Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Reishi - klenot tradiční čínské medicíny

21. 12. 2013 | Péče o tělo

Ganoderma  lucidum, klenot tradiční čínské medicíny. Jeho velkolepého přínosu pro zdraví člověka je s úspěchem využíváno již po tisíce let. Zasvěcení ví, neznalí se diví. Čím je zvláštní?

Představte si spojení toho nejlepšího z ženšenu, eleuterokoku, spiruliny, propolisu a dalších nejméně dvaceti známých i neznámých složek s kapkou tajné esence z dílny Johna Dee a dostanete Reishi. 

Co to vlastně Reishi je? 

Reishi nebo také Ling-Zhi je houba česky zvaná Lesklokorka lesklá (latinsky Ganoderma lucidum). Všichni jste ji již viděli, ale možná jste neznali její plný potenciál.

Čím je tato houba zvláštní?

V tradiční čínské medicíně je Lesklokorka využívaná v téměř všech oblastech léčby, preventivně a dlouhodobě pro utužení lidského zdraví. Nejsou známy žádné negativní vedlejší účinky, zato těch pozitivních je celá řada. Můžeme zmínit ty nejhlavnější:

-          moduluje imunitní systém

-          zvyšuje celkovou odolnost organismu

-          pomáhá bojovat proti rakovinnému bujení již vzniklému i jako prevence (byly údajně zaznamenány případy vyléčení rakoviny při konzumaci odvaru)

-          zlepšuje funkci cévního systému

-          snižuje cholesterol

-          odvádí z těla škodliviny, je vhodná při detoxikaci

-          příznivě působí při alergických a astmatických projevech

-          tlumí bolest včetně bolesti nervového původu, menstruačních bolestí či migrény

-          působí protizánětlivě (i v případě revmatoidní artritidy)

-          upravuje krevní tlak

-          preventivně působí proti vzniku krevních sraženin a následného infarktu myokardu či mozkové mrtvice

-          potlačuje růst patogenů v těle

-          detoxikací organismu a vylučováním těžkých kovů z těla pomáhá při léčbě onemocnění navazujících na dlouhodobě zvýšené hladiny těchto látek a preventivně brání jejich rozvoji (např. některá psychická onemocnění, Alzheimerova nemoc)

-          upravuje poruchy zažívání

-          tonizuje stárnoucí organismus

-          reguluje funkci slinivky a jater, chrání játra podobně jako ostropestřec před poškozením například při užívání velkého množství léků

-          upravuje hladinu cukru v krvi, vhodné pro diabetiky

-          udržuje mentální kondici, působí jako adaptogen

Co je nositelem účinku?

Účinných látek Reishi obsahuje celou řadu, můžeme uvést například nejdůležitější charakteristické polysacharidy (imunomodulační účinky) a proteoglykany (ganoderan A, ganoderan C), ganoderovou a lucidenovou kyselinu (protinádorové a protizánětlivé působení), adenosin,  vzácné germanium (detoxikace, imunomodulace a protirakovinné účinky), vitaminy, minerály, aminokyseliny či nukleotidy.

Ganoderma lucidum roste v přírodě volně na pařezech a tlejícím dřevu, dnes se však pěstuje i uměle v laboratorních podmínkách. Z poslední doby jsou k dispozici i testy prováděné na vědeckém poli, které veskrze potvrzují  zkušenosti starých léčitelů.

Kde Reishi vzít a jak ji upravit?

Jestliže Lesklokorku zrovna nepěstujete a nechce se vám pročesávat lesy a hledat a hledat a hledat, přičemž většinou stejně nenajdete, co jste hledali, mám pro vás jednu dobrou a jednu o něco horší zprávu. Ta dobrá je, že už i na našem trhu celkem běžně tuto houbu seženete ve formě prášku, kapslí či čaje. Tou horší zprávou je, že tyto produkty, pokud mají splňovat požadovanou kvalitu, jsou poněkud dražší.

Konzumovat Reishi můžete buď namletou ve formě prášku, nebo ji lze nastrouhat a připravit si nepříliš chutný, avšak velmi účinný odvar (čaj). Pro zlepšení nepříjemné chuti je možné odvar zahustit cukrem a připravit si koncentrovaný sirup.

Rozhodnete-li se pro dlouhodobé užívání, nevzdávejte se hned v začátcích. Přechodně se u některých osob může zdravotní stav zdánlivě zhoršit, avšak k tomu dochází pouze v důsledku uvolňování a vyplavování toxinů. Tyto nepříznivé stavy (např. ekzém, nevolnost) brzy vymizí.

Máte již s Reishi zkušenost? Věříte prastaré medicíně, tisícům let zkušeností a novodobému lékařskému ověření účinnosti, nebo máte pochybnosti, že takový všelék přece logicky nemůže existovat?


Silky - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jeste nevyzkousela
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles