MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Recyklované pohádky 2013 mají své vítěze

31. 07. 2013 | Kultura
Výtvarná soutěž nazvaná Recyklované pohádky 2013, jejímž organizátorem je školní vzdělávací program Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, zná své vítěze. Nejúspěšnější autorkou se stala Monika Konštacká ze Střední školy dopravy, obchodu a služeb v Moravském Krumlově, jejíž obrázek získal podporu 1684 hlasů. V těsném závěsu zůstala Vanessa Pieszková ze Základní a mateřské školy Raškovice s 1621 hlasy. V kategorii pedagog se na prvním místě s 683 hlasy umístil Miloš Halúzka ze stejné školy.

Deset nejlépe hodnocených obrázků se stane ilustracemi ve stejnojmenné knížce Recyklované pohádky, do které příběhy píší známé osobnosti. Mezi nimi například Sára Saudková, Bára Nesvadbová či herec Lukáš Hejlík.

Recyklované pohádky 2013 mají své vítězeNeuvěřitelně vyrovnané hlasování


Do výtvarné soutěže projektu Recyklované pohádky 2013 bylo přihlášeno celkem 395 výtvarných prací. „Hlasování jsme přenesli na internet s podporou sociálních sítí. I díky tomu jsme zaznamenali nebývalý ohlas a boj o první místo trval až do poslední hodiny hlasování. První místo od druhého dělilo nakonec jen 63 hlasů,“ říká Ilona Johnová Koukalová, ředitelka Recyklohraní, o.p.s.   

Ocenění vítězů


Osmnáctiletá Monika Konštacká za první místo v kategorii žák/student získala tablet. „Mám velikou radost, že můj obrázek ve výtvarné soutěži Recyklované pohádky získal tolik hlasů a samozřejmě také z pěkné ceny, na kterou se těším, že si především o prázdninách náležitě užiji,“ uvádí ke svému vítězství studentka Monika Konštacká z Moravského Krumlova.

Děti na druhém až desátém místě pak získaly společenské hry a vstupenky na muzikál Kapka medu pro Verunku nebo knížky. Kolektivní cenu, a to vstupenky na tentýž muzikál, vyhrál pro celou svoji třídu pedagog Miloš Halúzka. „Soutěžící na prvních deseti místech a také vítězný pedagog nezískali pouze věcné ceny, ale jejich výtvarné práce budou také použity jako ilustrace v publikaci Recyklované pohádky,“ říká Ilona Johnová Koukalová a dodává: „Vážíme si však všech soutěžících, kteří se do výtvarné soutěže zapojili a podpořili tak nutnost recyklace a třídění odpadů.“

Účastníci výtvarné soutěže Recyklované pohádky 2013 byli převážně Moravané
Nejaktivnějšími účastníky výtvarné soutěže Recyklované pohádky byly školy. Na stránkách www.recyklovanepohadky.cz se tak o hlasy ucházelo 375 prací od žáků a studentů a 20 prací od pedagogů ze základních a středních škol. „Převážná většina zúčastněných škol byla z Moravy. O větší aktivitě moravských dětí svědčí i fakt, že všech deset výherců je z moravských škol,“ komentuje Ilona Johnová Koukalová.

Recyklované pohádky 2013 s VIP osobnostmi „recyklují“ dál


Vyhlášením výsledků výtvarné soutěže projekt Recyklované pohádky nekončí. Spolupráce dětí, škol a známých osobností bude završena vydáním publikace Recyklované pohádky. Do této knihy přispějí svými příběhy spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová, fotografka Sára Saudková, hudebník a výtvarník Milan Cais, herec Lukáš Hejlík nebo stand-up komik Karel Hynek. Projekt podporuje i spisovatel Michal Viewegh.

Zdroj, foto: Recyklované pohádky

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !