Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karel Gott o remixech DJ Nea

6. 04. 2012 | Novinky
Karel Gott vydá začátkem dubna své první remixové EP. Těšit se můžete na upravené skladby Blues pro tebe a Svět je báječnej kout (What A Wonderful World). Předělávek písní se ujal čtyřiatřicetiletý pražský producent DJ Neo. Gott v mixéru vyjde pouze digitálně.

Co je to vlastně remix?
Remix znamená v doslovném překladu nově či znovu smíchaný snímek. To znamená, že mé původní nahrávky písní „Blues pro tebe“ a „Svět je báječnej kout“, které znáte od loňska z mého alba Sentiment, byly nově studiově upraveny s použitím dodatečných nástrojů, zvuků a nejrůznějších technologických efektů a fíglů. Nejpodstatnější na tom je, že základ původních nahrávek zůstal zachován.

Karel Gott o remixech DJ NeaProč právě DJ Neo?
Za remixem mých písní stojí čtyřiatřicetiletý DJ Neo. DJ a producent z Prahy, jehož hudbu pravidelně vydávají nejvýznamnější vydavatelství světové dance music - a je právem označován za našeho momentálně nejúspěšnějšího producenta v zahraničí. Už ve 23 letech vydal singl u největšího amerického tanečního vydavatelství. Jeho debutové album je často kritiky i fanoušky označováno za nejlepší české taneční album všech dob a jeho hit Groove with you, který nahrál před třemi lety s anglickou hvězdou Sorayou Vivien, dokonce zařadilo slavné Ministry Of Sound na výběr nejlepších tanečních singlů desetiletí!

Na sklonku roku 2009 DJ Neo natočil singl s legendární americkou zpěvačkou Jocelyn Brown! Ta zpívala vokály třeba Jimimu Hendrixovi, Janis Joplin, Bobu Dylanovi, Michaelovi Jacksonovi, Georgi Bensonovi, skupině Incognito, Dianě Ross či Bette Midler a její hlas je slyšet dokonce i na slavném albu Johna Lennona Imagine.

Je DJ Neo spojován i s dalšími českými umělci?
Teprve když jsem se začal s DJ Neem bavit o remixech mých nahrávek, dozvěděl jsem se, že spolupracoval i s mými tuzemskými kolegy – s Jiřím Kornem, Darou Rolins, Ivanem Králem, Martinou Balogovou, Sámerem Issou a s kapelami Monkey Business, JAR a mnoha dalšími. Moc mne potěšilo, že DJ Neo za mnou přišel s nápadem připravit hned celé album složené z remixu mých nahrávek a zcela spontánně nás napadl i název celého alba. Uznejte, že Gott v mixéru nezní vůbec špatně.

Uslyší něco z toho i televizní diváci?
Když mne letos oslovila ředitelka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová, abych klání dívčí krásy vysílané 31. března 2012 přímým přenosem z pražského Hudebního divadla v Karlíně zahájil, bylo rozhodnuto. Jsem hrdý na to, že tuhle soutěž zahájím v televizní premiéře remixem písně „Blues pro tebe“, kterou jsem loni nahrál za doprovodu Big bandu Českého rozhlasu pod taktovkou Václava Kozla jako dárek jejímu autorovi, loňskému osmdesátníkovi Jiřímu Suchému. Byl bych moc rád, kdyby se remix DJ Nea líbil nejen jemu, ale i všem televizním divákům.


Zdroj: Supraphon

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !