Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrdina kuchyně - 2.9. 2017

2. 09. 2017 | Televizní tipy
Bez jídla bychom nebyli, tak si ho pojďme pořádně užít! To říká kuchař Martin Škoda, který se společně s herečkou Marií Doležalovou představí v novém pořadu televize Prima Hrdina kuchyně. Nebude se v něm ale jenom vařit. Hrdinou kuchyně bude totiž kvalitní surovina, po jejímž původu a příběhu budou oba průvodci pořadem společně s diváky pátrat. V prvním díle se v hlavní roli představí krůta. Uvidíte už v sobotu 2. září v 18.10 na Primě.

Krocan dorazil ke břehům Anglie začátkem 16. století. A ti, kdo ho spatřili poprvé, museli být uchváceni jeho velikostí, exotickým opeřením a také jeho ošklivostí a divnými zvuky, které vydával. Anglicky se mu začalo říkat turkey, tedy Turek, protože lidé si mysleli, že pochází právě z Turecka. Francouzi naopak krocaní původ viděli v Indii, pojmenovali ho proto dinde. Krocan je ale doma v Mexiku – španělsky se mu říká pavo nebo taky guajolote.

Hrdina kuchyně - 2.9. 2017Kde se vzalo české pojmenování krůta a krocan, se s jistotou neví. Do českých zemí krůta doputovala na konci 18. století a s komerčním chovem na maso se začalo až po roce 1945. Krůtí maso je ze všech běžně dostupných mas jedno z nejzdravějších, přesto ho jíme překvapivě málo – jen asi 2 kila ročně.

V prvním díle Hrdiny kuchyně se za krůtami vypravíme na farmu Nový dvůr u Českého ráje, kde se rodina Kořínkových chovu těchto zvířat věnuje už 20 let.

A jaké pak bude krůtí menu?


•    Pečená krůta s karamelovou mrkví a slaninovými bramborami
•    Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem
•    Taštičky z křehkého těsta s krůtím masem na pivě a blaťáckým zlatem
•    Sendvič s krůtím masem a pestem

Sledujte první díl nového pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 2.9. 2017 v 18.10 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !