Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zlatá školní léta na základní škole

18. 09. 2011 | Vaše příběhy
Na základní školu jsem chodila do Orlové a škola byla lidově nazývána „Výhoda“. Měla jsem to tam ráda. A ráda na školní léta na této škole vzpomínám. Škola už bohužel dneska neexistuje, a to je mi trošku líto, byla výborná jak výukou, tak zábavou, akcemi  i učitelským sborem.

Na Výhodu jsem nastoupila až sice ve 2. třídě, ale sešli jsme se jako úžasný kolektiv, který se stýká dodnes, a máme stále mezi sebou výborné a trvalé přátelské vztahy. Zažili jsme spoustu příjemných chvilek jak ve školních lavicích, tak i na akcích nebo školních výletech. Školní výlety byly nádherné, vždycky jsme vyráželi na tři dny na hory, tam jsme chodili dlouhé túry a jednou nám naše milovaná paní učitelka dovolila i po jednom tom pivečku každému. Tolik srandy a vzrušení jsme na školních výletech prožili, hráli jsme hry na schovávanou v temném lese, ráno v šest hodin byla už rozcvička, vařili jsme nad ohněm v kotlíku guláše a opékali párky. Byly to dny plné pohody, a až teď si uvědomuji, že to byly i dny bezstarostného dětství.

Léta na základní škole rychle uplynula a najednou z nás byli dospělí lidé, kteří se rozdělí a odejdou každý na jinou střední školu. Poslední dny v deváté třídě byly smutné i radostné. Připravovali jsme závěrečný večírek, známky na vysvědčení už každému byly jedno, už na nich nezáleželo, hlavní bylo prostě jen nepropadnout!

Náš závěrečný večírek byl úžasný a také na něj ráda vzpomínám. Měli jsme ho venku na zahrádce. Grilovali jsme už od rána, opékali párky, ten den ani nikdo z nás dokonce nešel do školy. Užívali jsme si poslední dny spolu, než se každý rozuteče na jinou stranu. Každý z nás věděl, že už to nikdy nebude takové jako dřív, a že přijdou starosti dospěláckého a všedního života.

Základní škola byla prostě ta nej, byla to má nejlepší léta a někdy si říkám, že bych se ráda vydala zpět do minulosti právě na základku, a byla už navždy dítětem. Ráda bych zpět usedla do staré, viklající se židle a do staré školní lavice. Moc ráda bych se zase pohoupala na té staré lakové židli.
Doufám, že se Vám tento článek líbil, a že si také vzpomenete i na vaše šťastná dětská školní léta.


slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz
                      



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !