8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna

14. 10. 2012 | Televizní tipy
Rostou? Nebo nerostou? To se dozvíte v dalším dílu pořadu Když vaří táta s datem 14.10. 2012. „Jestli nenajdeme ani prašivku, tak se zblázním,“ volá nešťastně malý Matyáš na rodinné procházce lesem. Martin a jeho kluci by rádi našli pár hub na další sezonní lahůdky babího léta a kraje podzimu.

Vyžrali houby kanci, jak si myslí táta? Nebo je sucho? „Já to budu muset zařídit nějak jinak,“ dojde Martinovi. Zachrání to „palouček“ v supermarketu.
Na klasickou bramboračku sušená houbová směs určitě bohatě postačí. Výborné budou i žampiony plněné nevšední škvarkovou nádivkou s tymiánem. „Houby a tymián, to jsou kámoši,“ tvrdí hlavní kuchař pořadu Když vaří táta Martin Polačko. Naštěstí kamarád Viktor není houbař na baterky a donese košík dalších plodů lesa. Dokonce i křemenáče! Z takové úrody budou skvělé karbanátky s hříbky.

Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezónaMatyáš vyloupe hrášek na těstoviny z Itálie, kterými v Římě tátu příjemně překvapil kamarád. „Zbožňuju vůni čerstvého hrášku a citronu,“ lebedí si při servírování jednoduché pasty Martin. A na závěr to nejlepší! Kluci natrhali švestky a pomohou Ivetě s přípravou tradičního českého moučníku – báječných zlatavých buchet. Jen zakousnout! V neděli navečer se vám budou u obrazovky Prima family určitě sbíhat sliny. Zejména pokud milujete houby a švestky...

Když vaří táta – 14.10. 2012:

Na základ klasické bramboračky potřebujeme hodně cibule. Když zezlátne, opražíme mouku. Podlijeme ji studenou vodou a metličkou jíšku dobře rozmícháme. Pak přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, brambory, namočené houby a koření.

Na plněné žampiony potřebujeme očistit kloboučky, což je ideální práce pro Jakuba. Táta mezitím nakrájí cibuli a česnek. Do nádivky přijdou také pokrájené nožičky hub a vepřové škvarky.

Zeleninu a škvarky Martin orestuje na másle, ke konci přidá nožičky a dvě lžíce smetany, vše lehce podusí a směsí naplní kloboučky vyrovnané v pekáčku. Jakub je zasype strouhankou a pokape olejem, Martin ozdobí tymiánem – a nechá zapéct dokřupava.

Těstoviny z Říma uvaříme v téže vodě, v níž jsme předvařili vyloupaný hrášek. Martin považuje za nejvhodnější hnízdečka z nudlí tagliatelle. Pastu zajímavě dochutí citronová kůra a strouhaný parmazán.

Na karbanátky s houbami směs hub nejdříve prohlédneme. Červivé plodnice vykrájíme nebo vyhodíme, zdravé pokrájíme najemno. Základem karbanátků je namletá vepřová plec, houby a strouhaný sýr.

Za ideální přílohu Martin považuje vařené brambory s pažitkou. S Kubovou pomocí se pustí do velmi jedlého jídla pro celou rodinu a kamaráda Viktora, který se o tuhle pochoutku hodně zasloužil.
eceptů bude se švestkami, jež právě dozrály. Ovšem jako náplň se hodí jakékoli sezonní ovoce a milovníci osvědčených hodnot nepochybně uvítají také tvaroh či mák. Protože plněné kynuté buchty už zase tolik lidí neumí, bude to jistě užitečná a lákavá lekce domácího pečení. A co víc: vítané překvapení pro naše děti a jiné blízké mlsaly.

Tipy a triky z pořadu Když vaří táta:

Když namočíme sušené huby do vařící vody, lépe změknou a uvolní veškeré aroma.

Když jíšku zalijeme studenou vodou a hned mícháme, neudělají se nám žmolky.

Houbovou směs na plnění žampionů můžeme místo smetany podlít bílým vínem.

V houbách dobře chutná špetka Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezónanového koření a vždycky je báječně provoní a ozdobí zelená petrželka a tymián.

Když chceme olej česnekem jen ochutit, stroužky promáčkneme, ale neloupeme. Po orestování je vyndáme.

Jak poznáme, že je hrášek měkký? Pár zrnek si vyndáme cedníkem z vařící vody a ochutnáme.

Jak zachováme hrášek krásně zelený? Po spaření ho na chvilku namočíme do ledové vody.

Na pánev se nebojte dát těstoviny i s trochou vody, v níž se vařily. Škrob omáčku malinko zahustí a zůstanou pěkně vlhké.

Před strouháním citron pořádně omyjte. Při akci s ním stále otáčejte, abyste nastrouhali jen žlutou kůru, ne hořkou bílou slupku!

Před smažením udělejte doprostřed každého karbanátku důlek, zabráníte tím jeho nafouknutí. Také ho pečlivě oklepejte od strouhanky. A protože smažíme, budeme potřebovat větší množství rostlinného oleje.

Hotové karbanátky Martin neosuší na papírovém ubrousku, protože chce, aby byly šťavnaté. Jeden cvičně rozřízne a hned vidí, zda je propečený.

Skořice a švestky
jdou krásně dohromady. Iveta před zabalením buchty rozpůlené ovoce posype špetkou mleté skořice a moučkového cukru.
Všechny suroviny na buchty musejí mít pokojovou teplotu.

Sledujte nový kuchařský pořad Když vaří táta
již v neděli 14.10. 2012 od od 18.00 na Prima family!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna:

Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
se podívámSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles