Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival kávy v Olympii Brno

28. 03. 2009 | Ze společnosti
Do České republiky míří unikátní výstava historických kávovarů Collezione Enrico Maltoni. Ojedinělá expozice se představí na konci března v rámci Cafe Festivalu v nákupním a zábavním centru Olympia Brno.

Duchovním otcem výstavy je nadšený italský sběratel a vědec Enrico Maltoni, který zasvětil dvacet let výzkumu, hledání a následně restaurování starých kávovarů. V roce 2001 poprvé v Itálii představil svoji kolekci dvou desítek unikátních exponátů, jimiž vypráví jedinečný příběh kávové kultury od počátku 20. století až do nového milénia. Výstava je ojedinělá už jen tím, že se jedná o vůbec první počin tohoto druhu na světě. Viděli ji tisíce návštěvníků nejen v Itálii, ale i v mnoha světových metropolích. Koncem března konečně také zavítá do České republiky.



Od 26. března do 5. dubna budou prostory nákupního a zábavního centra Olympia prostoupeny vůní kávy, která je leitmotivem celé akce.



Kromě zhlédnutí výstavy kávovarů se proto mohou návštěvníci těšit na atraktivní program, jehož součástí budou soutěže, exhibice a ochutnávky. Kávoví mistři v soutěži Latte Art předvedou, co všechno je možné pomocí různých technik vytvořit na kávové pěně. Všichni, kdo mají rádi barmanské show, budou nadšeni z Coffee in Good Spirits aneb kávy ochucené alkoholem. Ochutnávka kávy Cup tasting bude mít i charitativní podtext: výtěžek z degustace poputuje na konto Linky bezpečí. Pro každého návštěvníka bude jistě poučné naučit se správnou techniku Vaření kvalitní kávy, aby navíc prospívala zdraví.

K dalším zajímavostem akce patří výstava fotografií z fair trade plantáží či obdivuhodná sbírka kávových mlýnků. Velkým lákadlem pro návštěvníky jistě bude příprava největšího cappuccina na světě do speciálně vyrobeného 200kg šálku s obsahem 2000 litrů. Kavárenskou atmosféru dokreslí fotografie stylových italských kaváren a patentů souvisejících se stále se zdokonalujícími technologiemi kávovarů. Aroma čerstvě pražené kávy tak může přilákat nejen její milovníky, občasné konzumenty, obdivovatele technicky dokonalých strojů či zručných baristů, ale i všechny, jež se chtějí dozvědět něco o fascinujícím světě kávy. Zkrátka, jak zní motto brněnské Olympie, AMAZING EXPERIENCE, tedy úžasný zážitek pro všechny.


Festival kávy se bude konat v prostorách brněnské Olympie od 26. března do 5. dubna se zajímavým programem vždy od 14 do 19 hodin, o víkendu od 11 do 19 hodin.


ZDROJ: Centrum Olympia.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !