Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vše o hercích filmu Mamma Mia!

30. 07. 2008 | Úspěšní lidé
Mamma Mia! - zazpívejte si s námi písně skupiny ABBA


Držitelka dvou Oscarů a rekordních 14! nominací na Cenu akademie MERYL STREEP (Donna) zpodobnila ve své obdivuhodné kariéře neuvěřitelné množství filmových, televizních i divadelních rolí.

Jejími posledními filmy byly Lions for Lambs, kde hrála s Robertem Redfordem a Tomem Cruisem a Odvlečen, ve kterém se po jejím boku objevila Reese Witherspoon a Jake Gyllenhaal.

Můžeme se na ni a Philipa Seymour Hoffmana a Amy Adams těšit ve snímku Doubt nebo Julie & Julia, kde bude hrát také Stanley Tucci nebo opět Amy Adams.

Jejím hereckým debutem byl v roce 1977 film Julie. Druhou roli dostala ve filmu Lovec jelenů, za kterou byla poprvé nominovaná na Oscara. Za další film Kramerová vs. Kramer Oscara získala. Potřetí byla nominovaná za roli v Francouzova milenka a později obdržela zlatou sošku pro nejlepší herečku za roli v Sophiině volbě.
Donna - Meryl Streep
Mezi její starší filmy patří: Silkwoodová (nominace na Oscara); Vzpomínky na Afriku (nominace na Oscara); Jako nepoddajný pleve (nominace na Oscara); Výkřik ve tmě; Evil Angels (nominace na Oscara) Zamilován a Manhattan.

V devadesátých letech hrála rozličné role ve filmech Ďáblice; Pohlednice z Hollywoodu (nominace na Oscara); Smrt jí sluší; The House of the Spirits; Divoká řeka; Madisonské mosty (nominace na Oscara); Marvinův pokoj; Předtím a potom; Jediná správná věc (nominace na Oscara); Tanec na konci léta; Hudba mého srdce (nominace na Oscara).

V roce 2003 hrála v Hodinách a ve snímku Adaptace (nominace na Oscara). Její nedávná práce zahrnuje tituly: Manchurianský kandidát; Řada nešťasných náhod; Prime; Zítra nehrajeme; Ten večer a Ďábel nosí Pradu (nominace na Oscara).

Meryl Streep je i divadelní herečkou, mezi její nejúspěšnější hry patří 27 Wagons Full of Cotton; A Memory of Two Mondays; Alice at the Palace nebo Matka Kuráž.

Mezi nejvýznamnější televizní role patří ty v seriálu Holocaust nebo ve filmech Andělé v Americe či …First Do No Harm.

V roce 2004 obdržela cenu za celoživotní přínos (AFI Lifetime Achievement Award) a podobné ocenění v roce 2008 od Film Society of Lincoln Center.



Sam - Pierce BrosnanPIERCE BROSNAN (Sam) je považován za jednoho z nejelegantnějších a nejschopnějších dramatických herců v současném Hollywoodu.

Naposledy jsme ho mohli vidět v dramatu ze 40. let Married Life. Kromě herectví, ve kterém dosáhl celosvětové slávy, ho vážně zajímá filmová produkce. V roce 1996 proto založil vlastní producentskou společnost s názvem Irish DreamTime.

Kromě Matadora (za kterého byl Brosnan nominovaný na Zlatý globus), Irish DreamTime dosud produkovala filmy: Synovec (1998), Aféra Thomase Crowna (1999), Evelyn (2002), Zákon přitažlivosti (2004) a Shattered (2007).

Divákům je Brosnan znám především jako James Bond. Díky němu popularita tohoto agenta prudce stoupla. Objevil se v celkem čtyřech “bondovkách” (Zlaté oko (1995), Zítřek nikdy neumírá (1999), Jeden svět nestačí a Dnes neumírej (2002)). První tři zmiňované filmy vydělaly každý víc než miliardu dolarů.

“Bondovky” a tři další snímky Aféra Thomase Crowna, Rozpoutané peklo (1997) a Trávníkář (1992), které také vydělaly stovky milionů dolarů, z Brosnana udělaly jednoho z nejlépe obchodovatelných filmových hvězd.
Mezi jeho další filmy patří: Muž proti muži (2007; Agent z Panamy (2001); Pan Johnson (1990); Indián (1999) a Dvě tváře lásky (1996). Svůj komediální talent ukázal v Matadorovi, Mrs. Doubtfire – táta v sukních (1993) nebo ve filmu Mars útočí (1996).

Je držitelem mnoha ocenění a čestných doktorátů za přínos kinematografii, ale i za své ekologické aktivity.
 
Narodil se v Irsku, v 11 letech se přestěhoval do Londýna. Zde později studoval divadelní školu a příležitostně hrál divadlech ve West Endu. V roce 1982 se přestěhoval do Los Angeles, kde okamžitě získal roli soukromého detektiva Remingtona Steele ve stejnojmenném populárním televizním seriálu.


Harry - Colin FirthCOLIN FIRTH (Harry) byl původně typicky britský divadelní herec. Nyní po téměř dvacetileté kariéře je “veteránem” ve filmu, divadle i televizi. Jeho všestranný talent mu umožňuje hrát ve vážných filmech i komediích. Rok 2008 je pro Firtha mimořádně plodný, v létě budou mít světovou premiéru čtyři jeho filmy (Konečně spolu, When Did You Last See Your Father?, Genova, The Accidental Husband) a několik dalších je v postprodukci (A Christmas Carol, Easy Virtue).

Firth hrál ve filmech Kouzelná chůva Nanny McPhee, Pravda nebo lež. Především ženy si jej pamatují z filmů o Bridget Jones, kde zpodobnil okouzlujícího Marka Darcyho. V roce 2004 se spolu se Scarlett Johanssen objevil ve snímku nominovaném na Oscara Dívka s perlou. Dále jsme ho mohli vidět v romantické komedi Láska nebeská, Jak je důležité míti Filipa, Zamilovaný Shakespeare nebo několika oscarovém Anglickém pacientovi. Dále hrál ve filmech Trauma; Co ta holka chce; Ach ty ženy!; Velmi relativní známosti; Prokletá farma; Apartmá nula; Takový jsem byl; The Secret Laughter of Women; Fotbalové opojení; Šance pro lásku; Playmaker nebo Valmont.

Na televizních obrazovkách mu slávu přinesla role pana Darcyho v adaptaci románu “Pýcha a předsudek”. I jeho poslední televizní role, ve filmu s názvem Born Equal, byla kritiky přijata velmi kladně. Mezi další televizní rolí patří ty ve filmech: Konference ve Wannsee, Tumbledown, Windmills on the Clyde: Making ‘Donovan Quick’; Performance: The Widowing of Mrs. Holroyd; Performance: The Deep Blue Sea, Rukojmí a v seriálu Nostromo.

Svůj divadelní debut odehrál v londýnském představení Another Country. V roce 1984 si zahrál ve filmovém zpracování této hry.

Firth velmi aktivně podporuje organizaci Oxfam International, která bojuje proti světové chudobě. Podílí se na vedení řetězců kaváren Oxfam’s Progreso Cafés, jejichž snahou je vytvořit pro Honduras, Etiopii a Indonésii rovné obchodní příležitosti v duchu fair–trade. V roce 2006 byl časopisem European Voice zvolen nejlepším bojovníkem za lidská práva.
Se ženou Livií Giuggioli a dětmi žijí v Londýně..


Bill - Stellan SkarsgardSTELLAN SKARSGåRD (Bill) patří mezi nejslavnější švédské herce. V roce 1968 se jako teenager stal hvězdou televizního seriálu Bombi Bitt och jag.

V 80. letech působil ve stockholmském Královském divadle, kde hrál v představeních jako Vita rum (1988), Ett drömspel (1986) nebo Master Olof (1988).
Od roku 1982 hrál ve více než 50 filmech. Výkon v The Simple–Minded Murder (1982) mu zajistil cenu Guldbagge (“švédský Oscar”) a Stříbrného medvěda na festivale v Berlíně. Hrál ve snímku Oxen, který byl nominovaný na Oscara.

Jeho první anglicky mluvící role byla ve filmu Nesnesitelná lehkost bytí Hrál i ve snímku Hon na ponorku, ale zásadní průlom znamenal film Larse von Triera Prolomit vlny. Objevil se i v jeho dalších filmech Tanec v temnotách (2000) a Dogville (2003).

Následovaly role v amerických filmech jako Dobrý Will Hunting (1997), Amistad (1997) nebo Ronin (1998). Mezi jeho významné role patří ty ve filmech: Insomnie; Útok z hlubin; Aberdeen; Časový kod; Kiss Kiss (Bang Bang); Skleněný dům nebo Na miskách vah.

V posledních letech jsme ho mohli vidět ve snímcích: Vymítač ďábla: Zrození; Král Artuš; Dominion: Prequel to the Exorcist; Beowulf: Král barbarů. Nejslavnější je pravděpodobně jeho postava Bootstrap Billa v sérii Piráti z Karibiku. Objevil se ve Formanových Goyových přízracích.

Skarsgård nedávno dokončil natáčení filmu Boogie Woogie, kde se objeví po boku Gillian Anderson, Heather Graham a Amandy Seyfried.
 


Více se dozvíte také na oficiálních webových stránkách filmu Mamma Mia!        



ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
sú to páni Herci
Obrázek uživatelky
profil
Tenhle film mě dostal! Strašně se mi líbil. Pobavil mě, rozvášnil a nabil novými zážitky (a to jsem jen seděla v kinosále). Prostě super, tomuhle filmu dávám jedničku s hvězdičkou
Obrázek uživatelky
profil
mě nadchl. Hrozně jsem si odpočala a Meryl tančící je výbornáSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles