Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem málem přišla o kabelku

12. 04. 2012 | Vaše příběhy
O krádežích kabelek jsem už v televizních zprávách slyšela hodně. V životě by mě ale nenapadlo, že se něco takového přihodí právě mně. Byl den jako každý jiný, zrovna jsem si vybrala peníze z bankomatu a šla na autobus. Byla jsem jen několik metrů od zastávky, kde stál hlouček lidí, když mi někdo vytrhl kabelku.

V tu chvíli jsem se samozřejmě dala do běhu a pokoušela jsem se zloděje dohnat. Křičela jsem o pomoc, ale lidé dál stáli na zastávce jako zkamenělí. Já jsem si připadala jako ve špatném snu. Ten zloděj byl v podstatě ještě dítě. Byl to závod o mou kabelku s čerstvými 2 000 z bankomatu, za které jsem si chtěla koupit nové šaty a boty na svatbu mé kamarádky. Po nějaké době konečně někdo vyslyšel mé zoufalé volání o pomoc a zkřížil malému zloději cestu.

Jak jsem málem přišla o kabelkuByl to nějaký mladík, pohotově srazil zloděje k zemi a sebral mu mou kabelku. Když jsem k oběma doběhla a popadla dech, začala jsem mladíkovi děkovat. Zloděj – dítě, se mi překvapivě omluvil a div se nerozplakal. Volat policii nemělo smysl. Mé pocity byly smíšené, měla jsem na zloděje zlost a chtěla mu vynadat, zároveň jsem však cítila obrovskou úlevu. Má kabelka s penězi a všemi doklady – od občanky a řidičáku až po průkazku do knihovny, byla zachráněna.

Mladík zloději důrazně řekl, ať už se tohle nikdy neopakuje, pak ho nechal jít. Malý zloděj se dal opět na útěk, tentokrát však bez mé kabelky. Já jsem pořád dokola děkovala tomu mladíkovi – zachránci mé kabelky. Chtěla jsem se mladíkovi nějak odvděčit, ale mladík nic nechtěl. Nakonec po delším přemlouvání řekl, že mu můžu v trafice koupit cigarety. Cestou zpátky na autobusovou zastávku jsem mu tedy koupila cigarety. Musím říct, že do toho mladíka bych nikdy neřekla, že právě on mi pomůže a zachrání mou kabelku. Na hlavě měl barevné dredy, v obočí i uších měl piercing a na ruce měl tetování.

Také jeho oblečení bylo neobvyklé. Za chvíli už na zastávku přijížděl autobus. Ještě než jsem do něj nastoupila, poděkovala jsem znovu mladíkovi, který si už zapaloval cigaretu. Jsem ráda, že se stále ještě najdou na ulici lidé, kteří dokážou člověku v takové situaci pomoci.

Emko K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to jsi měla štěstí...lidi podle vzezření by člověk soudit neměl...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Takových případů stále přibývá a ne vždy mají šťastný konec. Měla jsi štěstí, že jsi potkala onoho mladíka.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
by sme nemali súdiť človeka podľa toho, čo má oblečené, ako vyzerá a podobne, ale akosi podvedome to robíme. Mala si šťastie, že ten chlapec bol práve tam, kde si ho potrebovala a bol ochotný pomôcť.
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně, že vše dobře dopadlo. Dva tisíce by byla velká škoda, ale sehnat všechny doklady by byl horor.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles