Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Studiové album Scorpions - Sting In The Tail

10. 03. 2010 | Novinky

Jedna z nejúspěšnějších rockových kapel světa, Scorpions, se rozhodla vydat své definitivně poslední album Sting In The Tail a uspořádat závěrečné, tříleté mamutí turné, které je zavede napříč pěti kontinenty a které odstartuje 15. března 2010 koncertem v Praze!


Zatímco jsme v posledních několika měsících pracovali na nové desce, uvědomili jsme si, jak silná a kreativní naše práce byla – a jak moc zábavný pro nás proces tvoření stále je,” řekl Klaus Meine. “Kariéru SCORPIONS chceme ukončit v nejlepším. Jsme velice vděčni za to, že máme od začátku stále stejnou vášeň pro muziku.”


scorpionsSCORPIONS během své čtyřicetileté kariéry prodali více než 100 milionů alb a získali mnoho hudebních ocenění, jako například World Music Award a několik cen Echo, německé obdoby Grammy.


O skupině


Scorpions jsou německá heavymetalová/hardrocková skupina původem z Hannoveru. Vznikla v 60. letech a na vrcholu slávy se ocitla v 80. letech. Nejslavnějšími písněmi kapely jsou Rock You Like a Hurricane, Always Somewhere, Still Loving You a Wind of Change.


Skupinu založil roku 1965 v Hannoveru Rudolf Schenker. Původně plnila funkci „školní“ kapely, ale v roce 1969 se Scorpions stali skupinou profesionální. V těchto prvních čtyřech letech hrál Rudolf na kytaru, ale i zpíval. Na přelomu let 1969/1970 do kapely přišel Rudolfův bratr Michael Schenker a zpěvák Klaus Meine ze skupiny Copernicus. Již o dva roky později, tedy v roce 1972, vychází debutové album skupiny pod názvem Lonesome Crow s Lotharem Heimbergem na baskytaru a s Wolgangem Dzionym za bicími. Krátce po vydání alba hráli Scorpions jako předkapela britské skupině UFO. Po jednom z koncertů Michael Schenker Scorpions opustil (odešel právě do UFO) a na jeho místo přichází kytarista Uli Jon Roth.


O dva roky později kapela nahrála své druhé album, Fly to the Rainbow (1974). Před začátkem nahrávání se však změnil post bubeníka a baskytaristy. Za bicí si sedá Jürgen Rosenthal a novým basákem se stává Francis Buchholz (se skupinou hrál až do roku 1993). Po tomto albu bubeník Jürgen Rosenthal kapelu opustil a na jeho místo přišel Rudy Lenners. S ním skupina nahrála další album s názvem In Trance (1975), což pro kapelu znamenalo další posun vpřed – tah na bránu slávy a úspěchu byl již znát.


V této sestavě Scorpions nahráli také album Virgin Killer (1976). Album je velmi vydařené, ale jeho obal neunikne oku cenzora – není divu, byla na něm fotografie jedenáctileté nahé dívky. Scorpions nakonec obal alba změnili. Sám zpěvák Meine řekl, že byl velmi překvapený, když obal poprvé viděl, byl ale tlačen nahrávací společností k podniknutí nějakého kontroverzního kroku, aby na sebe kapela více upozornila. Dnes je tedy možné získat album s dvěma rozdílnými obaly (na alternativním obalu je fotografie všech členů skupiny).


TRACKLISTING:


• Raised On Rock
• Sting In The Tail
• Slave Me
• The Good Die Young
• No Limit • Rock Zone
• Lorelei • Turn You On
• Let‘s Rock
• SLY
• Spirit Of Rock
• The Best Is Yet To Come


Scorpions končí kariéru novým studiovým albem Sting In The Tail a zahajují poslední světové turné své kariéry v Praze 15. března 2010!


Zdroj: SONY BMG

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je hudba, čo letela ked som mala dvadsať
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles