Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Navigátorka Máňa

12. 01. 2012 | Vaše příběhy
Venku je šero a chladno, nikam se mi  nechce, i když s mužem rádi cestujeme, na kole, autem, vlakem... Asi před 10 lety si muž koupil turistickou GPS navigaci. Prvních pár dnů s ní chodil všude, chtěl vědět, jak je přesná. Byla to u nás teprve nová věc. Kamarádi se mu smáli, na co to má a já, abych pravdu řekla, jsem se taky tvářila všelijak.

Ani jsem nechápala, jak to funguje. Muž mi to vysvětloval, já kývala hlavou, ale stejně to šlo bokem. Pak jsme jeli na Salaš do lesa, jako už několikrát předtím. Muž samozřejmě vyndal GPS, dal u auta bod a šli jsme. Sbírali jsme houby a tak jsme šli nahoru, dolů, vlevo, vpravo, no prostě za houbami. Už jsem byla unavená a chtěla zpět. Muž ukázal, tímto směrem máme auto. Já tvrdila, že je to špatně. Řekla jsem si, že musím věřit technice a opravdu po chvíli byla vidět věžička kostelíka a byli jsme ve vsi a u našeho auta. Pak si časem koupil navigaci do auta.

Říkáme jí Máňa, po švagrové, ta je ještě horší navigátorka než já. Muž přemýšlel, kam pojedeme na výlet, aby se s navigací lépe seznámil a vymyslel Vídeň. Bylo to takhle na podzim. Doma si napsal adresu, kde budeme parkovat, zrušil dálnice, nebudeme přece kupovat na jednu cestu rakouskou známku a v autě odklikl nejkratší cestu a jelo se. Máňa nás chvílemi vedla po cestách, které nebyly ani v autoatlase namalované, pokoušela jsem se říct, že asi jedeme špatně, ale muž říkal, že mám věřit technice. Už jsme se konečně blížili k Vídni, tak jsem se uklidnila.

Najednou jsme byli u krásného Dunaje, ale nebyl tam most, ale přívoz, ovšem s letním provozem. Muž se smál, že by ho ve snu nenapadlo, že je ve Vídni přívoz, aby ho v nabídce zrušil. Dal objížďku, Máňa cestu přepočítala, navedla nás na most a po chvíli jsme byli v cíli. Vídeň  nezklamala a navigace taky ne.

Muž se od té doby zdokonalil v zadávání cesty a najezdili jsme s naší skvělou společnicí hodně kilometrů po horách, městech a hájích naší krásné zemičky. Samozřejmě i po  Evropě. Už se těším na naši další cestu.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jelikoz nemam ale vubec zadny smysl pro orientaci, tak bez GPS neopustim garaz. Pomatuji si kdyz jsem si koupila svoji prvni GPS, hlavne kvuli obcasnym sluzebnim cestam. Manzel nechapal na co me neco takoveho vubec bude, ze mapa je mapa. Nakonec to dopadlo tak, ze manzel bez navigace na delsi cesty uz nejezdi a ja si musela poridit novou.
Musim dat za pravdu "setury" ze je potreba s ni umet zachazet; kolegyne taky jednou skoncila na spravne ulici, ale v jinem meste.
Obrázek uživatelky
profil
máte talent na vyprávěníSmajlík vzpomněla jsem si na příhodu jednoho řidiče, který si na začátku cesty v Turecku zadal do navigace jako cílové místo Gibraltar a netušil, že ho dovede na druhou stranu Evropy. Hledal Coral Road u Gibraltaru v jižním Španělsku a navigace ho dovedla až k Severnímu moři, tedy asi 2500km od plánovaného cíle.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Určite je to dobrá pomôcka, syn ju má a chváli si.
Keď som ja jazdila autom tiež som mala dobrú navigáciu - manžela. Našťastie má veľmi dobrý zmysel pre orientáciu, zatiaľ čo ja mám totálny orientačný nezmysel. A tak manžel navigoval (nemá vodičák) a ja som šoférovala.
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek. Také máme navigaci, to jsou zážitky, když se jede daleko. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale ne každá navigace je tak chytrá jako Máňa Smajlík. My navigaci nemáme, manžel dojede všude dobře i bez ní Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles