8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Věřme, bude lépe!

4. 04. 2020 | Vaše příběhy

Ležel tam, šťavnatý, čerstvý, svěže zelený a vybízející ostatní, aby si ho koupili. Byť bychom si ho v běžné situaci rádi koupili, protože nám poskytuje množství vitamínů, nikdo ho nechtěl. Někteří ho dokonce obcházeli obloukem, jako by jim mohl ublížit. Ležel tam den, dva, a pomalu vadl. Svěží zelená se měnila v tmavší, až hnědou, pomalu dostával příděl hnědých a žlutých skvrn. Už nevypadal tak svěže, lákavě a nebyl na první pohled k nakousnutí. Nakonec ho z prodeje stáhli. Chudák hlávkový salát ze Španělska.

 

Podobně dopadly ředkvičky z Itálie a další a další ovoce a zelenina ze zemí, kde současná nebezpečná nemoc úřaduje silněji a mocněji, než u nás. Bojíme se cizího, protože by nám to mohlo ublížit. Máme strach.

Doufám, že nám nedůvěra v cizí zůstane i do budoucna. Doufám, že naši zemědělci po současném boji s nemocí vyjdou do polí a vysadí to, co na našich polích kdysi běžně rostlo. Ono obilí a řepka jsou důležité, ale stejně tak jsou důležité i naše brambory, cibule, celer, petržel, mrkev, ředkvičky, papriky, rajčata a v neposlední řadě právě ten hlávkový salát a další druhy salátů. Snad v naší zemi opět budeme chovat naše prasata, naše krávy a další zvířata, abychom byli jako země soběstační. Budeme jezdit na dovolené také na naše hory, k našim rybníkům a řekám, protože u nás je tak krásně. Budeme hrdi na to, že jsme si v nelehké době pomáhali, stmelili se a ono nám to zůstalo. Protože jednou snad nemoc pokoříme. Co by nám ale mělo zůstat do budoucnosti, je sounáležitost, láska a vzájemná pomoc.

 

Současná situace donutila mnoho mladých hospodyněk, aby se věnovaly vaření. Restaurace a bary, kavárny a další jsou zavřené. Děti jsou doma a chtějí jíst. A proto mnohé ženy, které rodinu odbývaly polotovary a jídlem z restaurace, se začaly věnovat kuchyni, tak jako jejich mámy a babičky. Dostalo se nám poučení, jak si vyrobit dnes nedostatkové droždí a čím nahradit dezinfekci. Tato doba nás měla poučit.

 

Ač nedoufám, že to změní všechny, věřím, že mnoho lidí si bude vážit do budoucna obyčejných věcí. Svěžího větru, zpěvu ptáků, procházek v přírodě. A i naše děti vymění na nějakou dobu, kéž by nastálo, mobilní telefon, počítač, herní konzole za obyčejný pohyb na zdravém vzduchu.

 

Věřme, bude lépe!

 

Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Věřme, bude lépe!:

Věřme, bude lépe!
Věřme, bude lépe!
Věřme, bude lépe!
Věřme, bude lépe!
Věřme, bude lépe!
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek, plný pravdySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles