8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Už se brzy šeří

5. 11. 2016 | Televizní tipy
S přechodem na zimní čas se dny krátí a večery prodlužují. Na podzim ubývá světla, a mnoho lidí jej tak proto považuje za smutné období. Karolína Kamberská má naopak podzim ráda. Celá její rodina se totiž víc drží doma a tráví dlouhé večery u stolu. Navíc existuje spousta receptů, ze kterých jako by zářilo slunce, a podzimní splín tak pomohou zmírnit. Několik z nich prozradí divákům pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 5.11. 2016 v 17.00 na Primě.

Na podzim by mělo jídlo hřát, ale pro zlepšení nálady také možná vonět trochu i létem a sluncem. Karolína tentokrát nabídne od každého něco. Klasickou česnečku zná asi hodně lidí a mnoho ji má také rádo. Hlavní protagonistka pořadu zvolila její jinou variantu – jemný česnekový krém, který je také z česneku, ale tam veškerá podobnost končí. Zajímavé budou jistě i její králičí stehna v ciderové cibuládě.

Karolína, domácí kuchařka: Už se brzy šeří„Králíka považuji od dětství za slavnostní jídlo. U nás doma se totiž dělal převážně ve sváteční dny na smetaně. Já diváky naučím francouzskou úpravu,“ říká Karolína Kamberská a s úsměvem dodává: „Když se podívám skrz skleničku perlivého cideru, přenesu se v myšlenkách daleko na jih. A to se takhle na podzim občas hodí.“

Létem jistě zavoní také salát s avokádem. Tuto zeleninu ochutnala Karolína poprvé jednou u kamarádky. „Vytáhla takový zvláštní plod, který jsem do té doby nikdy neviděla. A říkala, že chutná úplně jinak než cokoli, co do té doby ochutnala. Měla pravdu,“ vzpomíná Karolína. Avokádo je podle ní úžasné a vláčné. „Vůbec se nedivím, že mu Aztékové říkali máslo lesa,“ vzpomene si a nakonec krásnou vzpomínku na léto přinese i v dezertu – jahodové roládě s citrónovou vůní.     

Menu Už se brzy šeří – 5.11. 2016:


•    Jemný česnekový krém s hříbky
•    Králičí stehna v ciderové cibuládě a šťouchané brambory s jablky
•    Salát s kuřetem a avokádem
•    Jahodová roláda s citronovou vůní

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá.

S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

Sledujte čtvrtý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 5.11. 2016 v 17.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
těším seSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles