8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přivítejte Nový rok premiérou pohádky Nejkrásnější hádanka

1. 01. 2010 | Televizní tipy
Novou českou pohádku Nejkrásnější hádanka uvede televize Nova v premiéře 1. ledna 2010 ve 20.00 hodin. Snímek měl premiéru v kinech 21. února 2008. Snímkem se po čase vrátil k pohádkovému žánru scenárista a režisér Zdeněk Troška.

Inspirací se mu staly pohádky Jana Drdy O Matějovi a Majdalence a Jak princezna hádala, až prohádala. „Drdovy pohádky jsou nádherné, půvabné, české,“ zdůrazňuje Troška. „Jsou úsměvné a radostné, a proto tvoří naše národní stříbro.“ Nejkrásnější hádanku řadí k tzv. omalovánkovým pohádkám, určeným nejmenším dětem.

Skvělými hereckými výkony diváky potěší Jan Dolanský (Matěj), Taťána Krchovová (Majdalenka), Ladislav Potměšil (král), Taťjana Medvecká (dvorní dáma), Miroslav Táborský (loupežník Matlafous), Veronika Kubařová (princezna Rozmarýna) a další. Důležité zázemí poskytly štábu mimo jiné zámky Sychrov a Žleby. Dále se točilo ve středočeském skanzenu v Třebízi a loupežníkům našel režisér doupě na zřícenině v Kostomlatech pod Milešovkou, kde se doposud žádný film netočil. Poprvé byla využita i tzv. filmařská cesta v areálu Staré obory Hluboká, která byla původně vytvořena pro film Oldřich a Božena režiséra Otakara Vávry.

Pohádka vypráví příběh Matěje, který pracuje u sedláka a miluje jeho dceru Majdalenku. Lakomý boháč však jejich lásce nepřeje. Jednou Matěj zachrání bílou holubičku a ta jemu i Majdalence daruje kouzelnou jahodu, díky níž oba rozumějí řeči ptáků. Slyší, jak kohout předpoví, že jednou bude sedlák Matěje vítat jako zetě. Ten ho ale vyžene a Matěj se dostane až na hrad, kde se právě soutěží o ruku princezny Rozmarýny. Pro Matěje jsou princezniny tři hádanky hračka, o svatbu s ní však nestojí. Král si ho oblíbí, ale generálovi, dvorní dámě a hofmistrovi je trnem v oku, a tak s loupežníkem Matlafousem vymyslí lest, aby se ho zbavili. Matěj má však pro strach uděláno a s kamarádem Ondrou odhalí všechny nástrahy. Princezna nakonec pochopí, kdo ji má opravdu rád, a díky tomu rozluští i tu „nejkrásnější hádanku“. Ale Matěje ještě čeká cesta za milovanou Majdalenkou.

 

Nejkrásnější hádanka na TV Nova 1. ledna 2010 ve 20.00 hodin

 

Zdroj: NOVA

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc krasne udelana pohadka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pohádka je super
Obrázek uživatelky
profil
Musíme se koukat na Kdopak by se vlka bál a je to pěkná blbost, už aby to skončilo abych se mohla kouknout na zbytek pohádky, naštěstí jí nahráváme
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem na tom v kině a moc se mi to líbilo, večer se tedy podívám na pohádku Nejkrásnější hádankaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tedy, většinou. Já se raději podívám na film Kdopak by se vlka bál.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles