Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návrat - příběh děsivé španělské občanské války

21. 02. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Návrat
Autor: Victoria Hislopová
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Ikar
Rok vydání: 2010
Rozměry: 133 x 207 mm
Počet stran: 400 str.
Cena: 284 Kč

Pod majestátnými věžemi Alhambry hraje hudba a dlážděné uličky Granady skrývají tajemství. Sonia Cameronová, Londýňanka se španělskými kořeny, nezná dějiny města, přijela sem jen se svou přítelkyní Maggie, aby se zdokonalily v tanci. V tiché kavárně si však náhodou vyslechne cizí rozhovor a poutavá sbírka fotografií ji vtáhne do výjimečného příběhu děsivé španělské občanské války.


navratPřed sedmdesáti lety žila v domě, kde se kavárna nachází, soudržná rodina Ramírezových. V roce 1936 naruší křehký mír v zemi vojenský puč generála Franka. Manželé Ramírezovi, jejich tři synové a dcera Mercedes se stanou svědky nejhorších válečných hrůz. Svědky, ale i oběťmi. Jejich životy rozdělí politika a každý z nich si musí vybrat, na čí stranu se přidá, a bojovat v soukromých bitvách, zatímco se celé Španělsko rozpadá. Soniu tato pohnutá rodinná historie – a také tanec – zcela pohltí, a ani netuší, jak podstatně obojí zasáhne do jejího života.

Ukázka z knihy Návrat:

Mimo recepci již vše ostatní bylo obyčejné a zašlé. Vtěsnaly se do malého výtahu, zavazadla musely poskládat na sebe, aby se tam vůbec vešly, a ve třetím poschodí vystoupily do úzké chodby. Poslepu za sebou táhly kufry, které rachotily po podlaze, až na jedněch dveřích našly velké, ozdobné číslo 301. Pokoj měl sice výhled, ne však na Alhambru, ale na zeď, konkrétně na klimatizaci. "Stejne se nebudeme moc dívat z okna," prohlásila Sonia a zatáhla tenké záclonky. "I kdyby tady byl balkon s nádherným nábytkem a krásným výhledem na hory, moc byhom si ho neužily. Na to je trochu zima," dodala Maggie se smíchem. Sonia rychle otevřela kufr, několik triček naskládala do nočního stolku a zbytek oblečení pověsila do úzkého šatníku. Z vrzání kovových ramínek jí naskočila husí kůže. Koupelna byla stejně úsporná jako ložnice. Přestože byla Sonia velmi útlá, musela se vmáčknout za umyvadlo, aby vůbec mohla zavřít dveře. Vyčistila si zuby, odložila kartáček do jediné skleničky a vrátila se do ložnice. Maggie ležela na fialovém přehozu a její zavřený kufr byl stále na podlaze. "Ty si nevybalíš?" zeptala se Sonia, která už dobře věděla, že Maggie bude celý den vybírat věci z kufru, z něhož budou vykukovat odvážné krajky a zmačkané halenky. Na ramínko si ale nic nepověsí. "Cože?" zeptala se nepřítomně Maggie, která si něco četla. "Nevybalíš si?" "Ano, později." "Co to čteš?" "Bylo to na stole, s několika dalšími letáky," odpověděla Maggie, která držela papír blízko očí, aby rozeznala jednotlivá písmenka. Matné světlo nedokázalo tmavou místnost vymalovanou světle béžovou barvou dostatečně osvětlit, číst se tu skoro nedalo.


Tuto knihu Návrat koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !