8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Michal David: Život nonstop

25. 12. 2008 | Knižní tipy
Autor: Michal David
Vydal: Daranus
Cena: Kč 229,-
Datum vydání: 11/ 2008
Počet stran: 144
+ 16 stran přílohy
Formát 130 x 200 mm
vázaná s přebalem

Michal David není jen zpěvák, instrumentalista a skladatel,
který navzdory nikterak vysokému věku dokázal okouzlit už několik generací posluchačů. Je to i člověk leckdy pohnutého osudu, zajímavého rodinného zázemí i příbuzenstva a širokých zájmů. V jeho vůbec první autobiografii tedy nenajdeme jen hudbu – byť ta samozřejmě představuje její ústřední téma.

Kniha Michal David: Život nonstop vás provede jeho dětstvím i hudebními začátky, prvními úspěchy v jazzu i popmusic, veleslávou let osmdesátých, částečným odchodem z pódií ještě před Listopadem 1989, nelehkou dobou polistopadovou, kdy se ho mnozí snažili doslova vymazat z hudební scény, zaslouženou satisfakcí po několika letech trpělivého čekání i současností, která je – jak jinak – doslova nabita komponováním i vystupováním. Michal DavidMichalovo vyprávění se však nevyhýbá ani nepříliš šťastným či přímo bolestným událostem jeho osobního i profesního života.

Michal David je ale také věrným přítelem většiny z těch, se kterými spolupracoval a spolupracuje, a tak se dozvíte mnoho zajímavého o celé plejádě nejzvučnějších jmen českého šoubyznysu. A navíc mnohá z nich, jmenujme jen Helenu Vondráčkovou a Karla Gotta, dokonce  přispěla k textu knihy vyprávěním o svém vztahu k němu.

Autobiografie Michala David
a je doprovázena mnoha unikátními fotografiemi. Na jejím literárním zpracování se podíleli publicisté Dušan Spáčil a Zuzana Pšenicová.


UKÁZKA z knihy Michal David: Život nonstop

Všechny ty žabomyší války, které v životě řešíte, zůstanou stát stranou a zdají se směšné, když se vám přihodí něco opravdu tragického. Asi musela přijít nějaká těžká rána, která mě měla někam posunout. Bylo to napsáno v mé knize osudu a věřím, že jsem to musel prožít, abych se začal na svět dívat jinýma očima.

Naše dcera Miška tu byla jen krátce
a já jsem přesvědčen, že všechno způsobila její karma. Mezi lidskými dušemi je určitá hierarchie a ty, které mají postoupit výš, musejí prožít nějaké utrpení. Na cestách minulými životy, o kterých jsem se už zmínil, jsem Mišku už také potkal a třikrát opustil. Zřejmě mi to teď měla nějak vrátit, ale hlavně mě posunout o duchovní stupínek výš.
Celé to utrpení trvalo tři měsíce. Bylo to strašné období, ale i ta tragédie měla svou světlejší stránku – pokud se to tedy vůbec dá tak říct. Do té chvíle jsme totiž s Miškou spolu nikdy tak intenzivně nebyli. Takže by to bylo i hezké, kdyby to tak strašně neskončilo...

Miška byla velice silná osobnost. Naštěstí do poslední chvíle nevěděla, že trpí nemocí, na kterou se umírá. Ostatně i my jsme věřili, že nebude patřit mezi těch sedmdesát procent lidí, kteří jí podlehnou. Nakonec ale přišla sepse, a to už se nedalo nic dělat.

Pak ještě nastaly hodně těžké roky. Slovy se to nedá vyjádřit, pochopí jen ti, co něco podobného zažili. Trvá to dlouho a dodnes mám velký šrám na duši. Na některé věci jsem citlivější a vlastně už v období těsně po Miščině smrti jsem zachytil její sdělení, ve kterém se s námi loučila. Dnes se mi o tom nechce moc mluvit, protože si to všechno zase vracím zpátky... Ale je třeba zvláštní, že Miška, když přicházela domů ze školy, zvonila vždycky třikrát a po její smrti se rozezněl zvonek úplně stejně. Za dveřmi ale nikdo nestál...

Zvláštní bylo, jak tuto situaci prožívala Klárka, naše druhá dcera. Určitě taky cítila strach a úzkost, ale snažila se, aby nás nějak rozptýlila. Dneska si uvědomuju, že její dětství bylo tou tragédií hodně poznamenané. Ztratila sestru, která jí byla blízká, protože od sebe byly jen rok, a rodiče se jí nějakou dobu nemohli vůbec věnovat. Navenek to nesla lépe než my, ale ty šrámy na duši má určitě taky.

Dneska už na Mišku dovedeme vzpomínat. Bylo by jí osmnáct, a tak si o ní povídáme, jestli by byla pořád stejná, kluk v sukních, nebo jestli by se změnila. Je pravda, že období kolem jejích narozenin v září je u nás takové smutnější.



Více informací o knize Michal David: Život nonstop se dozvíte také na oficiální webových stránkách nakladatelství Daranus.


Čtěte také o novém CD: MICHAL DAVID - DISCO 2008

Foto zdroj: SONY BMG

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !