8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Virus A(H1N1) může u dětí způsobit epileptické záchvaty

15. 08. 2009 | Vývoj
Děti, u nichž se objevily nevysvětlitelné epileptické záchvaty a zároveň příznaky chřipky, by měly být testovány na mexickou chřipku a léčeny antivirotiky, prohlásili ve čtvrtek představitelé amerického ministerstva zdravotnictví. Podobné problémy se vyskytly u čtyř dětí v Texasu, informuje Reuters.

Podle ministerstva se u čtyř dětí v okresu Dallas, které onemocněly virem A(H1N1) na konci května, vyskytly záchvaty a změny v psychickém stavu způsobené infekcí v mozku a otoky. Děti také pociťovaly ospalost, slabost a dezorientaci a na otázky odpovídaly zpomaleně. Záchvaty se vyskytly u dvou z nich.

Všichni čtyři malí pacienti ve věku sedm, 10, 11 a 17 let se zcela uzdravily a podle lékařů Jihozápadního zdravotního centra Texaské univerzity nevykazují známky přetrvávajícího poškození mozku. Dvě z dětí přitom předtím podobné záchvaty neměly, jedno zažilo záchvaty způsobené horečkou rok předtím a čtvrté trpělo astmatem.

"Nakažení virem sezónní chřipky může být spojeno s neurologickými komplikacemi, ale frekvence, s jakou se tyto obtíže objevují ve spojení s Virus A(H1N1) může u dětí způsobit epileptické záchvatynovým typem chřipky A je neznámá," stojí v poslední z týdenních zpráv amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) o šíření viru A(H1N1). "Tato fakta naznačují, že, stejně jako u sezónní chřipky, se po infekci virem A(H1N1) v dýchací soustavě mohou také objevit neurologické problémy."

CDC ve zprávě naléhá na lékaře, kteří pečují o děti nakažené nemocemi podobnými chřipce a s nevysvětlitelnými záchvaty či psychickými změnami, aby nechali jejich vzorky otestovat a okamžitě začali s léčbou antivirotiky. "Začít s podáváním antivirotik by se mělo u pacientů hospitalizovaných s neurologickými symptomy a podezřením na sezónní chřipku nebo chřipku A(H1N1) začít tak rychle, jak je jen možné," stojí ve zprávě.

Asi pět procent případů akutní dětské encefalitidy, zánětů a zápalů mozku připadá na chřipky. Tyto komplikace mohou poškodit mozek a vést až ke smrti. Sezónní chřipky zavinily ve Spojených státech amerických v letech 2003 až 2004 šest procent úmrtí spojených s chřipkou u dětí.

Děti jsou také při chřipkových epidemiích nejohroženější skupinou obyvatel. Virus A(H1N1) pak podle dosavadního vývoje situace ohrožuje zejména starší děti a mladistvé.

Zpráva Světové zdravotnické organizace uvádí, že se chřipkou nakazilo na 125 000 lidí ve více než stovce zemí světa. Přes 700 jich zemřelo.

V Česku je zaznamenáno 32 případů nákazy.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !