Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Záplava květů v ZOO Ostrava

7. 05. 2008 | Zvířátka

Pěnišníky



V těchto dnech začínají v areálu Stromovky rozkvétat první květy pěnišníků.

Botanický název Rhododendron (pěnišník) znamená v  překladu růžový strom. Do současné doby bylo popsáno téměř 900 přírodních druhů, z nichž polovina roste v oblastech západní Číny, téměř dvě desítky druhů pochází ze Severní Ameriky. Japonsko, Korea a Indie jsou kolébkou pro naše klimatické podmínky poměrně choulostivějších drobnolistých druhů azalek. V této rozsáhlé skupině se nachází druhy až 25 metrů vysoké, ale například i druhy, které rostou na jiných rostlinách (tzv. epifyty).


 

PěnišníkDo Evropy byly první rostliny přivezeny na konci 17.století a k nám se dostávají ze západní Evropy v roce 1844 (Univerzitní botanická zahrada na Smíchově).

Pěnišníky jsou rostliny většinou vysokohorského původu, rostou na severní polokouli od Arktidy až do rovníkové oblasti, v krajích s vysokými srážkami. Nerostou v suchých oblastech. Doba květu je poměrně krátká, kvetení trvá přibližně 10 – 18 dní. V zoologické zahradě roste téměř 60 druhů a kultivarů těchto nádherných rostlin.



 

Rozšíření komentovaného krmení

 

Mládě lamy krotkéOd čtvrtka 1. května budou moci návštěvníci zoo vidět komentované krmení zvířat pro veřejnost již každý den. Navíc přibudou i některé další druhy zvířat. Komentované krmení probíhá dle časového harmonogramu přímo u vybraných zvířat. Krmení provádí jejich ošetřovatel a je spojeno s výkladem. Návštěvníci se dozví zajímavosti o daném druhu zvířete, o jeho způsobu života ve volné přírodě a o konkrétním chovu v naší zoo. Komentovaná krmení probíhají v tuto dobu: 10:00 MEDVĚDI, 12:00 KLOKANI, 12:30 PAPOUŠCI, 13:00 ŠIMPANZI, 13:30 HROŠI, 14:15 ŠELMY (mimo pondělí a pátek), 14:30 LEMUŘI  (za pěkného počasí), 14:45 ŽIRAFY A ZEBRY (za pěkného počasí), 15:00 VELBLOUDI (za pěkného počasí), 16:00 SLONI.

 

Ve výběhu lam krotkých můžete vidět nová mláďata. Čtyři samičky této zdomácnělé formy jihoamerických lam se narodily v období od 28.3. do 8.4. Žádné z mláďat ještě nemá svého sponzora. Pokud máte zájem sponzorovat a případně si jako sponzor i pojmenovat některé z mláďat, kontaktujte nás na tel.: 596 243 316 nebo emailu. Děkujeme.

 


Zdroj: ZOO Ostrava

 

Notburga

ChytráŽena.cz
 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dnes jsem navštívila ostravské ZOO.Byla Jsem mile překvapena s nádhernou úpravou flory, přestavbou některých pavilonů a úpravou celkového parku v ZOO. Pravidelně každým rokem ZOO navštěvuji, je to opravdu krása. Vřele Vám všem doporučuji návštěvu v naší ZOO v Ostravě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles