8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 3.2. 2016

3. 02. 2016 | Televizní tipy
Oblíbená televizní Show Jana Krause s datem 3.2. 2016 bude opět plná zajímavých hostů. Herec Vladimír Javorský, muzikantka Terezie Kovalová a neuroložka Soňa Nevšímalová se představí v Show Jana Krause s datem 3.2. 2016.

Show Jana Krause – 3.2. 2016:


Vladimír Javorský – dlouhodobě patří k nejvytíženějším českým hercům. Na svém kontě má kolem padesáti filmových a televizních rolí, v roce 2011 získal Českého lva za hlavní mužský herecký výkon ve filmu Poupata. Na nejprestižnějších divadelních scénách ztvárnil desítky rolí. V současné době ho mohou diváci vidět mj. ve Stavovském divadle v Havlově Zahradní slavnosti či na Nové scéně v opeře Toufar.

Show Jana Krause 3.2. 2016Terezie Kovalová – excelentní violoncellistka a úspěšná modelka poutá pozornost nejen svými dlouhými, bílými vlasy, ale především hudebními výkony a širokým rozptylem. Hrála s Janáčkovou filharmonií, zároveň vystupuje s kapelou Calm Season, s Vladivojnou La Chia, ale i s Jarkem Nohavicou nebo třeba s kapelou Lucie. Přiznává, že je založením bigbíťák. „Miluju rockové balady. Třeba Rainsong od Led Zeppelin. V šesti letech jsem objevila Woodstock, to byl zásadní zlom.“ Na koncertech a v nahrávacích studiích je jejím takřka pravidelným doprovodem malý, bílý Jack Russell teriér. „Jezdí s námi, nemá problém spinkat na pódiu. Samozřejmě, když má možnost, stává se totálním šílencem,“ říká o něm Terezie.

Prof. MUDr. Soňa Nevšímalová, DrSc
. – profesorka neurologie zaměřující se na spánkovou medicínu. Je jedním z našich největších expertů na spánek. Ví, co způsobuje spánkovou opilost, co způsobuje nedostatek nebo nadměrnost spánku nebo jak to bylo ve skutečnosti s nespavostí Balzaca a Napoleona. Ví také, jak a kde máme ideálně spát, jak se před spánkem chovat, co dodržovat, čemu se vyhýbat, jaký vliv má na kvalitu spánku náš věk a jaké množství spánku je nejlepší. Varuje před tím, že nedostatek spánku se může odrazit ve vážných zdravotních potížích, např. hrozí infarkty, cévní mozkové příhody, ale člověk může i výrazně přibírat na váze. Na druhé straně varuje i před narkolepsií – nadměrnou spavostí. Jak je to podle paní profesorky s rozdělením spáčů na sovy a skřivany? Mají miminka sny? Jaký je rozdíl mezi nočními můrami a nočními děsy? A jak je to např. s mýty kolem nespavosti slavných osobností historie?

Napoleon prý spal jen čtyři hodiny denně a Balzac prý psal zásadně v noci. „Je pravda, že Napoleon spal v noci jenom tři a půl hodiny, ale pak si to nahrazoval dvacetiminutovými denními spánky a spal třeba ještě čtyřikrát během dne. Takový režim stejně nemůžu doporučit. Jednou jsem se zúčastnila studie se spánkovou deprivací v Kanadě. Testovaní lidé spali dvě až tři hodiny denně – a nakonec z nich byly úplné ,mátohyʻ trpící spánkovou opilostí,“ vysvětluje paní profesorka. Dodává, že poruchy spánku byly asi odjakživa. „Jednu popsal například Charles Dickens v roce 1836, a proto se jí říká Pickwickovský syndrom podle postavy z jeho slavné knihy.“

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause
uvidíte ve středu 3.2. 2016 ve 21.35 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !