8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zuzana Lapčíková chystá album Rozchody – návraty a dva koncerty v Brně

19. 11. 2011 | Novinky
11. listopadu 2011 vyjde nové album sólové zpěvačky a cimbalistky Zuzany Lapčíkové Kvintet, které se jmenuje Rozchody – návraty. Na konci listopadu pak Zuzana Lapčíková Kvintet dvakrát vystoupí v oratoriu Orbis Pictus ve Filharmonii Brno.

Zuzana Lapčíková Kvintet: Rozchody – návraty


Poslední nahrávka s názvem Marija Panna přečistá z dílny zpěvačky a cimbalistky Zuzany Lapčíkové a jejích jazzových souputníků vyšla před Vánocemi 2010. Vzbudila nadšení a byla označována za nejpozoruhodnější vánoční titul roku. Již tehdy Zuzana Lapčíková mluvila o současné sestavě Zuzana Lapčíková chystá album Rozchody – návraty a dva koncerty v Brněskupiny Kvintet jako o „kapele svých snů“ a třetím rokem s ní slaví úspěchy doma i v zahraničí (Berlín, Drážďany, Santiago de Compostella). Její před mnoha lety započatá cesta hledání chodníčků mezi lidovou muzikou a jazzem s těmito muzikanty dochází naplnění.

Leitmotivem lidových písní na nové nahrávce Rozchody – návraty je opět láska, láska v mnoha odstínech, láska, ke které patří loučení, rozchody a návraty. „S Kvintetem jsme měli velkou touhu natočit skladby, se kterými koncertujeme. Náš stávající repertoár je teď doslova nabitý energií. Z pětice skvělých muzikantů vyzařuje svobodný prostor pro každého i obdivuhodná souhra ve všech detailech,“ dodává Lapčíková.

Novinkové CD Zuzana Lapčíková Kvintet Rozchody – návraty vyjde v pátek 11. 11. 2011.

Zuzana Lapčíková Kvintet: Orbis pictus


Ve čtvrtek 24. 11. a v pátek 25. 11. 2011 Zuzana Lapčíková Kvintet, Český filharmonický sbor Brno a Filharmonie Brno s dirigentem Kasparem Zehnderem uvedou velký vokálně-instrumentální projekt Orbis pictus na texty Jana Amose Komenského.

Oratorium Zuzany Lapčíkové Orbis pictus není komponováno podle stejnojmenné Komenského knihy, ale na texty z Obecné porady o nápravě věcí lidských – nejrozsáhlejšího Komenského díla, ve kterém chtěl v závěru života shrnout veškeré lidské vědění.
“Zaskočilo mě, jak Komenského texty pasují na naši dobu, jak se vymykají časovému určení, takže jsou aktuální a schopné zasáhnout současníka do hloubky,“ míní Zuzana Lapčíková.

Zuzana Lapčíková Kvintet: Orbis pictus - ve čtvrtek 24. 11. a v pátek 25. 11. 2011 ve Filharmonii Brno.


Zdroj: Supraphon

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
paní Labčíkouvou obdivuji a ráda poslouchám..začínala,jestli se to dá tak říct u nás na Slovácku..
Obrázek uživatelky
profil
Velmi vítám takové články, kde se dozvím něco opravdového z kultury. Zajímaví lidé, kteří něco umějí, nekoukají na nás z bulváru a nejsou ověnčení
skandály...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles