Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Andělská hra

13. 03. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Andělská hra
Autor: Carlos Ruiz Zafón
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Knižní klub
Rok vydání: 2010
Rozměry: 132 x 207 mm
Počet stran: 560 str.
Cena: 329 Kč

Nový román nejprodávanějšího španělského prozaika současnosti. Rozvětvený příběh odehrávající se v Barceloně v 1. polovině 20. století navazuje na autorův předchozí bestseller Stín větru.

andelska-hra

Mladý novinář a spisovatel David Martin přijme nabídku záhadného vydavatele a rozhodně se pro něj napsat knihu, jakou ještě nikdy nikdo nenapsal. Uprostřed města, které prochází modernistickým přerodem, přesto si však zachovává svá tajemná zákoutí a stíny minulosti, se rodí variace na faustovský motiv o pokušení a touze po nesmrtelnosti.



Ukázka z knihy Andělská hra:

Spisovatel nikdy nezapomene na chvíli, kdy za svůj příběh poprvé dostal peníze nebo pochvalu. Nikdy nezapomene na chvíli, kdy poprvé pocítil sladký jed marnivosti v krvi. Věří, že pokud se mu podaří před ostatními skrýt nedostatek talentu, sen o literatuře mu dokáže zajistit střechu nad hlavou a na sklonku dne i talíř teplého jídla. A především to, po čem touží nejvíce - spatřit své jméno vytištěné na ubohém cáru papíru, který jej dozajista přežije. Spisovatel je odsouzen pamatovat si tento okamžik, protože v tu chvíli je ztracen a jeho duše má stanovenou cenu. Mně se to stalo poprvé onoho dávného prosincového dne roku 1917. Bylo mi tehdy sedmnáct a pracoval jsem v Hlasu píle, což byly jedny bezvýznamné noviny, které se jakž takž držly nad vodou. Sídlily v ponuré budově, co kdysi sloužila jako továrna na výrobu kyseliny sírové a jejíž stěny stále ještě vydávaly žíravinové výpary, jenž nám leptaly nábytek, šaty, ducha a doknce i podrážky bot. Sídlo deníku se tyčilo nad lesem andělů a křížů hřbitova v Publo Nuevo. Jeho kontury se z dálky mísily s obrysy hrobek, promítajícími se proti horizontu, do něhož se jako dýky zabodávaly stovky komínů a továren, které bez přestání vytvářely šarlatovočerný soumrak nad Barcelonou.

O autorovi:

Španělský prozaik katalánského původu CARLOS RUIZ ZAFÓN (* 1964) se narodil a vyrůstal v Barceloně. Starobylé město s řadou gotických a barokních památek, proslulé však především originální architekturou Antoni Gaudího, poskytovalo a dodnes dodává tomuto autorovi množství námětů a inspirací k jeho románům. Zafón pracoval nejprve v Barceloně v reklamní agentuře, poté coby novinář španělských deníků El País a La Vanguardia. V roce 1994 přesídlil do Los Angeles a soustředil se pouze na psaní, ať už prózy, či filmových scénářů. Už jeho debut, román El príncipe de la niebla (Kníže mlhy) z roku 1993 vyšel ve více než 150 000 výtiscích a spisovatel za něj získal cenu španělského nakladatelství Edebé. K podobnému úspěchu je předurčena i Andělská hra, volné pokračování poetických, rozvětvených, detektivně laděných příběhů spjatých s existencí tajuplného pohřebiště zapomenutých knih. Do magicko-mystického prostoru svého rodného města plánuje autor zasadit ještě dvojici románů.


Tuto knihu Andělská hra koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !