Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dlouholetá kuřačka

12. 05. 2012 | Vaše příběhy
Letos jsem si dala předsevzetí, které bych ale chtěla dodržet, zda se  mi to povede, je ve hvězdách. Tentokrát to myslím ale vážně!!!  Předsevzetí z minulých let už bylo několik, nikdy jsem to nedodržela.  Před lety jsem se vsadila se známým, že přestanu kouřit, o láhev Whisky.

Tenkrát byla Whiska jen v Tuzexu, nebo ji vozili piloti ze shopu z  letiště, byla levnější.  Ten známý byl soused z vedlejšího vchodu a jezdil domů z práce dost  pozdě, ale jeho manželka byla tehdy na mateřské dovolené a tak měla za úkol mne hlídat. Protože nemám silnou vůli, přece jen jsem tehdy sáhla po cigaretě, aby  mne sousedka neviděla, kouřila jsem na záchodě. 

Byl krásný večer, přibližně 21. hodina, já měla děti v pokojíčku v  postýlkách a tak jsem se vyklonila z okna a v klídku si to vyčuzuju a  říkám si, soused je už Dlouholetá kuřačkadoma a na naše okna nevidí.  A ejhle, jak si tak pochutnávám na ,,metle lidstva", dole pod našimi okny byl kamarád soused.

A příšerně se smál, že mne nachytal a hulákal do oken, jak se těší na Whisky.
Byla jsem lapena a nezbývalo nic jiného, než shánět Whisku. V této době  to byly dost velké peníze a tak se manžel snažil ji sehnat levnější. Sice se mu to podařilo, ale dostala jsem vyhubováno, že vyhazovat peníze  za cigarety a navrch ještě za Whisku, že nehodlá tolerovat.

Sázka je ale sázka a tak jsem milou Whisku donesla sousedovi. Ten se  smál, až se za břicho popadal, dala jsem si u nich kávu a čekala jsem,  že kamarádsky Whisku rozdělá a nabídne. Tak se to přece dělá, že se  částečně rozdělím, že ano?  Bohužel se k rozdělání Whisky neměl a tak jsem se zeptala, zda mi dá panáka.

Odpověděl, že je to jeho výhra a s ní si bude dělat, co sám uzná za  vhodné. V tu chvíli jsem v něm viděla nenažraného kamaráda (co je doma,  to se počítá).  Přece jen jsem čekala, že přijde s manželkou, nebo nás pozve později,  třeba na narozeniny, nebo na Silvestra.

Čekám na panáka dodnes a to je pěkná řádka let. Později jsem se  dozvěděla, že to měli posichrované u další kamarádky, která bydlela  naproti a tak stačilo zvednout telefon a bylo to nabonzované, měl to pěkně posichrované.  Tentokrát jsem přesvědčena sama ve svém nitru, že to chci já, jen mám  strach, že budu sahat po jídle a tloustnout.  Stačila kila, která jsem přibrala o Vánocích.  Držte mi palce, asi to nebude procházka růžovou zahradou, protože vím,  že když manžel přestal kouřit, dostával se do stavů, kdy mu bylo blbě,  vypadalo to, že má infarkt, ale po všech vyšetřeních se zjistilo, že má absťák z cigarety.

Už si chtěl zapálit, ale všichni jsme mu to vymlouvali, že když už to  vydržel tak dlouho, ať s tím už nezačíná.

Rozdíl mezi mnou a manželem je ten, že on má pevnou vůli, já nikoliv.

Ano, máme 4. měsíc nového roku a já opravdu nekouřím. Cigarety nekupuji,  pro jistotu, abych neměla nutkání se na ni podívat. Někdy sice bych si dala k odpolednímu kafíčku, ale mám strach, že si to  pak budu vyčítat, vždyť tuto cestu jsem si zvolila sama.

dasena - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Můj manžel to taky zvládl, ale já nikoli. Kouřím dodnes.
Obrázek uživatelky
profil
DOTAZ: kouříš?? nebo ne??
Obrázek uživatelky
profil
A NEKOUŘÍŠ STÁLE???
JE NEKOUŘÍM UŽ 10LET..UŽŽ MI TO ANI NEPŘÍJDE..A TO jsem asi 30let kouřila
Obrázek uživatelky
profil
po zhruba třiceti letech kouření, tak 15 cigaret denně nekouřím asi 15let a můžu říct -dá se to vydržet, chce to pevnou vůli a hodně tvrdohlavosti, když to vydržela tá nebo ona tak to musím vydržet i já a bastaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nedá mi to,abych se nepřipojila.Po 46 letech kouření, nekouřím dva měsíce.Je to hodně těžké,ale nepolevím.Tělo se hodně bouří.Prý to trvá tak půl roku, pak bude snad lépe.Chutě ovšem přetrvávají téměř celý život.nesmí se ani jedna.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík