Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme si pořídili myšičku… čili křečka

9. 01. 2013 | Zvířátka

„Pojď se podívat!“ dolehlo ke mně. „Máme tu myš!“

Tak tohle se nedalo ignorovat. Otevřela jsem oči a začala se drápat z rozehřáté postele. Myš! Jak ji chytneme? Došla jsem na chodbu našeho panelákového bytečku a nic jsem neviděla.

„Utekla do dětského pokojíku.“

Hmm, v pět hodin ráno mi chvilku trvalo, než jsem začala logicky myslet. Došla jsem do kuchyně pro menší misku a cestou jsem vzala ze stolku noviny.

V pokojíčku se už svítilo. Mrkla jsem na synovu postel a všimla si, že je zase prázdná. Ani jsem si nevšimla, že se zase přemístil k nám do ložnice…

Prohlédli jsme postupně všechny kouty, kde by se mohla schovávat. Nakonec jsme ji našli v rohu u okna. Byla sněhově bílá s červenýma očkama a růžovým čumáčkem. Někomu musela utéct. Bez rozmýšlení jsem ji přikryla miskou a šla hledat něco, do čeho ji zatím dám.

jak jsme si pořídili myšičku čili křečkaNejdřív mi přišla do ruky ´sedmička´ na zavařování, ale vzpomněla jsem si na dětství, kdy jsme chovali křečky, jak dokážou být mrštní a snadno by se z ní přehoupli, tak jsem ji zavrhla. Mrkla jsem nahoru na linku a do oka mi padla pětilitrovka, do které střádám vršky od petek. Šup s nimi pryč. Ještě vytřít a je to.

Nezabralo mi to ani dvě minutky. Když jsem dorazila do pokojíčku, našla jsem partnera a kolem něj putovala obrácená miska. Přišlo mi to zvláštní, vidět, jak se pohybuje po koberci.

Vzal si sklenici. Já jsem malinko nadzvedla misku a vsunula pod ní noviny. Během chvilky si hověla myšička ve sklenici.

Za pět minut jsem s myškou zůstala doma sama. Syn spal v ložnici a přítel se se mnou rozloučil mezi dveřmi se slovy, že spěchá do práce.

Prohledala jsem šuplíky a objevila dva plastové vršky. Do jednoho jsem nalila trošku vody a do druhého nakrájela trošku mrkve, nasypala pár semínek slunečnice, kousky piškotu a několik ovesných vloček. Myška se vrhla žíznivě na vodu a pochroupala trošku mrkvičky. Byla radost ji sledovat.

O dvě hodinky později jsme se s prckem rozhodli vypátrat, komu by mohla patřit. Netrvalo to dlouho a našli jsme šťastné majitele. Měla jsem z toho malého návštěvníka radost, bylo to zajímavé zpestření dne. Hlavně, že se mu noc nestalo a svou pouť ve zdraví přežil.

„Pojď, podíváme se, kdo to klepe,“ řekla jsem synkovi.

Byla to sousedka. Prý jim křečík utekl znovu. Nebyla to myška, jak jsem myslela. Popravdě jsem o tom předtím nepřemýšlela. Ráno jsem byla rozespalá, tak jsem vzala za pravdu přítelova slova a víc nad nimi nedumala. Cítila jsem se trochu hloupě, že mi to nedošlo! Před x lety jsme přece se ségrou chovali malou farmu křečků!!!

Další noc mi nebylo souzeno spát až do rána. Kolem třetí hodiny mě probudilo vrtění synka v nohách postele. Pomalu jsem se zvedla, abych ho neprobudila.

Buch.

Měla jsem chuť nahlas zaklít. Něco mi spadlo na zem. Aha, mobil. Po tmě jsem šmátrala na zemi, abych ho našla. V rohu nočního stolku se válel chomáček vaty.

Kuba mi zase řádil ve věcech, pomyslela jsem si. Co se naučil chodit, tak už jsem si zvykla, že všude nacházím rozházené plenky, hračky a prostě všechno, co ho zaujme…

Najednou ten bílý chomáček zmizel pod postelí. Hmm, asi to nebyla vata. Podruhé, to přece není možné! Chtělo se mi smát. V tu chvíli nebylo po spánku ani památky. Rozsvítila jsem lampičku a klekla na kolena. Nemůžu ho tady přece jen tak nechat běhat.

Proběhl přes ložnici do druhého rohu. Chytat ho rukama nebyl dobrý nápad. Zjistila jsem, jak jsou křečci hbití. Než jsem se stihla otočit, tak proklouzl do obývacího pokoje. Nikde jsem ho nezahlédla. Co nejtišeji jsem šla do kuchyně a vzala si nějakou misku. Ozvalo se rychlé cupitání nožiček po podlaze na chodbě. Mířil do pokojíčku. Rychle jsem za námi zavřela dveře a během chvilky se ocitl zase uvězněný pod miskou.

Dostal trochu vody a něco k jídlu a nechala jsem ho odpočívat. Sama jsem šla spát. Později jsme křečíka vrátili. Odpoledne jsme se s přítelem domluvili, že Kubíkovi taky jednoho pořídíme.

Jsem moc ráda, že se to všechno stalo. Ještě teď mám úsměv na tváři, když si na to vzpomenu. Předtím bychom o tom vůbec neuvažovali.  


Tynka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsme si pořídili myšičku… čili křečka:

Jak jsme si pořídili myšičku… čili křečka
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to my máme malý zverimex-pes,kocour,rybičky a 2 pískomily
máme pořád veseloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok.
Tiež sme chovali škrečkov aj morské prasiatka a vždy sme ich oplakali, keď odišli do zvieracieho nebíčka, tak už nechováme nič.
Ja by som hada celkom prijala, ale obávam sa, že moja sestra (a možno nielen ona) by k nám už nikdy neprišla.
Obrázek uživatelky
profil
jo jo radosti s křečkama znám, my jsme měli dva Gininku a Zikmundka, o něm jsem taky psala článek, to byl dareba.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak to my máme křečka a i užovky-tři,a navrch ještě dvě kočky.hadů se bojím,užovky chová manžel,občas na ně mrknu přes sklo a uplně mi to stačí,ale kočky a křečka ,,morduju"pořád Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
naše děti měly taky několik křečků, ale nikdy nám neutekli z klícky, přinesli jsme první už s mladými v bříšku (což jsme nevěděli), tak to bylo nadělení.
Dajo - teda užovku bych doma nesnesla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles