8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 19.3. 2016

19. 03. 2016 | Televizní tipy
Rodinu do proměny přihlásil Miloš, hlava velké rodiny. Manželka Jana má tři děti z předchozího vztahu a nyní spolu čekají čtvrté dítě. Tadeášek by se měl narodit za cca 4 měsíce. V bytě 2 + 1 jich tedy za chvíli bude šest. Navíc děti jsou různého věku, a tedy s odlišnými potřebami. Co s tím?

Miloš se s Janou zná tři roky. Seznámili se v práci. Mezi mladším Milošem a Janou je věkový rozdíl 7 let. Miloš musel Janu požádat o ruku natřikrát, až napotřetí řekla ano. Nejmladší syn Petr je ve střídavé péči u nich a svého otce. Prostřední syn Tomáš má lehčí formu ADHD, do toho puberta. Nejstarší dcera Adéla už doma moc nepobývá, chodí hodně ke koním a ke kamarádkám, ale z rodného hnízda se ještě vylétnout nechystá.

Jak se staví sen 19.3. 2016Má společný pokoj se svými dvěma bratry, což není vždycky zrovna idylka. Byt tvoří dva obytné pokoje – obývák a dětský pokoj, dále kuchyně, koupelna, WC a chodba. Byt je svou velikostí i dispozicemi pro tak velkou rodinu nevyhovující. Nyní se navíc rodina potřebuje připravit na narození nového potomka. Manželé žijí v obýváku, který každý večer promění na ložnici. Nyní musejí z tohoto pokoje udělat i pokoj pro miminko. Postýlku chtějí mít u sebe. Fakt, že nemají postel ani vlastní prostor, je pro jejich manželství zatěžkávací zkouškou. Potřebovali by alespoň trochu soukromí a klid bude potřebovat i zbytek rodiny, až se Tadeášek narodí.

Jana by obývák s kuchyní nechtěla propojovat. V kuchyni je velmi chladno a bojí se, aby zima nepřešla i do obýváku. Manželům vadí, že děti chodí přes jejich obývák, tj. jejich ložnici. O prohození pokojů neuvažovali, děti by se údajně bály mít pokoj hned za vchodovými dveřmi. Jinak nemají žádné velké nároky. Líbí se jim jednoduchost a praktičnost, chtěli by hodně úložných prostor, přáli by si patrovou nebo rozkládací postel. Kromě fotek a elektroniky netrvají na ničem, co musí zůstat. Plánujeme jim udělat nový obývací pokoj, malou kuchyňku, chodbu a vymyslet místo pro dětskou postýlku.

A jak se na výzvu dívají designéři Andrea Hylmarová a Marek Povolný?


Hodnocení designérů: „Nápad se zrodil velmi rychle. Dispoziční řešení bylo jasným vyústěním přání majitelů bytu vyřešit zónování bytu a soukromí členů rodiny. Zásadním problémem byla špatně umístěná toaleta, situovaná za kuchyní. Přístup k ní byl pouze kuchyní přes obývací pokoj. Dětský pokoj byl přístupný pouze z obývacího pokoje, tudíž se neustále chodilo přes obývák, sloužící zároveň i jako ložnice rodičů. Nebylo zcela jednoduché se popasovat s výškovými rozdíly místností, a zároveň křivými zdmi a rákosovými stropy, které velmi rády odpadávaly. Rovněž povrchové vedení plynu nám způsobilo problémy. Museli jsme přeřezávat a napojovat plynové trubky, což bylo v napjatém časovém harmonogramu velmi náročné.

Zcela zásadně jsme tedy upravili dispozici bytu. Vyřešili tím přístup do jednotlivých pokojů přes chodbu a nikoli průchodem přes další pokoj. V bytě je rázem více soukromí pro všechny a s očekávaným přírůstkem do rodiny se všichni navzájem budou méně rušit. Chodba probíhající až do kuchyně vyřešila i špatnou obsluhovatelnost linky při vaření. Nejvíce nás potěšilo zakomponování stávajících viditelných rozvodů plynu, které jsme nečekaně zvýraznili a udělali z nich zajímavý grafický prvek v interiéru. Současně jsme z trubek pro plyn vytvořili lampy a rám pro zrcadlo, které skvěle doplnily plynové rozvody stejným detailem.

Styl proměny můžeme nazvat městským s malým nádechem industriálu. Z nábytku jsme odstranili vlastně vše, jelikož byl nevzhledný a nekvalitní. Na místo toho jsme vytvořili nové úložné prostory, které jsou zakomponovány na míru do stěn. Zajímavým prvkem bylo využití díry do stěny po spojovacích dveřích mezi obývákem a dětským pokojem. Místo zazdění jsme ji obezdili nikou a vytvořili malou pracovnu. Barevně jsme kombinovali bílou neutrální barvu na stěnách, stropech a skříních s kamennou šedou na dveřích a skříních v obýváku. Kamenná šeď je použita i jako spojující pruh na stěnách, který propojuje niky u TV a pracovny se zbytkem místnosti. Tento horizontální prvek opticky rozšiřuje zmenšený obývací pokoj. Jako třešničky na dortu jsme použili černé doplňky v podobě klik dveří, vypínačů, a především plynových trubek, které se vinou interiérem a poutají na sebe pozornost.

Těšte se na další proměnu – pomůže i vám!


V dalším dílu uvidíte, jak upravit společný dětský pokoj pro velké holky a kuchyň s obývákem pro babičku s dědou v rodinném domku.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen
uvidíte v sobotu19.3. 2016 v 17.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 19.3. 2016:

Jak se staví sen 19.3. 2016
Jak se staví sen 19.3. 2016
Jak se staví sen 19.3. 2016
Jak se staví sen 19.3. 2016
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsem si to nahrála a dnes zkouknuSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles