Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle

7. 10. 2012 | Televizní tipy
V pořadu Když táta vaří s datem 7.10. 2012 uvaříme domácí müsli tyčinky, lívance s javorovým sirupem, francouzské tousty s horkými malinami, nejlepší boršč, nejlepší kuře na neděli a švestkové knedlíky z tvarohového těsta. Všechny děti milují sladké, a proto se Martin v pořadu Když táta vaří s datem 7.10. 2012  rozhodne upéct klasické müsli tyčinky sám doma.

Dnes to bude vůbec sladké probuzení. Další snídaní, jakou milují Martin i kluci, jsou lívance s javorovým sirupem. „V létě nejraději vařím z čerstvých ingrediencí,“ říká sympatický kuchař, který dostal od souseda misku voňavých malin. Co z nich připraví?

Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděleSvůj nejoblíbenější recept, francouzské tousty s horkými malinami. Vydatný bude i hlavní sváteční chod v rustikálním venkovském stylu. Nejlepší boršč a báječné kuře na neděli. Dokonce prý také nejlepší, slibuje kuchař Martin Polačko. Jak by ne, když v nádivce budou pravé škvarky a kuře i brambory ovoní snítky rozmarýnu?

Kuře se bude péct na červeném vínu. A pak bude zase něco sladkého s dávnou tradicí. Ovocné knedlíky, které speciálně pro Matyho uvaří s láskou Iveta. Kluci ale nejprve musejí nasbírat švestky. Další porce rodinného vaření a báječných receptů vás čeká v obvyklém nedělním čase na Prima family!

Jak na přípravu domácích müsli tyčinek? Dozvíme se v pořadu Když táta vaří s datem 7.10. 2012. Při přípravě domácích müsli tyčinek se neobejdeme bez ovesných vloček, kokosu, sušeného ovoce, semínek, nasekaných oříšků a kondenzovaného mléka. A také medu, který Martin miluje, protože je zdravý a sladí tak akorát. Kluci mu kvůli tomu říkají medvěd.

Lívance s javorovým sirupem osladí hnědý třtinový cukr, ale nezapomeneme ani na špetku soli a kouzelný bílý prášek, tzv. „prdopeč“ – prášek do pečiva, který nahradí tradiční droždí. Na francouzské malinové tousty si Martin nejprve povaří maliny s troškou cukru a také si připraví směs na obalování toustů, což jsou rozšlehaná vejce s mlékem. Nejdůležitější ingrediencí je ale vanilka. Tousty obalíme a usmažíme na másle dozlatova a podáváme přelité naším ovocným sirupem.

Nejlepší boršč musí být silný, jeho složkami jsou vývar z hovězího masa s kořením a zeleninou a základ z kořenové zeleniny a cibulky na másle, samozřejmě nesmí chybět červená řepa, tak charakteristická pro tuto polévku. A také zelí, pár rajčat, na dochucení je ideální ocet z červeného vína. Do boršče patří zakysaná smetana a Martin ji obohatí přidáním bylinek.

Bylinky přijdou i do hlavního chodu. Nejlepší kuře na neděli obsahuje chlebovou nádivku se škvarky od řezníka Pavla. Peče se s cibulí, žampiony a rozmarýnem. Jako příloha budou pečené brambory, rovněž ovoněné rozmarýnem.

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta Iveta vypracuje z polohrubé mouky, měkkého tvarohu z vaničky a rozpuštěného másla. Ukázková lekce pro všechny, kteří se na přípravu tradičního moučníku chystají poprvé, nebo se jim ovocné knedlíky z nějakého důvodu stále nedaří.

Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděleKdyž táta vaří - 7.10. 2012 - Tipy a triky:

Martin používá třtinový cukr, protože je voňavější a stravitelnější než rafinovaný bílý řepný cukr. Když se kolem lívance udělá krustička, poznáme, že je spodní strana upečená. Lívance obracíme v pořadí, v jakém jsme lili těsto na pánev. Slupku z vanilkového lusku nikdy nevyhazujeme, ale vložíme ji do nádoby s cukrem, kam můžeme cukr stále dosypávat. Na francouzské tousty používáme zásadně bílý chléb, protože je chuťově nejjemnější.

Vaření vývaru si urychlíme v papiňáku. Pokud ho máte, použijte ho.
Čerstvou zeleninu nelze mraženou nikdy plně nahradit! Červená řepa hodně barví, vezměte si rukavice nebo si na ruce aspoň navlékněte mikrotenové pytlíky jako Martin. Zbytek nádivky do kuřete upečeme na plechu zvlášť ve formě bochánků. Pokud se nám kousky tvarohového těsta při tvarování a plnění knedlíků stále lepí na ruce, pomůžeme si moukou.

Sledujte nový kuchařský pořad Když vaří táta v neděli 7.10. 2012
od 18.00 na Prima family!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle:

Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
Když vaří táta 7.10. 2012 - Sladká neděle
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Skvělý pořad,rádi se díváme.A super recepty,naposled jsem vyzkoušela sladkou pizzu,je to opravdu mnamkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jenom já vařím doma samaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tátové by měli občas vařit nejen na obrazovce
Obrázek uživatelky
profil
tenhle pořad jsem ještě neviděla,ale toho vaření je už nějak mocSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles