Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zřícenina hradu Trosky

24. 10. 2012 | Česká republika

Zřícenina původně gotického hradu z počátku 15. století je jednou z dominant turisty velmi oblíbeného Českého ráje. Trosky jsou postavené na strategicky velmi výhodném místě - na kopci. A ani husitům se v minulosti nepodařilo dobít tuto pevnost.

Pokud zříceninu navštívíte, (což mimochodem vřele doporučuji) seznámíte se jistě s místní historií a vyšlapete na věž pojmenovanou „Baba“ a dále také na vyhlídku pod věží „Panna“. Pokud bude dobře vidět, uvidíte blízké i vzdálené okolí.

Vstupné se tu pohybuje 60 Kč dospělý, 40 Kč senior, student a dítě. Rodiny, které čítají 2 dospělé a 2 až 3 děti, mohou využít rodinné vstupné, které vyjde na 160 Kč. Psi platí 20 Kč. Je dobré si předem zjistit otevírací dobu – neboť vždy v pondělí je tradičně zavřeno.

Zřícenina Hradu TroskyDoprava je na Trosky celkem komplikovaná. Pokud se vydáte vlakem, nejbližší stanice odtud je v obci Ktová (asi 2 km od zříceniny). Autobus staví v Tachově, potom pěšky. Autem je to asi nejlepší – vydejte se na E65 směrem na Mladou Boleslav a Liberec. Odbočte na 71. km ve směru na Trutnov a Rovensko pod Troskami. Dále cesta pokračuje po silnici E442 do obce Borky, kde se odbočuje doleva na obec Tachov (3 km). V Tachově je značena odbočka k hradu. Pod hradem je menší místní parkoviště. Parkoviště je neplacené. Potom se dejte asi 300 metrů nahoru na hrad.

U parkoviště se také nachází restaurace s místními specialitkami. Po cestě je také malý bufet s alkoholickými a nealkoholickými nápoji, sušenkami, pohledy, turistickými známkami, párky v rohlíku atd. V této lokalitě se také nachází mnoho hotelů a penzionů. A proto, kdo tu chce strávit více než 1 den, určitě si zamluvte pokoj dopředu.

Trosky jsou mimochodem vidět třeba z hradu Kost, od Semtínské lípy, z Hrubé Skály a při dobrém počasí i od Bezdězu a Hrubého Rohozce.

Přeji hezkou cestu!

Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zřícenina hradu Trosky:

Zřícenina hradu Trosky
Zřícenina hradu Trosky
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Trosky jsou hezká dominanta té oblasti.
Obrázek uživatelky
profil
i celé okolí je moc pěkné. Hezký článek.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásných míst je u nás! Tohle je zase jedno z těch, které znám bohužel jen z vyprávění. Budu tam muset konečně vyrazit!! Smajlík Hezký článek, díky!
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký, hned bych vyrazilaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek i popis trasy díkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles