8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 51: Myslivci – bez mysliveckého lístku, falešný policista a mnohem víc

16. 12. 2019 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Rozběsněný manžel

Operátor linky 158 přijímá hovor, muž volá policii. V činžáku ve vedlejším bytě manžel po předchozím slovním sporu napadl svou paní, kterou surově zranil v obličeji. Žena vyběhla na chodbu, volala o pomoc, muž ji nadále bije i tam. Pak napadl i volajícího. Přijíždí hlídka a zadrží agresivního muže, který se v té chvíli pere se sousedem. Oba přiběhli napadené ženě na pomoc. Policisté mají co dělat, aby nadávajícímu a vyhrožujícímu hrubiánovi přiložili pouta. Využijí hmatů a chvatů sebeobrany a tím ničemu zklidní. Šokovaná a zraněná žena jim vysvětluje, že v poslední době se s mužem, opilcem, už nedá rozumně mluvit. Proto mu řekla, že chce podat žádost o rozvod. Když ji začal mlátit, stihla doběhnout ke dveřím bytu, otevřela je a volala na chodbě o pomoc. Soused to potvrzuje, její muž je známý neurvalec, konflikty u nich se množí a byl by s to ženu jistě ohrozit i na životě. Proto zasáhli. Sousedka je zdravotní sestra, přichází ženě poskytnout první pomoc a doporučuje jí rozhodně návštěvu lékaře, okamžitě se nabízí soused, že jí k lékaři odveze. Policie se ptá, zda paní dá souhlas s trestním stíháním manžela. Ta přisvědčuje a policisté odvážejí opilce na služebnu.

Policie v akci 51: Myslivci – bez mysliveckého lístku, falešný policista a mnohem vícVstupenky na Borusii

Občan Eliáš volá na linku 158. Oznamuje, že zloděj mu z odemknutého auta bleskově ukradl pánskou tašku s penězi a vstupenkami na sportovní utkání v Německu. Pak utekl do blízkého lesoparku. Hlídka po příjezdu s mužem projíždí lesopark. Okradený líčí, že zloděje pozná podle blonďatých vlasů a červené větrovky. Je trenérem dorosteneckého dívčího týmu házené, jenž postoupil do ligy. Za odměnu dívky mají v Dortmundu navštívit utkání dámské Bundesligy mezi domácí Borussií a týmem Bayer Leverkusen. Vstupenky, které si hráčky zaplatily, trenér získal přes svaz házené. V lesoparku hlídka s okradeným ve voze spatří popisovaného muže, legitimuje ho. Tašku však mladík nemá. Vzápětí přibíhá mladá kondiční běžkyně a tašku přináší. Viděla, že ji muž odhodil opodál do křoví, a předpokládá, že ji policie může hledat. Taška je ale prázdná. Policisté vyzvou muže, aby jim řekl, co má v kapse.

Ten odpoví, že peníze a lístky na fotbal, na utkání Borussia – Bayern. Trenér prudce reaguje, policisté ho vyzvou ke klidu a žádají mladíka, ať vstupenky předloží. Ten je vzápětí z kapsy na důkaz, že mluví pravdu, vytáhne. Trenér zuří, policisté ho uklidňují. Mladík je usvědčen ze lži. Když tašku ukradl, stačil se letmo podívat dovnitř na kořist. Nešlo ovšem o lístky na fotbal, ale na házenou (slovo Fussbal x Handball), zloděj stihl přečíst názvy Borussia a Bayer, který si ale spletl se známějším Bayernem. V kapse navíc má částku odpovídající penězům ukradeným trenérovi. Protože vstupenky pro tým stály víc než 5000 korun, jde podle zákona o krádež. Policista zjišťuje u operačního, že mladík má už záznam v trestním rejstříku. Vstupenky a peníze policisté vracejí trenérovi, i tašku. Napomenou ho, že vozidlo nemá nechávat odemknuté ani na minutu. Vyzvou ho, aby se dostavil na služebnu kvůli svědectví, stejně tak i běžkyni. Zloděj je odvezen na oddělení a trenér volá mobilem předsedovi klubu: „Nebudeš mi věřit, co se mi právě teď stalo…“

Sledujte premiérové příběhy Policie v akci od 16. prosince na TV Prima. Každý všední den v 16.50. Plus bonus: V pátek vždy to nejlepší z již natočených a vysílaných epizod.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !