v místní restauraci a pomalu vyrazila zpět.

Tento výlet byl sice jen krátký, ale byl úžasný zážitek vidět tolik sněhu v létě, když teplota pod horami vyšplhá až k 25°C. Pokud jste tedy milovníkem sněhu za každého ročního období, tuto lokalitu rozhodně doporučuji k návštěvě! 


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náš letní výlet za sněhem:

Náš letní výlet za sněhem
Náš letní výlet za sněhem
Náš letní výlet za sněhem
Náš letní výlet za sněhem
Náš letní výlet za sněhem
Náš letní výlet za sněhem
Náš letní výlet za sněhem
Náš letní výlet za sněhem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vy na otočku zvládáte projet celou Evropu..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aj my sme boli tento rok v júni v Chamonix a tiež nám počasie veľmi neprialo.
Nešli sme ale "na otočku" a tak sme mali veľa pekných zážitkov.
Opísala som ich v troch článkoch pod názvom S rodinou na cestách.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles