8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bezlepkový jídelníček pro udržení váhy ženy

14. 11. 2015 | Diety
Týdenní vzorový jídelníček sestavený pro průměrnou ženu s pohybovou aktivitou 2x týdně.

Denní příjem:
8000kJ / 2000kcal
Poměr živin za den: bílkoviny 70g, sacharidy 250g, tuky 60g, vláknina cca 30g

Rozložení jídla během dne:


•    Snídaně: 2000kJ
•    Svačina: 800kJ
•    Oběd: 2400kJ
•    Svačina: 800kJ
•    Večeře: 2000kJ

1. den

SNÍDANĚ: jáhlová kaše = 80g syrové jáhly, 200ml voda, skořice, 15g rozinky sušené nesířené, 20g vlašské ořechy (2000kJ: B 12g, S 73g, T 16g, Vl 9g)
SVAČINA: 1 plátek 40g bezlepkový chléb (recept viz článek: Odlehčete tělu omezením lepku ve stravě), 5g lučina, 30g kuřecí stehenní šunka 96% (850kJ: B 6g, S 36g, T 4g, Vl 2g)
OBĚD: losos s dušenou zeleninou a pečenými bramborami: 100g čerstvý losos bez kůže, koření (himálajská sůl, kopr, kmín), 200g mražená zelenina (mrkev, brokolice, hrášek, kukuřice), 10g másla, cibule, česnek, 200g brambor ve slupce, 5ml olivový olej, kmín (2500kJ: B 30g, S 60g, T 25g, Vl 11g)
SVAČINA: 200g jogurt bílý Hollandia, 50g jablečné pyré Koldokol, 1 lžíce (10g) pohankové vločky (800kJ: B 8g, S 22g, T 8g, Vl 1g)
VEČEŘE: cizrna s dýní Hokkaidó= 240g cizrna ve slaném nálevu bio / 80g syrová cizrna (namočená 12h a uvařená), 250g dýně Hokkaido, cibule, česnek, kari koření bez soli, himálajská sůl, 5ml olivový olej (1900kJ: B 20g, S 60g, T 12g, Vl 18g)

zelenina2. den

SNÍDANĚ: pohanková kaše se sušeným ovocem: 50g pohankové vločky, 200ml makové mléko, 20g mletý mák, 1 lžička (7g) medu, 20g sušené švestky (1950kJ: B 10g, S 80g, T 12g, Vl 9g)
SVAČINA: ½ balení (45g) sardinky ve vlastní šťávě, 1 plátek (30g) bezlepkových chléb, 5g domácí lučina, 20g cibule (850kJ: B 10g, S 29g, T 5g, Vl 1g)
OBĚD:  150g krůtí stehno bez kosti a kůže, 1 lžíce (15ml) olivový olej, 30g cibule, 200g baby karotka, 60g syrová polenta (2300kJ: B 36g, S 61g, T 17g, Vl 8g)
SVAČINA: lifebar tyčinka třešňová 47g (750kJ: B 4g, S 21g, T 8,5g, Vl 3g)
VEČEŘE: 60g syrová quinoa, 200g mražený špenát, 30g cibule, česnek, kmín, himalájská sůl, 1ks (50g) vařené vejce (1950kJ: B 23g, S 50g, T 16g, Vl 10g)

3. den

SNÍDANĚ: 2 plátky (60g) bezlepkový chléb, 15g domácí lučina, 2ks vařené vejce, 150g mrkev (1950kJ: B 16g, S 66g, T 8g)
SVAČINA: směs ořechů a sušeného ovoce: 20g lískové oříšky, 3ks (20g) sušené nesířené meruňky (850kJ: B 3,5g, S 18g, T 12g, Vl 3,5g)
OBĚD: zeleninové rizoto s tempehem = 60g syrová celozrnná rýže, 150g mražená zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice), 5ml olivový olej, 30g cibule, česnek, koření boloňka, himálajská sůl, 50g marinovaný tempeh (2400kJ: B 22,5g, S 70g, T 20g, Vl 10g)
SVAČINA: 60g hrachová pochoutka s červenou řepou Damodara (800kJ: B 10g, S 21g, T 6,5g, Vl 4g)
VEČEŘE: 300ml slepičí vývar, 100g maso ze slepice, 50g syrové jáhly uvařené ve vývaru (1950kJ: B 26g, S 40g, T 8,5g, Vl 5g)

4. den

SNÍDANĚ: 1ks banán 120g, 10g chia semínka, 30g arašídové máslo, 3 lžíce (30g) pohankové vločky (1950kJ: B 13g, S 55g, T 18g, Vl 9g)
SVAČINA: 1 balení (60g) Crispins křupavé tyčinky Pizza bezlepkové (865kJ: B 5,5g, S 39g, T 2g, Vl 4g)
OBĚD: Zapečené těstoviny se zeleninou a vejci: 80g syrové celozrnné těstoviny, 2ks (100g) vejce, 200g mražená zelenina (brokolice, květák, mrkev), koření boloňka, himálajská sůl, cibule, 10g máslo (2400kJ: B 18,5g, S 78g, T 21g, Vl 8g)
SVAČINA: 2ks (15g) knapi jarní zelenina, 10g lučina, 50g kuřecí stehenní šunka 96%, 4ks (200g) kyselá okurka
VEČEŘE: Polévka z červené čočky s quinoou = 10 ml olivový olej, cibule, česnek, 10g kukuřičná mouka hladká, 150g kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), 50g červená čočka, 20g syrová quinoa, kmín, himalájská sůl (2000kJ: B 22g, S 71g, T 10,5g, Vl 8g)

5. den

SNÍDANĚ: Rýžová kaše s ořechy = 50g syrová celozrnná rýže, 200ml rýžové mléko, skořice, 30g mandle natural (1950kJ: B 10g, S 62g, T 18g, Vl 9g)
SVAČINA: 2/3 balení (50g) Babiččiny pohankové oplatky zeleninové Happylife (800kJ: B 3g, S 40g, T 2,5g)
OBĚD: Naklíčené mungo s pohankou: 80g syrové mungo fazole (namočené 12h / naklíčené 2 dny, poté 15 minut uvařené ve vodě), cibule, česnek, kmín, himálajská sůl, 15g máslo, koření dle chuti,  50g pohanka lámanka (2400kJ: B 26g, S 68,5g, T 15g, Vl 15g)
SVAČINA: 200g jogurt Hollandia ochucený (750kJ: B 6,5g, S 24g, T 6,5g, Vl 0g)
VEČEŘE: Dušená zelenina s tuňákem: 100g tuňák ve vlastní šťávě, 10ml olivový olej, cibule, 300g mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice), himalájská sůl, koření dle chuti (1800kJ: B 35g, S 36g, T 11g, Vl 6g)

6. den

SNÍDANĚ: Avokádová pomazánka s chlebem = 50g avokádo, citrónová šťáva, himálajská sůl, česnek, 100g cottage bez příchuti, 2 plátky (60g) bezlepkový chléb (1950kJ: B 12,5g, S 60g, T 19g, Vl 5g)
SVAČINA: 1ks (50g) tyčinka Bombus protein peanut bitter (850kJ: B     10g, S 21g, T 9g, Vl 3,5g)
OBĚD: Thajské kuřecí kousky s jáhly: 100g kuřecí stehenní řízek, 10ml olivový olej, 200g čínská zelenina, thajské kari kořenní, himálajská sůl, 80g syrové jáhly (2450kJ: B 36g, S 70g, T 18g, Vl 13g)
SVAČINA: 50g pohankové křupky Šmajstrla slané/česnekové (800kJ: B 4,5g, S 39g, T 1g, Vl 3g)
VEČEŘE: Cizrna se zelím z červené řepy: 300g syrová červená řepa nastrouhaná, cibule, 10ml olivový olej, kmín, citrónová šťáva, himálajská sůl, 200g cizrna ve slaném nálevu (1900kJ: B 18,5g, S 59g, T 13g, Vl 19g)

7. den

SNÍDANĚ: Kiwi puding: 3ks (210g) kiwi, 10g chia semínka, 1ks (120g) banán, ¼ (50g) avokádo (1900kJ: B 7g, S 55g, T 15g, Vl 14g)
SVAČINA: 1 plátek (35g) bezlepkový chléb, 30g olomoucké tvarůžky, 10g lučina, 30g cibule (875kJ: B 10,5g, S 34g, T 3g, Vl 2g)
OBĚD: Hovězí na kořenové zelenině s polentou: 150g hovězí steak libový, 200g kořenová zelenina, 10ml olivový olej, kmín, himálajská sůl, koření dle chuti, 60g syrová polenta (2350kJ: B 37g, S 60g, T 17,5g, Vl 7g)
SVAČINA: 20g para ořechy, 20g sušené ovoce - jablka, rozinky, meruňky, švestky, hrušky (850kJ: B 3,5g, S 18g, T 13g, Vl 3g)
VEČEŘE: 8 plátků (60g) knuspi, 20g lučina, 2ks vejce, 150g červená paprika (1900kJ: B 22g, S 50g, T 17,5g, Vl 6g)

Autor článku: Mgr. Jana Juranová
osobní trenér


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ááá nová móda z USA. Pokud člověk netrpí na alergii (lepek), měl by jíst střídmě a "vše od všeho".
Obrázek uživatelky
profil
Podstatou článku je sice jen jídelníček, ale jinak mne nadzvedl samotný nadpis. Ten, kdo o nutnosti bezlepkového stravování něco ví, tak by určitě ve článku uvedl, že takový druh diety rozhodně není vhodné držet dlouhodobě, což je zase individuální. Vysazením lepku ze stravy lze dojít až k tomu, že tělo lepek přestane přijímat,- prostě dříve nebo později dojde k umělému vytvoření alergie na lepek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles