Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 26.05. 2024
Dnes má svátek Filip
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rudi Beiser - Čaje z bylinek a ovoce

31. 01. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Čaje z bylinek a ovoce
Autror: Rudi Beiser
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2012
Rozměry: 138 × 200 mm
Vázaná vazba
Počet stran: 176
Cena: 214 Kč

Máte rádi bylinné a ovocné čaje? Nyní si je můžete vlastnoručně připravit. Když se bylinky sklidí v optimální době a šetrně se usuší, jejich chuť a blahodárný účinek jsou jedinečné. Přehledný atlas nabízí 68 bylin seřazených abecedně podle latinských názvů.

Čaje z bylinek a ovoceUmožňuje bylinky v přírodě bezpečně rozpoznat a připravit si smícháním originální směsi. Podrobnosti o chuti a účinku doplňují praktické rady do kuchyně, recepty, kalendář sběru i tipy pro pěstování bylinek na zahradě.

V knize Čaje z bylinek a ovoce se dozvíte:


Jak snadno najít ty správné rostliny a bezpečně je rozpoznat
Základní informace o sběru, sušení a kombinaci bylin
Podrobnosti o přípravě, chuti a účinku 68 bylin
Praktické rady do kuchyně i pro zahradu
S kalendářem sběru a recepty

Ukázka z knihy Čaje z bylinek a ovoce:


Úvod
Tato kniha se zaměřuje hlavně na požitek z lahodných čajů. Proto představuje takové rostliny, z nichž se dají připravit zvláště chutné nápoje. Podrobně popisuje celkem 68 rostlin a plodů: kde se dají najít, jak se určují, čím se liší od podobných rostlin a jak z nich můžeme připravit vynikající čaj.
Portréty rostlin jsou vždy sestaveny podle stejného schématu. Levá strana s velkou fotografií a botanickými odkazy slouží k určení rostliny. Pravá strana je věnována jejímu zpracování a využití jako suroviny.

Detailně jsou zde popsány zvláštnosti jednotlivých rostlin a uvedeny informace ohledně jejich sklizně, sušení a vlastní přípravy čaje. Malá fotografie ukazuje, jak rostlina vypadá po šetrném usušení, připravena k použití. Portrét rostliny završují zajímavé informace o její historii a zvyklostech jejího využití jako léčivky. V rámečku jsou uvedeny užitečné rady a recepty k souvisejícím tématům, jako jsou bylinné čaje, bylinná zahrádka či vaření s planě rostoucími bylinami.

Představíme vám výhradně rostliny, které se vyskytují se v našem středoevropském klimatu. Většinou jsou to planě rostoucí byliny, z nichž jen několik málo druhů se pěstuje v zahradách. O těch se zmiňujeme jen proto, že jde o důležité aromatické rostliny, které dodají čajovým směsím příjemnou chuť. Kdo nemá vlastní zahrádku, může tyto rostliny nakoupit jako hotové čaje a přidat je do navrhovaných receptů namísto zahradních bylinek.

Tuto knihu Rudi Beiser - Čaje z bylinek a ovoce koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
teď ujíždím na zázvorovém čaji s medem a citronem...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jiné čaje než bylinkové nepiji.
Obrázek uživatelky
profil
přírodní je vždy lepší než umělá chemie
Obrázek uživatelky
profil
taky můžu bylinkové čaje
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles