8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Polovina českých dětí se nestravuje pravidelně, chybí jim správné návyky

5. 10. 2013 | Péče o tělo
Pravidelný pětidenní jídelní režim dodržuje necelá polovina českých dětí. Zhruba 10 % se stravuje pouze 3x denně, dalších 10 % více než pětkrát. Často vynechávají svačiny. To vyplynulo ze srpnového průzkumu iniciativy Vím, co jím a piju, který se zaměřil na stravování a především na roli svačin u mladších školáků.

Mami, já neměl hlad. Mami, já neměl čas…

Že si děti v předškolním věku nevytvořily návyk k odpolední svačině, potvrzují i důvody, proč odpolední svačinu vynechávají. Téměř polovina (45 %) nesvačících mladších školáků tvrdí, že neměla hlad. Dalších téměř 30 % si na svačinu nenašlo čas. Pouze necelým 10 % svačina nechutná, a proto ji vynechají.

Polovina českých dětí se nestravuje pravidelně, chybí jim správné návykyCo je nejdůležitější při přípravě svačiny?

Aby dětem chutnalo. Polovina rodičů označila právě tento faktor za nejzásadnější. Složení a výživové hodnotě přikládá důležitost pouze třetina rodičů. Vzhled a cena jsou podle průzkumu až druhotnou záležitostí. Je logické, že rodiče chtějí, aby dítěti svačina chutnala. Nejdůležitějším hlediskem by však pro ně měla být výživová hodnota potravin. Rodiče by proto měli dětem nabízet širokou škálu pokrmů. Vytvořit chutnou a přitom výživově hodnotnou svačinu není dnes složité. Třeba ovoce s tvarohem či jogurtem nebo ochucené mléko představují takové varianty.

Více než polovina českých rodičů tápe, kolik energie by měla svačina jejich dítěti dodat. Z nich dvě třetiny netuší vůbec a jedna třetina by dítěti připravila svačinu dvojnásobně vydatnou.

Výběr vhodných potravin bude snadnější

Potraviny pro děti jsou specifickou kategorií a mohou rodičům pomoct naplnit výživové potřeby dětí. Měly by především obsahovat prospěšné druhy tuků a minimum soli či zbytečných přidaných cukrů.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Polovina českých dětí se nestravuje pravidelně, chybí jim správné návyky:

Polovina českých dětí se nestravuje pravidelně, chybí jim správné návyky
Polovina českých dětí se nestravuje pravidelně, chybí jim správné návyky
Polovina českých dětí se nestravuje pravidelně, chybí jim správné návyky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !