Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Linka 112: Uvězněná ve výtahu, infarkt přetíženého manažera, nebezpečné petardy

3. 12. 2018 | Televizní tipy
FTV Prima přichází s pořadem  Linka 112, který volně navazuje na pořad Policie v akci. Pořad je v maximální možné míře založen na skutečnosti. Rekonstrukce jednotlivých příběhů jsou vytvářeny týmem odborníků, v dispečinku najdete skutečné profesionály, kteří svou práci považují za poslání. Inovativní projekt FTV Prima má za cíl nejen pobavit, ale také přiblížit, co se děje na Lince 112.

Linka 112: Uvězněná ve výtahu, infarkt přetíženého manažera, nebezpečné petardyJak náročná práce dispečerů je, proč je ale její bezchybná funkce nezbytná. Čtyři dispečeři, jejich boj o minuty, který dokáže zachránit lidské životy. Skutečné události, drama a napětí. Linku 112 mohou lidé volat kdykoliv se ocitnou v nouzi. Dispečeři řeší případy, kdy jde o život nebo třeba i jen o pomoc a rychlé přivolání složek Integrovaného záchranného systému.

Nejzajímavější případy 49. týdne:


Uvězněná ve výtahu

Marta Kadlecová je zaměstnaná manažerka, která žije sama a má jen sestru se kterou se právě pohádala. Po hádce nastoupí do výtahu a jede na jednu ze svých důležitých pracovních schůzek. Výtah se s ní ale zasekne. Volá na linku 112, protože potřebuje rychlou pomoc. Představuje si, že bude za pár minut venku a bude moct pokračovat do práce. Pomoc je ale delší, než si Marta myslela a tak propadá panice a hysterii. Jak si poradí dispečerka na lince 112 s klaustrofobickou Martou?  

Infarkt ze stresu

Příběh přetíženého manažera, kterému se udělá zle – od včera ho po posilování bolí pod žebry. Odmítá, aby jeho matka zavolala pomc, dokonce ji nazve hysterkou.Jenže: dispečerka vytuší, že jde o něco vážnějšího. Ondřejovi začne bolest vystřelovat do ruky, bolest zesiluje v každé poloze a nakonec omdlí: jedná se o infarkt. Příběh mladého muže, který se nechává v práci i doma přetěžovat.  Jak jeho situace dopadne a přijede pomoc včas?

Nebezpečné petardy

Příběh pošťačky, která je ve zkušební lhůtě, práce ji nebaví, dříve dělala v supermarketu. Před časem se zachovala nevhodně ke dvěma výrostkům a ti se rozhodli pomstít. Počkali si a ní a naházeli do patra v domě petardy. Žena si myslí, že jde o výbuch bomby, v panice utíká, zlomí si nohu. Oproti minulému případu vše nejdřív vypadá až moc dramaticky, pak se ukáže, že drama se spíše odehrává v hlavě pošťačky. I toto je práce dispečerky – musí přesně odhadnout, jaká je situace, nesmí se nechat emocionálně strhnout.

Nový pořad Linka 112 sledujte od 3.12. 2018 každý všední den v 16.50.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !