Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.05. 2024
Dnes má svátek Emil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozárka na návštěvě hlavního města

8. 03. 2023 | Vaše příběhy

Mám papouška Rozárku. Je to sice kluk, říkám mu ale Rozárka a on na to slyší. Patří do rodu Ara ararauna. Chovám ho už patnáct let a za tu dobu jsme si na sebe zvykli. Rozárka je na mě fixovaná jako třeba pejsek. Moc ráda se mazlí a miluje procházky venku. Dokáže se proletět po venku, sednout si třeba na strom a na můj signál se opět vrátit, ani postroj a vodítko mít nemusí.

Když ale Rozárku beru do města, postroj používám. V davu lidí by mohla být Rozárka nervózní, nebo by se jí mohly třeba děti bát. Když je Rozárce chladno, zaleze si pod kabát.

Minule na mě zrovna paní na tržnici pokřikovala: „Pane, kouká vám zpod kabátu pták!“ Samozřejmě, že se to setkalo s pobavením ostatních.

Zhruba před měsícem jsem cestoval do našeho hlavního města. Rozárku jsem nechtěl nechat doma samotnou ani ji svěřovat někomu jinému, a tak jsem cestoval i s ní. Bydlel jsem u známých, kterým papoušek nevadil. Rozárku znají už dlouho a mají ji rádi. Měl jsem nějaké jednání v centru a měl jsem se setkat s jiným chovatelem, a tak jsem chtěl vzít Rozárku s sebou. Autem ovšem cestuji po Praze velmi nerad. Jel jsem proto metrem a Rozárku jsem si vzal na vodítko v popruhu. Papoušek zaujal své oblíbené místo pod kabátem. Tentokrát mu nic nekoukalo a lidi kolem mě neměli ani tušení, že mám pod kabátem svého ptáka. Přišel ovšem revizor. Jízdenku jsem měl u dokladů v náprsní kapse. Musel jsem proto kabát malinko rozepnout. Rozárka vykoukla, kdo ji to ruší. Zvědavě se rozhlížela. Revizor zůstal civět na papouška.

 „A lístek pro to máte?“ zeptal se nakonec revizor. „Lístek pro co?“ „Pro to zvíře!  A kde má náhubek?“ Teď jsem zůstal civět já na revizora. „Od kdy prodávají náhubky pro papoušky? A kšírky snad má?“

Revizor nicméně trval na platné jízdence a na náhubku. Jízdenku pro papouška jsem neměl, a tak jsem musel metro opustit. Nastoupil jsem do další soupravy a pokračoval dál. Tentokrát už bez problémů jsme s Rozárkou dorazili až na místo setkání.

Takže i takové problémy se vám mohou stát, když chováte papoušky. Jejich chov ale za to stojí a já ho vřele doporučuji.


Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rozárka na návštěvě hlavního města:

Rozárka na návštěvě hlavního města
Rozárka na návštěvě hlavního města
Rozárka na návštěvě hlavního města
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek,zajímavý příběh.Milé pohlazení duše.A příjemné pobavení po ránu..Užijte si s Rozárkou ještě hodně krásných příhod a roků.
Obrázek uživatelky
profil
Po ránu jsem se od srdce zasmála. Asi bych taky nevěděla, že mám koupit lístek pro ptáčka když nezabírá místo a náhubek pro ptáčka je pro mě novinou. Asi si pořídím taky ptáčka když nemůžu moc chodit a doma mě nebude tolik smutno když jsem samaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Divný revizor, jak může mít papoušek náhubek, ale pěkně napsané
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles