Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žena v dnešní době

13. 04. 2010 | Vaše příběhy

Není co závidět ženám, které musí zvládnout všechno, děti, domácnost, zaměstnání, být dobrou manželkou a ještě dobře vypadat, aby se pán tvorstva náhodou nezačal pohlížet jinde, což se dle křivky rozvodovosti stejně děje, i kdyby se snažily sebevíc.

 

Je velmi málo mužů, jež maminky vychovaly tak, aby dokázali ocenit „ženskou práci“ a uštvaným manželkám pomohli, aby si taky mohly dopřát trochu času samy pro sebe a odpočinuly si od věčného kolotoče.

 

Obdivuji ženy za jejich často heroický výkon, který považují za naprosto samozřejmý a mnohdy se velmi divím, že se smiřují s rolí služky, kdy se od ní očekává výkon robota a často se nedočkají ani vděku manžela, ba ani vlastních dětí, jež přejímají chování svých otců.

 

Nechci křivdit všem mužům, jsou i tací, jimž na svých ženách záleží a svorně se  s nimi o povinnosti dělí, aby si mohli dopřát i trochu zábavy, či příjemné relaxace. Ale jsou v menšině.

 

Co já znám ženy z obyčejných poměrů, kdy se v domácnosti obrací každá koruna dvakrát, tak je všechno na něžné polovičce a pánové milostivě dorazí z práce, svršky pohazují po celém bytě a běda, pokud musejí chvíli čekat u stolu na jídlo, které si ani sami nedokáží, nebo nechtějí, sami dát na talíř, při jídle čtou noviny a snad  nevnímají, co vlastně jezdí, natož že by snad poděkovali a pochválili kuchařský výkon. Potom se svalí na pohovku, zapnou televizi a přepínají jeden sportovní kanál za druhým.

 

Když si večer uštvaná manželka chce náhodou pustit nějaký film, stejně při tom žehlí, je označena za hloupou, která se dívá na kdejakou pitomost.

 

Mnozí namítnou a proč si nekoupí druhou televizi? No právě proto, že si to nemohou dovolit, je tolik věcí a mnohem potřebnějších, bez nichž se domácnost neobejde.

 

Pokud se podaří ženě uškudlit trochu peněz a vyšetřit čas a přece jen si dovolí zajít ke kadeřnici, obdiv doma stejně nesklidí, spíše dostane vynadáno, že utrácí za zbytečnosti, ale pivo a cigarety se kupovat musí, copak by si mohl páníček něco odříct!

 

Zamýšlím se často nad takovými ženami, proč si nechají všechno líbit a nedokáží se rázně ozvat. Většinou se ohrazují, že u nich doma tomu bylo taky tak a mnohé se dokonce bojí fyzického násilí, kdy se jich nezastanou ani ratolesti, protože tatínek vydělává více peněz a maminka by jim nikdy nemohla dopřát standart, na který jsou zvyklé. Je to velmi smutný a dost častý jev, který v dnešní době informovanosti a vzdělanosti, velmi udivuje.

 

V čem hledat příčinu?

 

Co člověk, to rozdílný názor. Já osobně si myslím, že na vině je celková politika společnosti, kdy jsou žena za stejnou práci, odměňovány mnohem méně než muži.

 

Za mnohé si mohou samotné ženy, v době zamilovanosti přehlížejí nedostatky svých miláčků a naivně věří, že se časem změní. Není to pravda, čím více si muže rozmazlí, tím více se všechno horší.

 

Jsou ženy, které seberou odvahu, ale není jich mnoho a bouchnou do stolu, někdy vezme manžel rozum do hrsti, ale častěji se žena smíří se skutečností s ohledem na děti. Některé se odhodlají k rozvodu, ale spíše se dočkají toho, že je muž opustí a ony ve věku, kdy již bývá pozdě začít nový život, zůstávají osamělé s promarněným životem, bez perspektivy…

 

Finančně bojují o existenci přežití dospělé děti ještě úplně samozřejmě očekávají, že máma vždycky pomůže, kdykoliv si zamanou. A nikomu nenapadne, že by měli spíše maminku podržet, vzít někam ven a zeptat se, zda něco nepotřebuje.

 

Je to začarovaný kruh, nejsem žádná odbornice na psychologii, ale vidím reálně, že se dobře radí si najít koníčky, vyrazit do společnosti, ale ještě jsem neslyšela ani nečetla, že by někdo takovým ženám poradil, kde na to vzít, když sotva přežívají.

 

Mám takový pocit, že tohle nikoho nezajímá, všude se píše pouze  úspěšných lidech a všichni se tváří, že tento problém přece u nás nemůže ani být, vždyť máme tolik „oblíbenou a moudrou vládu“!

 

Proč se zase lidé bojí otevřeně mluvit a nechají se ohlupovat ze všech stran?

 

Jaký máte názor vy?

 

Zdenka58 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
úvahy - to přece není žádný příběh a samé paušalizování - jaké si to uděláš, takové to máš
Obrázek uživatelky
profil
Já se s manželem znala jen pár měsíců než jsme se vzali a v průběhu 5 dalších let jsem porodila 3 děti. Jsme každý tak jiný, já jsem technický antitalent a ignorant všeho nového a průkopnického , on opraví nač sáhne, já spíše něco rozbiji.Já jsem spíše romantička, on stojí nohami pevně na zemi. Já bych raději sledovala televizi, ale on mně vytáhne na kola nebo na túru. Nějak vnitřně vycítím, kdy mu mám dát za pravdu a nakonec přijdu na to, jaká to byla prima procházka. Možná právě proto jsme spolu už přes 30 let, jak se říká v dobrém i zlém.
Naše ekonomická situace se také změnila, ale své zájmy, koníčky a provoz domácnosti jsme tomu přizpůsobili . Ještě si občas najdeme možnost obdarovat potřebnější nebo třeba věnovat děky psímu útulku.......
Obrázek uživatelky
profil
Já souhlasím s oběma předchozími. Znám ve svém okolí jen jednu domácnost, kde to vypadá jako ve článku a jedná se o ženu, která si v osmnácti "uhnala" dítě a pak teprve zjišťovala, co je otec jejího dítěte zač.
Obrázek uživatelky
profil
Každý je strůjcem svého osudu a když tak čtu ty příběhy tady jak holka souloží na diskotéce s klukem,kterého vidí prvně a pak se nestačí divit,že je těhotná,tak jí ten osud přeji,každý má čas pořádně toho druhého poznat,já jsem chodila s mým nynějším mužem 4 roky,ale nebydleli jsme spolu,v posteli jsme skončili až po roce,děti jsme si pořídili 3 roky po svatbě,abychom měli zařízený byt a nemuseli živořit,oba jsme vždycky pracovali a měli solidní příjem /protože jsme se vzdělávali/,oba máme své koníčky a práci v domácnosti máme rozdělenou,jsme spolu 41 let a nikdy jsem nelitovala,že on byl první.Ale takhle si to může zařídit každá, na fňukání je pozdě Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
že to vidíte moc černě. Dneska už mnoho žen nepovažuje práci v domácnosti za svou, ale za společnou, spolu s rozdělením úkolů. Jsou to alespoň ty ženy, které pracují a znám jich hodně. A to jsou ženy středních let. Ty mladé, ty už to vidí docela jinak. Za prvé se nevdávají, ale vztah si nejdřív vyzkouší tzv. bez razítka a pak se teprve rozhodují, co bude dál. Takže chlapec bez dobrých návyků už dneska neobstojí. Ženy nejsou hloupé, nezáleží jim na tom, zda jsou vdané, nebo ne. Proč taky, je jich dost, které vydělávají víc než muži a se svými financemi si hospodaří samy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles