Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Americký X Factor v sobotu na Prima love

15. 09. 2012 | Televizní tipy
Nejvelkolepější americká talentová show podzimu X Factor 2012 přináší strhující souboj zpěváků usilujících o přízeň diváků i poroty, ve které zasednou megastar hudebního průmyslu Britney Spears, Demi Lovato, producent L. A. Reid a tvůrce soutěže Simon Cowell. Navíc můžete nejnovější díly X Factoru sledovat na Prima love pouhých 64 hodin po americké premiéře!

Dramatický Americký X Factor dává divákům unikátní příležitost pomoci objevit novou světovou superstar nebo přelomovou hudební skupinu. Hvězdný tým porotců hledá po celých Spojených státech talenty od dvanácti let, kteří se nebojí vystoupit před celým národem, aby si splnili sen.

Americký X Factor v sobotu na Prima loveSoutěž X Factor je otevřená jak sólistům, tak skupinám a nemá žádný horní věkový limit. Zaměřuje se hlavně na hledání nových zpěváků, ale důležitý je i jejich vzhled, osobnost a taneční výkony. My budeme moci sledovat nejaktuálnější díly hned 64 hodin po jejich odvysílání ve Spojených státech.

Průběh soutěže X Factor 2012:

Soutěž X Factor má několik fází a až ta poslední se vysílá v přímém přenosu. Předtím je potřeba vybrat ty nejtalentovanější uchazeče a konkurence je opravdu obrovská – loni se do konkurzu přihlásilo více než 100 000 lidí. V první fázi předstoupí adepti před producenty a ti vyberou, koho pustí zkusit štěstí dál. Není zrovna lehké zazpívat na veřejnosti, ale když výkony přísným okem hodnotí Simon Cowell, L. A. Reid, Britney Spears a Demi Lovato, musejí mít kandidáti opravdu pevné nervy.

K tomu přidejte tisíce lidí v sále a máte duhou fázi X Factoru, konkurz před porotou a živým publikem. Davy adeptů to zkusí a většina nepostoupí. Pokud se ale porotci shodnou, že na to uchazeč má, a publikum souhlasí, pošlou ho do dalšího kola. Kdo projde konkurzem, zamíří přímo do výcvikového tábora, kde se dostane pod další velký tlak. V této třetí fázi jsou soutěžící rozřazeni do kategorií a budou muset prokázat svůj pěvecký a taneční talent pod ještě pečlivějším drobnohledem. Pokud výcvikový tábor přečkají, postupují do dalšího kola.

Každý soudce dostane přidělenou jednu ze čtyř kategorií: v jednotlivcích buď mladé dívky, mladé chlapce, nebo věkovou kategorii nad 30 let, poslední kategorií jsou skupiny. V některých případech porota doporučí, aby několik sólistů, vyřazených v konkurzu, pokračovalo dále jako skupina, nebo naopak. Ve čtvrté fázi přijedou do domu svého porotce a ten vybere, která vystoupení mají největší šanci na výhru v živé show.

Během celého zbytku soutěže se porotci o svou skupinu starají a pomáhají svým svěřencům s výběrem nejvhodnějších písní, stylu vystoupení i jevištní choreografie. Porotci mezi sebou také soutěží a maximálně se snaží, aby právě jejich adepti zvítězili. Když dojde na vystoupení v přímém přenosu, v soutěži zůstávají jen ti opravdu nejlepší. V prvním živém kole se utká šestnáct zpěváků o pouhých dvanáct postupujících míst a porota rozhodne, kteří čtyři musejí z kola ven.

Musí dokonce vybrat jednoho vlastního kandidáta. V nervy drásajících zbývajících vyřazovacích kolech už hlasují i diváci. Dva soutěžící, kteří od nich dostanou nejméně hlasů, se budou muset utkat v pěveckém duelu o přízeň poroty, která jednoho vyřadí. Když zbudou úplně poslední čtyři nejnadějnější zpěváci, rozhodování už je zcela v rukou diváků. Vítěz získá fantastickou odměnu, nahrávací smlouvu s Epic Records v hodnotě 5 milionů dolarů.

Porota soutěže X Factor:

Simon Cowell
Londýnský producent a televizní osobnost Simon Cowell má speciální talent objevovat budoucí hvězdy. Svou drsnou upřímností a pověstnými průpovídkami na sebe upozornil v roce 2001, kdy usedl do poroty talentové soutěže Pop Idol (Británie hledá SuperStar), která byla předlohou fenomenálně úspěšné „americké SuperStar“ American Idol. Jeho slávu však zpečetilo stvoření dvou extrémně populárních soutěží, Britain’s Got Talent a The X Factor, jejichž formát se rozšířil do celého světa.

Simon Cowell má vlastní hudební vydavatelství Syco Entertaiment a otevřel kariéru mnoha umělcům, jako jsou třeba One Direction, Leona Lewis, Susan Boyle. Umělci, kteří prošli jeho soutěžemi, dnes prodávají přes 100 milionů alb a 250x získali první místo na vrcholku hitparád. V roce 2009 byl Simon Cowell zvolen nejmocnějším mužem reality televize. Když ráno vstává, rád se dívá na Flinstoneovy.

Britney Spears
Kdo by neznal slavnou zpěvačku, která po světě prodala více než 100 milionů alb? Už od momentu, kdy v roce 1999 vydala své první album Baby One More Time, se stala celebritou, jejíž kariérou byla fascinovaná nejen celá Amerika. Britney se narodila v roce 1981 v McCombu v Mississippi a vyrostla v Louisianě. Když jí bylo devět let, byla šikovnou gymnastkou a v roce 1992 si zahrála v pořadu The Mickey Mouse Club. Baby One More Time je dodnes nejúspěšnějším debutovým albem jakékoliv ženské umělkyně v historii.

Její hvězdnou kariéru jen potvrdilo druhé album Oops! … I Did It Again, a zůstala tak nejprodávanější teenage zpěvačkou všech dob. Celkem vydala sedm alb a získala bezpočet ocenění. Občas se objeví i jako herečka, třeba v sitcomu Jak jsem potkal vaši matku a Will a Grace. Většinou však hraje samu sebe, například v Glee nebo Simpsonech. V médiích se hodně přetřásal její osobní život, hlavně dvě nepodařená manželství a psychické problémy. Britney vychovává dva syny.

L. A. Reid
Americký producent L. A. Reid je mocnou postavou  hudebního průmyslu posledního čtvrtstoletí. Spoluzaložil společnost LaFace Records a výrazně pomohl kariéře takových hvězd, jakými jsou Avril Lavigne, Mariah Carey, Pink, Justin Bieber, Rihanna, Kayne West, Toni Braxton, Dido a mnoho dalších. Sám je i úspěšný zpěvák, bubeník i skladatel. Měl 33 hitů na vrcholu hitparády a získal tři ceny Grammy. Přezdívku L. A. dostal jako mladý muzikant podle trička Los Angeles Dodgers, které rád nosil. Momentálně vede hudební vydavatelství Epic Records.

Demi Lovato
Disneyovská hvězda Demi Lovato se proslavila hlavně díky roli Mitchie Torresové ve filmech Camp Rock. Narodila se 20. srpna 1992 v Novém Mexiku, její matka bývala roztleskávačka Dallas Cowboys. Její nejmladší sestra Madison hraje dceru Gabrielle Solisové v Zoufalých manželkách. Demi se jako malá objevila v několika talentových konkurzech a už v deseti letech se do kariéry v showbusinessu pustila naplno, když hrála v dětském televizním seriálu Barney a jeho přátelé, kde se seznámila se svou nejlepší kamarádkou Selenou Gomezovou.

Objevila se ve vedlejších rolích v Útěku z vězení, Chirurzích a hlavní roli získala v komediálním seriálu Sonny ve velkém světě. V roce 2008 vydala debutové hudební album Don’t Forget a další rok následovalo Here We Go Again. Jako zpěvačka začala být opravdu uznávaná poté, co jí v roce 2011 vyšlo třetí album Unbroken. Hluboce osobní texty svých písniček si píše sama a odráží se v nich její boj s těžkou depresí. Demi Lovato je mluvčí organizace PACER, která bojuje proti šikaně. Letos vyhrála v People’s Choice Awards ocenění nejoblíbenější pophvězda.

Zajímavosti o soutěži X Factor:


Americký X Factor zabodoval na Teen Choice Awards 2012. Získal cenu za nejlepší reality soutěž a průlomový pořad, Simon Cowell je nejpopulárnější televizní osobnost.

Největší evropská talentová soutěž X Factor vznikla ve Velké Británii jako alternativa k SuperStar a má za sebou úspěšných osm řad a 230 epizod, devátá momentálně běží.

Nenechte si ujít nejvelkolepější americkou talentovou show podzimu! X Factor již tuto sobotu 15.9. 2012 od 20.00 hod. na Prima love.

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !