Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návrhář

27. 10. 2018 | Knižní tipy
Název: Návrhář
Autor: Gabriel Marius
Překlad: Věra Kotábová
Nakladatelství: Metafora
Datum vydání: 9 / 2018
Formát: 129 x 206 mm
Vazba: Vázaná vazba s přebalem
Počet stran: 296
Cena: 349 Kč

Román o počátku kariéry
Christiana Diora

Paříž, rok 1944. Celé město oslavuje osvobození Francie a čerstvě vdaná Copper Reilly je uvězněná v nešťastném manželství. Místo, aby se jako novinářka věnovala kariéře, sedí doma a čeká na záletného muže. Jedna manželova nevěra stíhá druhou, až pohár přeteče a Copper požádá o rozvod.

Zůstává sama v Paříži a nečekaně potkává velmi nepravděpodobného přítele: podivínského návrháře ve středních letech. Jeho vrozená nesmělost a nechuť k publicitě i slávě si protiřečí s troufalou brilantností jeho návrhů. Jmenuje se Christian Dior.

NávrhářCopper rychle rozpozná jeho mimořádné nadání a pobízí ho, aby se osamostatnil. Vzájemně si dodávají odvahu žít své sny. Zatímco se Paříž vzpamatovává z války a nachází svůj někdejší šarm, Christian si buduje vlastní módní dům a Copper se vrhá do divokého světa módní žurnalistiky.

Příběh o přátelství, lásce, hledání krásy a sebeuplatnění čerpá ze skutečných historických událostí, především ze života Christiana Diora. Mimo jiné v něm najdete také zmínku o Theatre de la mode – slavné poválečné miniaturní módní přehlídce haute couture.


O autorovi knihy Návrhář:


Marius Gabriel (1958) je úspěšný spisovatel a autor několika bestsellerů z oblasti detektivních záhadných příběhů a historické fikce, například The Seventh Moon nebo The Original Sin. Na kontě má i přes třicet romancí, které vydal pod pseudonymem Madeleine Ker, a díky nimž financoval své postgraduální studium.  Narodil se v Jižní Africe, žil a pracoval v mnoha různých zemích a v současnosti se střídavě pohybuje mezi Londýnem a Káhirou. Má tři děti.

Ohlasy z tisku na knihu Návrhář:


Marius Gabriel nenápadně splétá smyšlený příběh se skutečnými událostmi té doby včetně vzestupu talentu Christiana Diora na výsluní. Důkladně prostudované materiály, půvab i nostalgie, tato kniha vám podobně jako parfém od Diora utkví v paměti na dlouhý čas.“
– Sammia Hamer, redaktorka nakladatelství Lake Union Publishing


Tuto knihu Návrhář koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Metafora.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to může být pěkné čtení Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles