8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tomáš Töpfer nemilosrdným vrahem

23. 10. 2011 | Televizní tipy
Napínavé, syrové drama v režii Jiřího Svobody s mimořádnými hereckými výkony Tomáše Töpfera a Kláry Issové. Jde v něm o život a ne jen o jeden! Kráska a netvor 1950 –premiéra na ČT1 a ČT HD v neděli 23. října od 20:00 hodin.

Strhující příběh zavede diváky do temného období po únoru 1948. Film natočený podle skutečných událostí vypráví o případu masového vraha Sivoka (ve skutečnosti Pilčík). Po únoru 1948 nabízel emigrantům zprostředkování cesty přes hranice na území západního Německa. Uprchlíci si s sebou nesli cennosti, zlato, šperky, dolary, franky. Pro Sivoka byli snadnou kořistí. V situaci, ze které nebylo úniku, je připravil nejen o majetek, ale i o život.
Kráska a netvor 1950 ale není dokumentární rekonstrukce. Spíš než osud vraha jsou v centru příběhu oběti. Především mladá lékařka. Snaží se dopátrat, kam a za jakých okolností zmizela její sestra...

K přednostem snímku patří využití metody děleného obrazu (splitscreen). „Dělený obraz umožňuje paralelizovat děj a v řadě klíčových míst pomáhá dotvářet napětí, které prožívá hlavní postava. Spolu se střihačem Janem Mattlachem jsme usilovali o obrazovou dynamiku, rapidní střídání velikostí záběrů. Podstatnou měrou se na vyznění podílí způsob svícení a kompozice kameramana Ivo Popka a zcela jistě i hudba Jiřího Chlumeckého,“ doplňuje režisér Jiří Svoboda.

V dramatu Kráska a netvor 1950 hrají Tomáš Töpfer (Sivok), Klára Issová (Marie), Jaroslav Plesl (Petr), Lucie Štěpánková (Thea), Henrieta Mičkovicová (Zimová), Jozef Adamovič (starší estébák), Matěj Hádek (mladší estébák) a další. „Mám rád herce, kteří jsou plně zaujatí svou postavou a atmosférou natáčení. A takoví byli všichni, kdo na filmu spolupracovali,“ prozrazuje režisér.

Premiéru zcela mimořádného dramatu podle scénáře Václava a Věry Šaškových uvede Česká televize v neděli 23. října na ČT1 a ČT HD od 20:00 hodin.


Zdroj: Česká televize

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to úžasné a vypovidající,jaká zvěrstva STB prováděla....moc se mi ti líbilo
Obrázek uživatelky
profil
dobře natočené, napínavé - a krté. Bylo mně z toho až těžko.
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem se nakonec nedívala,vyhrála Prima,snad to budou opakovat.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkchci to vidět..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
bude to drsnýSmajlík. Příběh ze špatné doby, a když jde o skutečnost, tak to člověk víc vnímá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles