Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Holašovické slavnosti 2012 s tradičním jarmarkem

15. 07. 2012 | Kultura
Holašovické slavnosti 2012 se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly a předsedy FOS ČR Zdeňka Pšenici uskuteční ve dnech 20. – 22. 7. 2012 již po patnácté. Holašovické slavnosti 2012 je již tradičně konají v malebné vesničce Holašovice a začínají již v pátek 20.7. poledním zvoněním holašovické návesní kaple a dále pak pokračují celodenním sobotním a nedělním programem, kdy v neděli v 17:00 hod Holašovické slavnosti 2012 končí.

Holašovické slavnosti 2012 jsou dnes již tradiční lidová slavnost, zasazena do prostředí holašovické návsi, jejímž základním rámcem je pořádání „lidového staročeského jarmarku“ s ukázkami tradičních i netradičních řemesel z celé České republiky, ale též ze Slovenska.

Holašovické slavnosti 2012Vyhledávaným je zejména předvádění původních řemesel a technik, které v dnešní, přetechnizované době, vytváří velmi působivou podívanou na zručnost a cit pro tradiční lidovou výrobu, která se váže k časům dávno zapomenutým.

Předvádění jednotlivých výrob je prováděno řemeslníky v lidových kostýmech. Návštěvníci akce Holašovické slavnosti 2012 si mají jedinečnou možnost si řadu řemesel sami vyzkoušet a jsou opět připraveny řemeslné tvůrčí dílny pro děti s rodiči.

Letos si na akci s názvem Holašovické slavnosti 2012 připomeneme uplynutí 20ti let zápisu první české památky na seznam UNESCO a zároveň 40 let výročí založení této světové organizace.

Holašovické slavnosti 2012 organizuje obecně prospěšná společnost Občané Jankova a Holašovice sobě a všem o.p.s. s garancí Obce Jankova a ve spolupráci s místními organizacemi a partnery.

Jarmark bude jako tradičně obohacen velice bohatým kulturním programem v lidovém duchu. Hosty letošních slavností budou soubory nejenom z České republiky, ale i soubory ze Slovenska. Při letošních Selských slavnostech dojde k slavnostnímu udělení značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2012. 

Návštěvníci jarmarku tak mají jedinečnou možnost porovnat rozdílnosti kultur a seznámit se s lidovými zvyky a obyčeji jednotlivých koutů naší země a se zahraničím. Holašovické slavnosti 2012 se právem zařadily mezi nejkrásnější a nejvýznamnější folklorní festivaly v České republice s mezinárodní účastí.

Holašovické slavnosti 2012 - program:


V programu Holašovických slavností 2012 nebudou chybět vystoupení jarmarečních zpěváků, jihočeští heligonkáři se svými oblíbenými „lidovkami“. Program zpestří šermířská klání, kejklíř, vyhodnotíme nejlepší Jihočeskou buchtu a koláče. Na návsi budou k dispozici dětmi vyhledávané projížďky na koních, dobový dřevěný dětský ručně poháněný kolotoč a divácky atraktivní chytání kaprů z kádě do ruky apod..

Tak jako každoročně, bude jezdit do Holašovic z Českých Budějovic a zpět po dvou trasách (Branišov, Litvínovice) autobusová kyvadlová doprava dle jízdních řádů, které najdete společně s dalšími informacemi na internetu.

Každý, kdo v době konání Selských slavností do Holašovic zavítá, si jistě z bohaté skladby programu vybere a z akce si odnese nezapomenutelný zážitek.

Holašovické slavnosti 2012 se uskuteční ve
dnech od 20. – 22. 7. 2012


Zdroj, foto: Holašovice

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Holašovické slavnosti 2012 s tradičním jarmarkem:

Holašovické slavnosti 2012 s tradičním jarmarkem
Holašovické slavnosti 2012 s tradičním jarmarkem
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !