8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sígři ve výslužbě na TV Nova

27. 06. 2013 | Televizní tipy
Parta divokých seniorů, zabijácký humor, skrytá kamera a situace, které prostě nevymyslíte! To je nový pořad Sígři ve výslužbě, který nemá v České republice obdoby. Unikátní show Sígři ve výslužbě, kterou bude provázet herečka Eva Holubová, uvede televize Nova na svých obrazovkách už 27.6. 2013 hned po novém původním seriálu Doktoři z Počátků.

Že musí být senior vždy „zapšklý morous“ bez energie a chuti do života, který už jen ze sportu nadává na mládí, zdraví a výši svého důchodu? Omyl! Pořad Sígři ve výslužbě, který nově uvede TV Nova  vás přesvědčí o tom, že život může začínat po šedesátce.

Sígři ve výslužbě na TV NovaTým deseti herců – seniorů, kteří chytli takzvanou třetí mízu, si umí dělat legraci nejen ze sebe, ale zvládne „doběhnout“ se ctí i své okolí. A jejich fóry shodí televizního diváka z gauče. „Původně belgický formát Benidorm Bastards je unikátní kombinací prvků skryté kamery a skečového pořadu.

Odehrává se však v reálném životě, ne ve studiu, s reálnými lidmi, ne s herci,“ říká producent a scenárista show Sígři ve výslužbě Michal Wondreys.
Sígři svým věkem sice spadají do kategorie „důchodce“, duchem ale zůstali mladí, odhazují předsudky a zábrany, a přitom dokáží nastavit zrcadlo konzervatismu mladší generace. Poté, co uvidíte Sígry v akci, uvědomíte si, že přesně takoví byste chtěli být, až zestárnete…

Scenárista show Sígři ve výslužbě Michal Wondreys:


Od Sígrů bychom se měli učit radosti ze života… Jak dlouho se připravuje takový
formát?


Těžko odpovědět. Na přípravu jakéhokoli formátu prostě nikdy není dost času. V tomto konkrétním případě proces přípravy a kontinuální kreativity v podstatě skončí až v momentě vysílání. Velmi specifický živý organismus. Ale tak to má být, když si jeden zahrává se Sígrama.

Jaké jsou obvykle reakce nachytaných lidí?


Ve zkratce řečeno, jako národ jsme docela milí lidé a nenecháme se jen tak něčím rozhodit. Nepopadáme se za břicho, nestartujeme na první signální, vlastně stále dodržujeme jakési „dekórum”. Ale v okamžiku, kdy situace pomine, tak přichází naše reakce: Oddychneme si, otočíme se za Sígry, zakroutíme hlavou, mnohdy jsme perplex, dost často sáhneme po telefonu a píšeme/voláme, co se to právě stalo... 

V rámci projektu bylo mnoho krásných chvil, za všechny si vybavím situaci, kdy se Sígři objímali na lavičce a na koních projížděla kolem policejní hlídka dvou slečen. Jejich reakce na tu situaci byla prostě úchvatná. Dalo by se říct, že to pro vás byla velká sonda v české společnosti… Vzhledem k počtu nachytaných lidí během natáčení (skoro 4 tisíce osob) jsme všichni adepti na magisterský, ne-li doktorský, titul v oboru sociologie. Takovýto speciální „průzkum/ výzkum veřejného mínění”, respektive našeho přístupu k humorným nebo netradičním situacím, je sám o sobě tématem na hodinové prezentace.

Do jaké škatulky patří naši heci-senioři?


Rozhodně patří do škatulky nebojácných, úžasných, aktivních, veselých lidí. Snad se neurazí nikdo z nich, když pronesu, že to jsou mistři vedlejších rolí. Hráli tzv. „štěky“ v mnoha seriálech, hrají v oblastních divadlech, vlastně skoro všichni mají nějaká civilní zaměstnání. Nicméně jejich chvíle přišla nyní – a my všichni bychom se od nich měli učit té obrovské porci pokory a radosti ze života.

Jak vznikaly náměty na scénky?

Ideový základ byl v původním formátu, nicméně jednak jsme neměli k dispozici jejich scénáře,  bychom používali formu CTRL-C CTRL-V, ale i kdyby ─ Belgičané jsou přece jen jiná národnost, než jsme my, mají jinou mentalitu, jiné historické/ sociální souvislosti a tak dále. Takže náměty na scénky  vznikaly naprosto klasicky – ve tmě, když člověk nemůže usnout. Anebo u stolu, když se nutí něco vymyslet. Anebo při jízdě autem. Anebo na návštěvě, když někdo vypráví nějakou historku... Zkrátka průběžně v rámci normálního životního cyklu a procesu. A když se to sepsalo, tým se na to vrhnul a začal věci přivádět v život.

Co bylo na tomto formátu nejnáročnější?


Každý formát v sobě přináší něco nového, něco náročného, nějakou formu výzvy. V tomto případě tou výzvou bylo vytvořit něco, co v Čechách vlastně nikdy nebylo. A podobně jako u Comebacku, i v tomto případě jsme sice měli nějaký předobraz, ale všechny postupy a principy jsme si museli nalézt sami. Jestli jsme uspěli, to musí posoudit divák. Snad se mu to bude líbit a snad se usměje a odpočine si.

Sígři ve výslužbě na TV NovaSígři ve výslužbě  na TV Nova = Formát ověšený medailemi:


• Sígři ve výslužbě jsou variací belgického Benidorm Bastards
• Formát byl oceněn na festivalu v Luzernu (září 2010), kde získal Zlatou růži za Nejlepší formát, a dále zvítězil v kategorii Komedie.
• Zvítězil v kategorii Komedie na Mezinárodním festivalu EMMY 2011 (televizní Oscaři)
• Byl uveden v Holandsku, USA (NBC), Velké Británii, Dánsku, Norsku, Švédsku, Indii i v Číně

Nový zábavný pořad Sígři ve výslužbě uvidíte poprvé již 27.6. 2013 na TV Nova

Zdroj, foto: Archiv TV Nova

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sígři ve výslužbě na TV Nova:

Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
Sígři ve výslužbě na TV Nova
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
viděla jsem asi jeden díl..jo, člověk se zasměje, ale něco už bylo moc..hlavně hodit tu tašku na kolečkách skejťákovi pod nohy..ten kluk se mohl dost vážně zranit, pokud by blbě upadl..když mu pod nohy přiletí taška.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný pořad, pro zasmání. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles